04 Οκτωβρίου 2024

Ενας “πανεπιστημιακός δάσκαλος” “σκυλί της κυβέρνησης και των ιδιωτών” (ΕΙΚΟΝΕΣ)


“Οταν οι πρυτάνεις αποδέχονται τη βία των δυνάμεων καταστολής απέναντι στους φοιτητές που αγωνίζονται, τότε έχουν διαλέξει ξεκάθαρα πλευρά: προχωράνε χέρι χέρι με την κυβέρνηση του «Νόμου και της Τάξης»”
, έγραφε η Πανεπιστημιακός Τίνα Ζορμπαλά. Αν γνώριζε και τις “επιδόσεις” που έχει ο άθλιος τύπος που λέγεται Ιωάννης Χατζηγεωργίου, και ο οποίος παριστάνει τον Πανεπιστημιακά δάσκαλο στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείου τότε θα συμφωνούσε ότι στο καθηγητικό πανεπιστημιακό κατεστημένο δεν υπάρχουν μόνο πρυτάνεις όπως τους περιγράφει αλλά και “σκυλιά της κυβέρνησης και των ιδιωτών” όπως χαρακτήριζε τον Ι. Χατζηγεωργίου, η φοιτητική ομάδα του Ρουβίκωνα, όταν έκανε παρέμβαση στο σπίτι του.

Κι αυτό το λέμε για τον ρόλο που έπαιξε με το να καλέσει τους μπάτσους στην προχθεσινή «Βραδιά του Ερευνητή» στο ΕΜΠ όταν υπήρξε κινητοποίηση ερευνητών και εργαζόμενων των πανεπιστημίων που οργάνωνε το Πανελλαδικό Σωματείο στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ) για τα σοβαρά εργασιακά ζητήματα του κλάδου.


Το πιο προκλητικό ήταν η δήλωση του Χατζηγεωργίου που ανάμεσα στα άλλα μας είπε: “Το δηλώνω ξεκάθαρα. Το ίδρυμα δεν είναι δικό τους. Το ίδρυμα είναι δικό μας και αυτοί είναι μη συμβατά μοσχεύματα!” Μη “συμβατά μοσχεύματα” οι φοιτητές του!!!


Εξυπακούεται ότι αυτή η στάση τους πρύτανη –“οι πρυτανικές Αρχές να ενημέρωσαν την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να παρέμβει”, γράφει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία- ενθουσίασαν τον Αδωνι Γεωργιάδη που έσπευσε να δώσει τα εύσημα του στον “πανεπιστημιακό δάσκαλο” ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά ώστε «απρόκλητα και χωρίς καμία αιτία, δυνάμεις της ΟΠΚΕ εισέβαλαν μέσα σε ένα γεμάτο κτήριο από ερευνητές, φοιτητές και μαθητές, ξυλοκοπώντας μέλη μας και συλλαμβάνοντας μέλος του ΔΣ του Σωματείου μας», όπως αναφέρει η καταγγελία φοιτητών.

Αν δεν κάνουμε λάθος μετά τον «ο πρύτανης των τανκς» Σδράκα ο οποίος ήταν ο πρώτος που κάλεσε το 1973 τις δυνάμεις καταστολής στο ΕΜΠ στην μεταπολίτευση μόνο τρεις πρυτάνεις Πελεκρίνης, Νίκος Παπαϊωάννου και Μαρκάτος -πιθανόν και ο Φορτσάκης αλλά γι’ αυτόν δεν είμαστε σίγουροι- ήταν οι μόνοι που κάλεσαν τα ΜΑΤ να επέμβουν σε πανεπιστημιακούς χώρους! Τώρα προστέθηκε και ο Χατζηγεωργίου!

Ηταν αναμενόμενο μετά απ’ αυτή την εξέλιξη να υπάρξει θύελλα διαμαρτυριών. Ανάμεσα σ’ αυτές και ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών και Υποψηφίων Διδακτόρων του Παντείου Πανεπιστημίου ο οποίος καταγγέλλει απερίφραστα το όργιο αστυνομικής καταστολής που δέχθηκε η κινητοποίηση του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ) στις 27/09 στην “Βραδιά του Ερευνητή” που οργάνωσε το ΕΜΠ, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν δεκάδες προσαγωγές και σε 11 συλλήψεις διαδηλωτών.

Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Περισσότερες από 8 ώρες μετά τις προσαγωγές στο σωρό που πραγματοποιήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ ενημερωθήκαμε πως ο απολογισμός είναι 11 συλλήψεις. Μεταξύ αυτών συνάδελφος ερευνητής μέλος του Δοιηκητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, τον οποίο μήνυσε ο ίδιος ο Πρύτανης του ΕΜΠ Ι.Χατζηγεωργίου!

Ο ίδιος που σε live αναμετάδοση διαβεβαίωσε τους καλεσμένους του πως το Πανεπιστήμιο ανήκει σε αυτούς και όχι σε μας, που αποτελούμε το “μη συμβατό μόσχευμα”!

Για ποιούς/ες χυδαιολογεί ο Πρύτανης; Για όλες και όλους εμάς τους εργαζόμενους/ες των Ακαδημαικών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων που στις πλάτες μας “πουλάνε” το προσωπείο της Αριστείας. Το Πανεπιστήμιο που επικαλούνται με αυταρέσκεια ως δικό τους βασίζεται στην απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασίας μας, τις καθημερινές απειλές και παρενοχλήσεις που δεχόμαστε.

Πράγματι όμως ανήκουμε σε δύο κόσμους: Το φαίνεσθαι. Οι Πρυτανικές Αρχές και το πολιτικό προσωπικό, που κεκλεισμένων των θυρών κόμπαζε για τα επιτεύγματα του ΕΜΠ, τα μνημόνια συνεργασίας με επιχειρηματικούς ομίλους, τη συμμετοχή σε πολεμικά προγράμματα, θέλουν να ξεπουλήσουν το δημόσιο πλούτο και να εξαργυρώσουν οικονομικά και πολιτικά τη δική μας επισφαλή εργασία.

Και το είναι. Εμείς οι εργαζόμενες/οι – φοιτητ(ρι)ες, που θέλουμε να προσφέρουμε το έργο μας στις ανάγκες της κοινωνίας και όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα και την πολεμική μηχανή. Που για να μας “μικρύνουν” μας αποκαλούν μειοψηφίες και μας καταστέλλουν με μανία γιατί μας φοβούνται καθώς γνωρίζουν πως χωρίς εμάς δεν υπάρχει Έρευνα και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τα σημερινά (σ.σ προχτεσινά) γεγονότα απογυμνώνουν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο το ποιόν των Πρυτανικών Αρχών του ΕΜΠ και τα σχέδια τους για το μέλλον των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων. Σαν Σωματείο δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το αγώνα μας για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, Δημόσιο και Δωρεάν Πανεπιστήμιο και Έρευνα προσανατολισμένη στις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας.

ΠΗΓΗ

- ΣΧΕΤΙΚΟ επίσης: 

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΕΜΠ ΣΤΗ «ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ»

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου & Ψηφιακών Μέσων Αττικής καταγγέλλει την βία, την αστυνομική καταστολή και τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 27/9 στο ΕΜΠ στη «Βραδιά του Ερευνητή», με τη συνεργασία των πρυτανικών αρχών του ιδρύματος. Για μια ακόμα φορά βλέπουμε τις αστυνομικές δυνάμεις να εισβάλλουν στον χώρο του ασύλου, αυτή τη φορά παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων, ακόμα και μικρών παιδιών!

Οι βίαιες συλλήψεις έγιναν απρόκλητα, μέσα σε ένα γεμάτο κτίριο από ερευνητές/τριες, φοιτητές/τριες και μαθητές/τριες, με την εισβολή ΜΑΤ και ΟΠΚΕ στο χώρο του Πολυτεχνείου, που ξυλοκοπούσαν αδιακρίτως και έκαναν προσαγωγές στο σωρό. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Σωματείου στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ), τον οποίο μήνυσε ο ίδιος ο Πρύτανης του ΕΜΠ Ι. Χατζηγεωργίου

Κυβέρνηση και πρυτανικές αρχές ενοχλήθηκαν από την παρέμβαση του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα & την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και των Φοιτητικών Συλλόγων, που κατήγγειλαν τη φιέστα της «επιχειρηματικής έρευνας», ανέδειξαν το καθεστώς της εργασιακής γαλέρας και εκμετάλλευσης που βιώνουν οι χιλιάδες νέοι και νέες ερευνητές και ερευνήτριες και αποκάλυψαν πως «η γιορτή» είναι για αυτούς που λυμαίνονται το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και την έρευνα προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου, ακόμα και της βιομηχανίας του πολέμου

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ΧΟΡΗΓΟΣ της βραδιάς είναι η MOTOR OIL, που κάνει μπίζνες με τη δολοφονική πολεμική μηχανή του Ισραήλ υπό την ευλογία της ελληνικής κυβέρνησης!!! Η απαράδεκτη αυτή πρακτική αποτελεί σαφές δείγμα για το τι εννοούσαν Μητσοτάκης και Πιερρακάκης όταν πριν λίγους μήνες έταζαν αναβάθμιση των δημόσιων ΑΕΙ…

Κι όλα αυτά έγιναν τη στιγμή που οι Πρυτανικές Αρχές και το πολιτικό προσωπικό του ΕΜΠ, κόμπαζε για τα επιτεύγματα του ιδρύματος, τα μνημόνια συνεργασίας με επιχειρηματικούς ομίλους, τη συμμετοχή σε πολεμικά προγράμματα, θέλοντας να ξεπουλήσουν τον δημόσιο πλούτο και να εξαργυρώσουν οικονομικά και πολιτικά την επισφαλή εργασία των ερευνητών και ερευνητριών. Πίσω από τις φιέστες και τα φανταχτερά αφηγήματα περί «αριστείας», εκτός από άθλιες εργασιακές σχέσεις, παραβιαστικές συμπεριφορές και εκβιασμούς επιστροφής δεδουλευμένων κρύβεται η άγρια και αναίτια καταστολή, με ενορχηστρωτή τις πρυτανικές αρχές.

Δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα στις εργαζόμενες/ους – φοιτητ(ρι)ες, που θέλουν να προσφέρουν το έργο τους στις ανάγκες της κοινωνίας και όχι στα επιχειρηματικά συμφέροντα και την πολεμική μηχανή, που χωρίς αυτούς δεν υπάρχει Έρευνα και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Στηρίζουμε τον αγώνα του ΣΕΡΕΤΕ, των φοιτητών και των φοιτητριών για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και σπουδών, για Δημόσιο και Δωρεάν Πανεπιστήμιο και Έρευνα προσανατολισμένη στις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Ο αγώνας αυτός είναι και δικός μας αγώνας!

Απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες!

Η τρομοκρατία προς τους αγωνιστές δεν θα περάσει!

***

- ΣΧΕΤΙΚΗ και η πρόσφατη ανάρτηση στο blog μας:

«Η Αστυνομοκρατία του Ερευνητή» στο Πολυτεχνείο — με υπογραφή πρύτανη (VIDEO)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου