27 Απριλίου 2023

Η Πελοπόννησος εκπέμπει SOS – Peloponnese sends an SOS (VIDEO)


«Η Πελοπόννησος είναι το σπίτι μας και εκπέμπει SOS. Δράσε τώρα. Δράσε μαζί μας» αναφέρει στο παρακάτω βίντεο, αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, το Δίκτυο Φορέων & Πολιτών ΠελοπόννηSOS, εξηγώντας και παραθέτοντας αναλυτικά λόγους και στοιχεία.

Πέραν της απόφασης ΣτΕ για αιολικά σε αναδασωτέες περιοχές (2012), με εισηγήτρια τη σημερινή Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επίσης:

-Στρατηγική της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα με ορίζοντα το 2030 προβλέπει την άρση εμποδίων και φραγμάτων σε ποτάμια, ώστε να αποκατασταθεί η ελεύθερη ροή τους σε μήκος τουλάχιστον 25.000 χλμ

-Ομάδα Εμπειρογνωμόνων της ΕΕ για τη Βιώσιμη Χρηματοδότηση συστήνει να αποφεύγεται η κατασκευή μικρών υδροηλεκτρικών έργων ισχύος κάτω των 10 MW.

-Το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών ΠελοπόννηSOS έστειλε ενημερωτική επιστολή για τα παραπάνω στις αρμόδιες Διευθύνσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου, των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου & στις επιμέρους Περιφερειακές Ενότητες & στους Φορείς Διαχείρισης της Πελοποννήσου, παρότι προωθείται το τραγικό και αδικαιολόγητο σενάριο κατάργησης των Φορέων Διαχείρισης της χώρας.

2023:


-Πολυνομοσχέδιο “σκούπα” για νερό, ΑΠΕ κ.ά.
-Η Ελλάδα έλαβε προειδοποίηση για παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξαιτίας του επιεικώς παρωχημένου Χωροταξικού για τις ΑΠΕ του 2008.
-Δάνειο 5 δισ. ευρώ αιτήθηκε η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 30 Μαρτίου 2023 ώστε να χρηματοδοτήσει ιδιωτικές επενδύσεις σε έργα ΑΠΕ, αποθήκευσης.

2022:
-Η ΕΕ θεσμοθέτησε ως ύψιστης προτεραιότητας την απλοποίηση της αδειοδότησης των ΑΠΕ απαξιώνοντας κάθε επιστημονική τεκμηρίωση & δεοντολογία.
-Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας παραχωρεί αρχαιολογικούς χώρους και αγροτική γη για την εγκατάσταση ΑΠΕ και επιτρέπει να αξιολογούνται οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των έργων από ιδιώτες τους οποίους επιλέγουν και αμείβουν οι ίδιοι οι ελεγχόμενοι!

2021:
-Η ΕΕ έθεσε ως στόχο μέχρι το 2030 τη φύτευση 3 δισεκατομμυρίων δέντρων αλλά επιτρέπει να καταστρέφονται τα υφιστάμενα δάση από επιδοτούμενες εταιρείες ΑΠΕ σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο

2020:
-Η Ελλάδα καταδικάστηκε για μη προστασία της βιοποικιλότητας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Πολλά περισσότερα στοιχεία μπορείτε να διαβάσετε στις σημειώσεις κάτω από το βίντεο στο youtube:


ΠΗΓΗ

-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ και στο facebook: https://www.facebook.com/dfkpp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου