Συγγραφέας: Orly Noy | Εφημερίδα: Χάαρετζ (Ισραήλ)
Η εβραϊκή ανωτερότητα στην πράξη: Εθνοκάθαρση και γενοκτονία
Το Ισραήλ κατέστρεψε το χωριό των Βεδουίνων Umm al-Hiran στην έρημο Negev, κατέστρεψε το τζαμί της πόλης και τώρα οι κάτοικοί του είναι άστεγοι.
Το ισραηλινό περιοδικό «972+» δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ σε συνεργασία με την ισραηλινή εφημερίδα «Local Call», γραμμένο από τον δημοσιογράφο Orly Noy, στο οποίο έκανε λόγο για την κατεδάφιση του χωριού Umm Hiran στο Negev.
Την περασμένη εβδομάδα, το Ισραήλ κατεδάφισε μια νέα παλαιστινιακή πόλη, καθώς εκατοντάδες αστυνομικοί εισέβαλαν στο χωριό Βεδουίνων Umm al-Hiran στην έρημο Negev, με ειδικές δυνάμεις και ελικόπτερα. Οι Ισραηλινοί σφράγισαν την καταστροφή αφαιρώντας το τζαμί της πόλης. Τώρα, οι κάτοικοί του είναι άστεγοι.
Για να κατανοήσουμε την πλήρη ιστορία της σιωνιστικής αδικίας εναντίον των Παλαιστινίων, με όλες τις διακρίσεις, τον ρατσισμό, τον εκτοπισμό και τη βία, με βάση το όραμα της εβραϊκής ανωτερότητας και την εμμονή με την εφαρμογή της πληθυσμιακής μηχανικής, το χωριό Umm al-Hiran παρουσιάζεται ως μοντέλο στο οποίο εντείνεται η ισραηλινή ιστορική αδικία προς τους Παλαιστίνιους.
Η καταστροφή μιας αραβικής πόλης Βεδουίνων δεν προκαλεί καμία έκπληξη στον Ισραηλινο-Εβραϊκό λόγο. Το χωριό ήταν «αγνοούμενο» γι’ αυτούς και το Ισραήλ το χρησιμοποίησε για να απεικονίσει τους Βεδουίνους πολίτες ως «εισβολείς στη γη τους». Σε αυτή τη βάση, βασίζεται η συστηματική καταστροφή των παλαιστινιακών κοινοτήτων, η οποία εμφανίζεται απλώς ως μια σκληρή εκστρατεία κατά των παραβατών των κανόνων.
Οι δεκαετίες της ισραηλινής κατοχής του χωριού Umm al-Hiran δεν παρείχαν κανένα επίπεδο υποδομής και βασικές υπηρεσίες όπως ηλεκτρισμό, νερό, εκπαίδευση και αποχέτευση, αποκαλύπτοντας τη σιωνιστική διαφθορά στερώντας από τους Παλαιστίνιους κατοίκους του Negev τις απλούστερες συνθήκες ζωή για γενιές, πριν αντικατασταθούν μια μέρα από εβραϊκούς οικισμούς που ονομάζονταν «κάνοντας την έρημο».
Στο κατεχόμενο Negev, υπάρχουν τεράστιες κενές περιοχές. Παρόλα αυτά, το «Ισραήλ» επιμένει να καταστρέφει παλαιστινιακά χωριά με το πρόσχημα ότι είναι «μη αναγνωρισμένα» και να χτίζει νέα εβραϊκά χωριά στη θέση τους. Φυσικά, αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Το «Ισραήλ» καταστρέφει τις παλαιστινιακές κοινότητες και εγκαθιστά Εβραίους στη γη τους από την ίδρυσή του. Εκατοντάδες παλαιστινιακές πόλεις και χωριά εκκενώθηκαν μόνο κατά τη διάρκεια της Νάκμπα του 1948. Αλλά η ιστορία της Umm al-Hiran περιέχει ένα άλλο επίπεδο της θέσης του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους, το οποίο είναι απαραίτητο για να κατανοήσουμε τον τρόπο λειτουργίας του Σιωνισμού, ο οποίος απεικονίζει την παλαιστινιακή παρουσία ως προσωρινή ύπαρξη και μη μόνιμα όντα και απλώς κινούμενα πιόνια σκακιού σε το παιχνίδι της πληθυσμιακής μηχανικής.
Αυτή είναι μια από τις πιο βίαιες μορφές της θεωρίας της «εβραϊκής ανωτερότητας». Οι Παλαιστίνιοι θεωρούνται ως ανθρώπινη σκόνη που μπορεί απλά να αφαιρεθεί όπως απαιτείται από το ισραηλινό έργο για τη μηχανική του πληθυσμού στην Παλαιστίνη από τον ποταμό μέχρι τη θάλασσα. Αυτό αποτελεί θεμελιώδη άξονα για την απανθρωποποίηση των Παλαιστινίων των οποίων τα εδάφη το κράτος σκοπεύει να καταλάβει, και τροφοδοτεί αυτό που το «Ισραήλ» θέλει να δείξει ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ρίζες και ότι η μετακίνησή τους από το ένα μέρος στο άλλο δεν μπορεί να θεωρηθεί εκτοπισμός. .
Οι Ισραηλινοί βρίσκονται σε διαδικασία εθνοκάθαρσης μεγάλης κλίμακας στη Δυτική Όχθη με το πρόσχημα της ασφάλειας και του κράτους δικαίου, όπως συμβαίνει στη Γάζα, όπου εκδίδονται εντολές εκκένωσης εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων ξανά και ξανά , μετατρέποντάς τους σε αιώνιους νομάδες, όπως ήθελε να απεικονίσει ο Σιωνισμός τους Παλαιστίνιους, και ισχυρίζεται ότι αυτό που κάνει είναι έργο της Ανθρωπότητας.
Ο Σιωνισμός ήθελε να μετατρέψει τους Παλαιστίνιους σε έναν προσωρινό λαό με φευγαλέα ταυτότητα. Ίσως αυτό που υποστηρίζει αυτή τη σιωνιστική αποφασιστικότητα να ξεριζώσουν τους Παλαιστίνιους από τη γη τους είναι ο εσωτερικός φόβος της βαθιάς σύνδεσής τους με τη γη. Ίσως η ψευδαίσθηση είναι ότι αν ξεριζωθούν και πεταχτούν από το ένα μέρος στο άλλο αρκετές φορές, είτε μέσω πορειών θανάτου στη Γάζα, εθνοκάθαρσης στη Δυτική Όχθη, είτε καταστροφής και εκδίωξης στο Νεγκέβ, τελικά θα τα παρατήσουν και θα φύγουν. Ωστόσο, το «Ισραήλ» αντιλαμβάνεται ποιος φύτεψε τις ελιές των οποίων η γη βομβαρδίζεται από τον «στρατό» του στη Γάζα και πυρπολείται από εποίκους στη Δυτική Όχθη Μετά από δεκαετίες καταστροφής, απέλασης και σφαγών, ο Σιωνισμός εξακολουθεί να αρνείται να δεχτεί το γεγονός ότι οι Παλαιστίνιοι και τα δέντρα παραμένουν και δεν θα πάνε πουθενά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου