01 Οκτωβρίου 2024

Νέο σοκ: Νεκρός 29χρονος μετανάστης στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας - ΚΕΕΡΦΑ: "Μοχάμεντ Καμράν στο ΑΤ Αγ.Παντελεήμονα, Μία Χαριζούλ στο ΑΤ Ομονοίας, προθάλαμοι θανάτου έγιναν τα αστυνομικά τμήματα του Χρυσοχοΐδη"

 
Μοχάμεντ Καμράν στο ΑΤ Αγ.Παντελεήμονα, Μία Χαριζούλ στο ΑΤ Ομονοίας, προθάλαμοι θανάτου έγιναν τα αστυνομικά τμήματα του Χρυσοχοΐδη. 
 
Λίγες μέρες μετά την δολοφονία του Μοχάμεντ Καμράν στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα μετά από άγριο βασανισμό, ο 29χρονος μετανάστης Μία Χαριζούλ από το Μπαγκλαντές χάνει τη ζωή του μέσα σε κελί του ΑΤ Ομονοίας. 
 
Η Αστυνομία αναφέρει αυτοκτονία σε ένα κελί εντός κρατητηρίου, όπου βρίσκονταν άλλοι 11 κρατούμενοι. Κανένας δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, ότι δίπλα τους κάποιος έβαζε τέλος στη ζωή του; Πως η κράτηση μετατράπηκε σε θάνατο;
 
Στο ΑΤ Ομονοίας στο κρατητήριο δεν υπάρχουν κάμερες μέσα στα κελιά που βρίσκονται στον ίδιο χώρο του κρατητήριου παρά μόνο στον διάδρομο. Οι κάμερες υποθέτουμε ότι είναι για την ασφάλεια της ζωής των κρατουμένων. Γιατί λοιπόν υπάρχουν χώροι χωρίς κάμερα όπου όλως τυχαία χάνονται ανθρώπινες ζωές όπως και στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα;
 
Ο Μία Χαριζούλ συνελήφθη, όπως μας ανέφεραν αστυνομικοί του ΑΤ Ομονοίας, για φθορά περιπολικού (σπάσιμο ενός καθρέφτη) και γύρω στις 3μμ μπήκε στον χώρο κράτησης, όπου το πρωί θα τον μετέφεραν στον εισαγγελέα. Η σύλληψη έγινε γωνία Μάρνη και Βίκτωρος Ουγκό. Τον βρήκαν σε ένα από τα τρία κελλιά του κρατητηρίου κρεμασμένο. Στις 3 πμ σύλληψη και στις 4.15πμ αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του; 
 
Για ένα σπασμένο καθρέφτη χάνεται μία ζωή αν βρεθείς σε αστυνομικό τμήμα λοιπόν; 
 
Η ρατσιστική και κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης έχει μετατρέψει τα αστυνομικά τμήματα σε προθαλάμους νεκροτομείων. Πώς είναι δυνατόν να χάνονται ανθρώπινες ζωές μέσα στα χέρια της Αστυνομίας, σε χώρους με παρακολούθηση και να αυτοκτονούν άνθρωποι λίγα μέτρα μετά από τα γραφεία των αστυνομικών; 
 
Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση της ΝΔ και τον Χρυσοχοΐδη να κανονικοποιήσει τις δολοφονίες και την εξόντωση ανθρώπων στα αστυνομικά τμήματα και τα σύνορα από την Πύλο μέχρι το Αιγαίο.
 
Στο ΑΤ Ομόνοιας, όπου έγινε βιασμός γυναίκας δίπλα από το Γραφείο καταγγελιών περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, η διευρεύνηση του περιστατικού δεν μπορεί να μείνει στα χέρια των ίδιων των αστυνομικών του τμήματος.
 
Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου του Μία Χαριζούλ.
 
Θα μας βρούνε μπροστά τους σε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης.
 
Το Σάββατο 12 Οκτώβρη στις 2.30μμ, στην πλατεία Βικτωρίας διαδηλώνουμε στο Πανεργατικό συλλαλητήριο, απαιτώντας να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Μοχάμεντ Καμράν και για δικαιοσύνη για τον Μία Χαριζούλ.
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου