15 Οκτωβρίου 2024

Τήνος: Συγκέντρωση χρημάτων για δικαστικά έξοδα στις επερχόμενες μαζικές δίκες πολιτών, λόγω της εναντίωσής τους στα έργα εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί

Στην εικόνα βλέπουμε πλήθος στην Τήνο να εμποδίζει την εκφόρτωση εξοπλισμού για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών (μπετονιέρες, πρέσα, μπετόν) από πλοίο στο λιμάνι.

Κίνηση για την Προστασία των Νησίδων

ΤΗΝΟΣ: Συγκέντρωση χρημάτων για δικαστικά έξοδα
 
Στις 7 Οκτωβρίου ξεκίνησαν σε πρώτο βαθμό οι μαζικές δίκες πολιτών της Τήνου, λόγω της εναντίωσής τους στα έργα εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί. Δεκάδες απλοί πολίτες καλούνται στο πρωτοδικείο της Σύρου, για να αποδείξουν ότι έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται και να προσπαθούν να προστατεύσουν τον τόπο τους.
 
Ο πολιτιστικός και περιβαλλοντικός σύλλογος Αμπασάδα ξεκινάει μια προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα δικαστικά έξοδα των πολιτών της Τήνου που διώκονται δικαστικά σε σχέση με τη συμμετοχή τους σε μαζικές και ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Οι πολίτες αυτοί έχουν να αντιμετωπίσουν πολλαπλές διώξεις, οι οποίες θα δικαστούν το επόμενο διάστημα στο Πρωτοδικείο της Σύρου. Πρόκειται για 50 ώς 100 άτομα, κατά περίπτωση, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται μπροστά σε 2 ώς 4 διώξεις. 
 
Ας συμβάλουμε όλοι/ες στον αγώνα τους!
 
Στη σελίδα του crowdfunding μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την ανακοίνωση για τις δίκες των Τηνιακών και όσα προηγήθηκαν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου