01 Οκτωβρίου 2024

Το Ισραήλ ξεκίνησε χερσαία εισβολή στον Λίβανο, με τη στήριξη των ΗΠΑ, ενώ συνεχίζει τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς

Πηγή: Associated Press
 

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Το Ισραήλ ξεκίνησε χερσαία εισβολή στον Λίβανο και συνεχίζει τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς

Στην επόμενη φάση των δολοφονικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στον Λίβανο, που σαδιστικά ονόμασε «Βέλη του Βορρά», έχει περάσει εδώ και μερικές ώρες το Ισραήλ.

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι εξαπέλυσαν μια «στοχευμένη και περιορισμένη» -όπως την χαρακτήρισαν- χερσαία εισβολή στον νότιο Λίβανο. 

Προηγουμένως, το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ είχε ανάψει το «πράσινο φως» για τις χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται σε χωριά του Λιβάνου, κατά μήκος των συνόρων, χωρίς φυσικά να μπορεί να αποκλειστεί η επέκταση τους στη συνέχεια σε μεγαλύτερο βάθος.

Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος είπε πως «δεν θα υπάρξει μακροπρόθεσμη κατοχή του νότιου Λιβάνου». Ωστόσο, τόσο αυτός όσο και άλλοι ισραηλινοί αξιωματούχοι, αρνήθηκαν να πουν πόσο βαθιά θα εισέλθουν τα ισραηλινά στρατεύματα ή πόσο καιρό αναμένεται να διαρκέσει η εισβολή.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις που επιχειρούν στο έδαφος, υποστηρίζονται από το πυροβολικό, άρματα μάχης και πολεμικά αεροσκάφη που χτυπάνε ανελέητα τον Λίβανο. 

Την ίδια ώρα, η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει συνοικίες της Βηρυτού. Στις νότιες συνοικίες της πρωτεύουσας του Λιβάνου, έγιναν τουλάχιστον έξι με εφτά επιθέσεις, ισοπεδώνοντας ολόκληρα κτίρια. 

Σε όλα τα εγκλήματα που διεξάγει στην Μέση Ανατολή, το Ισραήλ έχει την πλήρη και πολύμορφη στήριξη των ΗΠΑ, του  ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τόσο με το αναμάσημα των προκλητικών προσχημάτων περί «δικαιώματος στην αυτοάμυνα», όσο και με την περαιτέρω στρατιωτική ενίσχυση του κράτους - δολοφόνου, αλλά και των δικών τους δυνάμεων που αποστέλλουν στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στην περιοχή, για την προστασία του Ισραήλ. Οι νέες δυνάμεις των ΗΠΑ που θα πάνε στην Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο δεν θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες, όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά θα προστεθούν σε αυτές που ήδη υπάρχουν για να τις ενισχύσουν.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε πως αναχαίτισε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι δέκα ρουκέτες εκτοξεύτηκαν απόψε από τον Λίβανο. Μερικά από τα βλήματα αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Iron Dome, ενώ άλλες ρουκέτες έπεσαν σε ανοιχτές περιοχές, χωρίς να αναφερθούν θύματα.

(Με πληροφορίες από Al Jazeera, Times of Israel, CNN)

ΗΠΑ: Εμφατικό «παρών» στο σχέδιο πολεμικού ολέθρου - Στηρίζουν την χερσαία εισβολή του κράτους-τρομοκράτη στον Λίβανο
φώτο αρχείου
φώτο αρχείου

ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ έχουν δώσει χιλιάδες τόνους στρατιωτικού υλικού στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ για να σφάζει τους λαούς της Μέσης Ανατολής ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώνουν στρατιωτικές δυνάμεις στη περιοχή, πρωτοστατούν σε «παζάρια» και «διαβουλεύσεις» με «σημαδεμένα χαρτιά» που αφορούν την προώθηση των δικών τους συμφερόντων στη περιοχή στο πλαίσιο σφοδρών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. 

Μέσα σε αυτές τις εξελίξεις, έγινε γνωστό πως ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, έχοντας συνομιλία με τον ισραηλινό ομόλογο του Γιοάβ Γκάλαντ, δήλωσε την απροκάλυπτη στήριξη των ΗΠΑ στην χερσαία εισβολή που πραγματοποιεί το Ισραήλ στον Λίβανο αναπαράγοντας τα προσχήματα περί «αυτοάμυνας» τους κράτους-δολοφόνου και την «ανάγκη να καταστραφούν οι υποδομές επίθεσης κατά μήκος των συνόρων». 

Δίνοντας «σήμα» για τα σχέδια πολεμικού ολέθρου που πρωτοστατούν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ισραήλ είπε πως «ο αμερικανικός στρατός είναι καλά τοποθετημένος για να υπερασπιστεί το προσωπικό των ΗΠΑ, τους εταίρους και τους συμμάχους» στη περιοχή. 

Ο ίδιος επίσης δήλωσε ότι επανέλαβε «τις σοβαρές συνέπειες για το Ιράν σε περίπτωση που το Ιράν επιλέξει να εξαπολύσει μια άμεση στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ισραήλ». Κατά τα άλλα «έκρινε» πως... «είναι απαραίτητη διπλωματική επίλυση ώστε να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των αμάχων»!

ΠΗΓΗ: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου