- Τι κοινό έχουν μια ζαρντινιέρα και μια ναυτική φωτοβολίδα; Κανένα.
ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑ
Η… ζαρντινιέρα που σκόνταψε ο 22χρονος δεν υπήρξε ποτέ. Η μυθοπλασία της υπόθεσης της Θεσσαλονίκης με τον βαρύτατο τραυματισμό του Κύπριου φοιτητή από αστυνομικούς και η προσπάθεια συγκάλυψής της από τους πάντες είναι η μία πλευρά. Που θα ήταν κρυφή εάν την ώρα του άγριου ξυλοδαρμού, δεν τύχαινε από το σημείο να περνούν οκτώ καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, οι οποίοι είδαν τα άτομα με τα πολιτικά να χτυπάνε το φοιτητή. Το ίδιο βράδυ, ο τότε Υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο Βύρων Πολύδωρας, δήλωσε: «Είδα επαγγελματισμό, μεθοδικότητα, σχέδιο και εφαρμογή του, ψυχραιμία και αυτοματισμό στη δράση που είχαν ως επακόλουθο την επιτυχία».
Και εάν για κακή τύχη των αστυνομικών ένας εικονολήπτης δεν κατέγραφε λίγα δευτερόλεπτα από το περιστατικό που έδειχναν ότι, όπως είχαν ισχυριστεί οι καθηγητές του Πανεπιστημίου, άτομα φορώντας πολιτικά έδερναν τον φοιτητή, ενώ ένστολοι αστυνομικοί παρακολουθούσαν, και ότι όλα όσα έλεγε το δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για πτώση σε ζαρντινιέρα δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα, η αλήθεια δεν θα είχε αποκαλυφθεί ποτέ.
Η ναυτική φωτοβολίδα έστειλε επίσης έναν αστυνομικό στο νοσοκομείο και 424 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και 33 ανήλικους, στη ΓΑΔΑ με παραβιάσεις του μισού ποινικού κώδικα. Κινητοποίησε τα άμεσα αντανακλαστικά της δικαιοσύνης που διέταξε εισαγγελική έρευνα και εκείνα της κυβέρνησης που συγκάλεσε το πρωί της Παρασκευής σε σύσκεψη στο Μαξίμου.
Να πάρουμε τα γεγονότα με τη σειρά
Το βράδυ της Πέμπτης 7/12 νέα επεισόδια ξέσπασαν έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένα αστυνομικός. Σύμφωνα με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν, ο 31χρονος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό.
«Δεν είναι προσαχθέντες, είναι αγνοούμενοι»
Εκατοντάδες παραμένουν
από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην
Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής στην Πέτρου
Ράλλη προκειμένου να γίνει εξακρίβωση
στοιχείων και να διαπιστωθεί εάν και
ποιοι εμπλέκονται στα αιματηρά επεισόδια.
Έξω από το Μεταγωγών βρίσκονται από τις
πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής
δεκάδες γονείς, καθώς έχουν προσαχθεί
τα παιδιά τους και δεν έχουν την παραμικρή
επικοινωνία μαζί τους. Από την πλευρά
της η ΕΛ.ΑΣ διαρρέει ότι υπάρχουν «ισχυρές
ενδείξεις» ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες
είναι οι δράστες της επίθεσης.
Δραματική
έκκληση προς την ΕΛ.ΑΣ να δώσει τη
δυνατότητα στις οικογένειες των
εκατοντάδων προσαχθέντων μετά τον
σοβαρότατο τραυματισμό του αστυνομικού
έξω από το γήπεδο όπου διεξαγόταν ο
αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός,
να πληροφορηθούν αν οι άνθρωποί τους
κρατούνται πράγματι στο Αλλοδαπών στην
Πέτρου Ράλλη και αν είναι καλά στην
υγεία τους, απηύθυνε ο Θανάσης
Καμπαγιάννης, συνήγορος της
οικογένειας ενός από τους προσαχθέντες.
«Δεν είναι προσαχθέντες, είναι
αγνοούμενοι» υπογράμμισε
χαρακτηριστικά ο δικηγόρος μιλώντας
στους δημοσιογράφους. «Κάνουμε έκκληση
στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ να κάνει ένα
τηλεφωνικό κέντρο, να δώσει 5 τηλέφωνα,
να δώσει τη λίστα των ανθρώπων που έχουν
προσαχθεί και να πάρουν τηλέφωνο οι
οικογένειές τους για να μάθουν κατ'
αρχήν ότι έχουν προσαχθεί, είναι καλά,
είναι εδώ και ότι τηρείται κάποια
διαδικασία» σημείωσε.
Ο Θανάσης Καμπαγιάννης κατήγγειλε παράλληλα ότι δεν υπάρχει διαδικασία προσαγωγής τόσων ωρών. «Οι προσαγωγές διαρκούν 2-3 άντε 4 ώρες, γίνεται κάποιος έλεγχος και στη συνέχεια αφήνονται ελεύθεροι. Ποια είναι η δικονομική κατάσταση των ανθρώπων αυτή τη στιγμή;» διερωτήθηκε. «Έχουμε ακούσει επίσης ότι κάποιοι έχουν χτυπηθεί. Το λένε οι οικογένειες και υπάρχουν φωτογραφίες. Υπάρχουν άνθρωποι σε νοσοκομεία;» ήταν η ερώτηση που έθεσε. «Δεν είναι δυνατόν στο όνομα του ότι γίνεται μια διερεύνηση -και καλώς να γίνει η διερεύνηση και καλώς προφανέστατα να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον άνθρωπο που χτύπησε- χιλιάδες άνθρωποι αυτή τη στιγμή να έχουν αγνοούμενους» είπε, ενώ καταλήγοντας υπογράμμισε ότι μεταξύ των προσαχθέντων είναι και πολλοί ανήλικοι.
Το παιδί είπε ότι «έφαγε σφαλιάρες» από αστυνομικούς - Τον φίλο του τον χτύπησαν πολύ
«Λυπάμαι πάρα πολύ για τον τραυματία αστυνομικό, λυπάμαι την μητέρα του, μάνα είμαι όμως κι εγώ» δήλωσε στο Κόκκινο η Χρύσα, μάνα προσαχθέντα. Η κυρία Χρύσα, μητέρα 17χρονου προσαχθέντα στο Αλλοδαπών, μίλησε στον 105.5 στο Κόκκινο και την Αλέκα Ζουμή για την κράτηση του παιδιού της από αργά το βράδυ της Πέμπτης και δεν έχει νέα του μέχρι τις 15.30 της Παρασκευής. «Κάποια στιγμή χθες το βράδυ δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από το παιδί μου που βρισκόταν μέσα στο κλειστό γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη, μου είπε ''μαμά δεν μπορώ να αναπνεύσω, μας έχουν ρίξει δακρυγόνα χωρίς αιτία, γνωρίζουμε ότι έξω γίνεται κάποια φασαρία αλλά δεν μας αφήνουν να φύγουμε. Έχουν αφήσει τις γυναίκες και τα μικρά παιδιά αλλά εγώ πήγα να φύγω και δεν με άφησαν''. Αργότερα μίλησα με κάποιον συγγενή μου μέσα από την κλούβα κατά τη μεταφορά του, μου είπε ''εγώ έφαγα μόνο κάποιες σφαλιάρες αλλά τον φίλο μου τον έχουν χτυπήσει πολύ''. Έκτοτε δεν έχουμε μιλήσει, δεν μας έχουν ενημερώσει για το οτιδήποτε. Λυπάμαι πάρα πολύ για τον τραυματία αστυνομικό, λυπάμαι την μητέρα του, μάνα είμαι όμως κι εγώ. Ελπίζω η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».
«Έχει παραβιαστεί ο μισός ποινικός κώδικας και ο μισός κώδικας ποινικής δικονομίας»
Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες είναι δικηγόρος και κάνοντας χρήση της ιδιότητάς του κατάφερε να μην προσαχθεί αλλά τόνισε στον ΑΝΤ1: «Έχει παραβιαστεί ο μισός ποινικός κώδικας και ο μισός κώδικας ποινικής δικονομίας. Εξετάζονται άνθρωποι ανωμοτί ως ύποπτοι τελέσεως σοβαρών αξιόποινων πράξεων, όπως είναι η απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και έχει κριθεί ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν χρήζουν νομικής συμπαράστασης […] Όπως πρέπει, θα είμαστε δίπλα σε αυτό».
Σύσκεψη το Σάββατο 9/12 στο Μέγαρο Μαξίμου στις 11:00 με θέμα την οπαδική βία
Μετά τα μέτρα «ξαναζεσταμένο φαγητό» για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Αύγουστο του 2023 μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα οποία είχε εξαγγείλει ξανά τον Φεβρουάριο του 2022, φαίνεται ότι η κυβέρνηση έκανε ξανά μια τρύπα στο νερό. Με φόντο τα νέα επεισόδια, τα οποία φαίνεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ανίκανη να αποτρέψει ή να περιορίσει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί σε νέα σύσκεψη το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου στις 11:00 με θέμα την οπαδική βία, όπου θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου και Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση.
Εκατοντάδες προσαχθέντες παραμένουν στην Πέτρου Ράλλη
Εκατοντάδες προσαχθέντες παραμένουν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην Πέτρου Ράλλη. Ελεύθεροι αφέθηκαν 35 από τους 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια στου Ρέντη προκειμένου να γίνει εξακρίβωση στοιχείων και να διαπιστωθεί εάν και ποιοι εμπλέκονται στα αιματηρά επεισόδια.
Έξω από το Μεταγωγών βρίσκονται από τις πρώτες πρωινές ώρες δεκάδες γονείς, καθώς έχουν προσαχθεί τα παιδιά τους και δεν έχουν την παραμικρή επικοινωνία μαζί τους.
Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ διαρρέει ότι υπάρχουν «ισχυρές ενδείξεις» ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι οι δράστες της επίθεσης.
«Να μην φύγει κανείς από το γήπεδο»
«Να μην φύγει κανείς από το γήπεδο» είναι η οδηγία που δίνει αστυνομικός σε συνάδελφό του, σε επικοινωνία που είχαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Ρέντη, όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σε ηχητικό απόσπασμα από την επικοινωνία που είχαν αστυνομικές δυνάμεις, που δημοσίευσε η «Καθημερινή», ακούγονται δύο αστυνομικοί να συζητούν για την κατάσταση του τραυματία και τη διαχείριση του κόσμου που βρίσκεται στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».
«Πες μου λίγο για τον συνάδελφο, έχουμε κάνει το τουρνικέ (σ.σ. επίδεσμο)», ρωτά ένας αστυνομικός, ενώ στη συνέχεια του λέει μέσω ασυρμάτου: «Δεν θα φύγει κανείς από το γήπεδο αν δε λάβεις εντολή, το κατάλαβες;», με τον συνάδελφό του να λέει για τον τραυματία ότι «δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε».
Προσωπική μαρτυρία του Θανάση Καμπαγιάννη για τις 424 προσαγωγές
Οι αστυνομικές, δικαστικές και εισαγγελικές αρχές έχουν υποχρέωση να διαλευκάνουν τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού τηρώντας τις εγγυήσεις της δικονομίας και τα δικαιώματα των εμπλεκομένων.
Οι 424 προσαγωγές μετά το επίμαχο περιστατικό διεξήχθησαν “στο σωρό”: όποιος ήταν εντός του γηπέδου και ήταν άντρας κρίθηκε δυνάμει ύποπτος.
Τα άτομα μετήχθησαν στο Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη χωρίς οι συγγενείς τους να μπορούν να ταυτοποιήσουν τα ονόματα των δικών τους ανθρώπων στους προσαχθέντες.
Από το πρωί (προσωπική μαρτυρία από τις 9:00) σε κλήσεις δικηγόρων που ζητούσαν να μάθουν αν το όνομα του εντολέα τους ήταν στους προσαχθέντες, η Διεύθυνση Αλλοδαπών αρνούταν να απαντήσει επικαλούμενη φόρτο εργασίας, καθώς και το ότι δεν ήταν το Αλλοδαπών υπεύθυνο αλλά το Τμήμα Αθλητικής Βίας. Σημειωτέον ότι αστυνομικός που μίλησε σε συνήγορο, κατόπιν αιτήματος για συνομιλία με κάποιον ανώτερο, αρνήθηκε να δώσει ακόμα και τα δικά του στοιχεία...
Εκατοντάδες συγγενικά πρόσωπα έσπευσαν στην Πέτρου Ράλλη για να βρουν τους ανθρώπους τους. Με πολλή δυσκολία και κατόπιν πολλών διαμαρτυριών, γράφονταν χειρόγραφα κάποια ονόματα από αξιωματικό για να γίνει η ταυτοποίηση με πενιχρά αποτελέσματα. Μέχρι τις 13:00 δεν επιτρεπόταν καμία επικοινωνία των προσαχθέντων ατόμων με δικηγόρο, παρά την προσέλευση αρκετών συναδελφισσών και συναδέλφων.
Ζητήσαμε από τον αξιωματικό να μεταφέρει προς το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ το αίτημα να ανοίξει τηλεφωνικό κέντρο ώστε να ενημερωθούν υπεύθυνα οι συγγενείς αν κρατούνται οι άνθρωποί τους, οι οποίοι προς ώρας είναι αγνοούμενοι. Επισημαίνουμε ότι πολλά από τα άτομα είναι ανήλικα 15 χρόνων, ενώ υπήρχαν πληροφορίες και καταγγελίες για άτομα που είχαν χτυπηθεί.
Η ενημέρωση αξιωματικού της Αστυνομίας ότι πρόκειται για προσαγωγές ερχόταν σε σύγκρουση με τον χρονο που είχε παρέλθει (ακόμα και οι συνήθεις 4 ώρες είναι πολύ πέραν από “εύλογο χρονικό διάστημα”), καθώς και με πληροφορίες ότι τα άτομα που βρίσκονται στο Αλλοδαπών (κάποια και στη ΔΕΕ) σημαίνονται, δίνουν δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ ταυτόχρονα τους ζητείται η συναίνεσή τους στη λήψη DNA.
Τελικά στις 13:30 δικηγόροι καταφέραμε να δούμε προσαχθέντα άτομα για τα οποία είχαμε προσέλθει. Οι πληροφορίες για το αν θα συνεχιστεί η κράτησή τους είναι ακόμα συγκεχυμένες: τα άτομα ταυτοποιούνται, σημαίνονται, ενώ κατά πληροφορίες τους ζητείται η παροχή συναίνεσης για λήψη DNA. Επισημαίνουμε ότι η μαζική λήψη βιολογικού υλικού από εκατοντάδες προσαχθέντες με μόνο στοιχείο την παρουσία τους στο γήπεδο αποτελεί προφανή υπέρβαση ακόμα και των ήδη “ξεχειλωμένων” διατάξεων του άρθρου 201 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (Παρασκευή 8/12, 17:00), υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποια από τα προσαχθέντα άτομα έχουν αφεθεί ελεύθερα, συνεχίζουν όμως να κρατούνται περί τα 400.
Τελειώνω με κάτι που άκουσα από γονείς που βρίσκονταν στην Πέτρου Ράλλη και που φώναζαν στους αστυνομικούς ότι αυτό “δεν ήταν προσαγωγές αλλά κατοχικό μπλόκο”. Η συλλογή αποδείξεων δεν μπορεί να γίνεται με όρους συλλογικής ευθύνης.
Οι επίσημες δηλώσεις
Γιάννης Οικονόμου: Επιχειρείται από ορισμένους μια αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ
Απαντώντας εμμέσως στην ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε:
«Μετά τη δολοφονική απόπειρα κατά του 31χρονου αστυνομικού, και ενώ όλη η Ελλάδα προσεύχεται για τη ζωή του, επιχειρείται από ορισμένους μια αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ, με ισχυρισμούς που προκαλούν τη λογική και το δημόσιο αίσθημα. Με αναφορές, μάλιστα, σε σκοτεινές και περίεργες εποχές της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας.
Η ΕΛ.ΑΣ κάνει συστηματικά τη δουλειά της, με σεβασμό στα προβλεπόμενα από τον νόμο, ώστε να εντοπίσει τον ή τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό. Στην προσπάθειά της αυτή έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη μου και τη στήριξή μου.
Οι στιγμές επιβάλλουν τον σεβασμό στο έργο των Αρχών και την ομόθυμη στήριξη της κοινωνίας, τόσο για να αποδοθεί δικαιοσύνη όσο και για να μην κυκλοφορούν ανάμεσά μας άνθρωποι με δολοφονική διάθεση. Κάθε άλλη ενέργεια δυσχεραίνει και υπονομεύει το έργο των Αρχών της Πολιτείας μας και είναι σε ριζική αντίθεση με το δημόσιο αίσθημα».
Για την υπόθεση υπήρξε παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο
Με επιστολή προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά ζητείται να γίνει απαιτούμενη ενέργεια, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λπ., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων οι συνάδελφοι του άτυχου 31χρονου καλούν την κυβέρνηση να διακόψει τα πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα, «έως ότου σταματήσει η εγκληματική δραστηριότητα όλων αυτών των υποκειμένων».
«Έχουν νερό, τροφή, κάθονται, ξεκουράζονται, δεν έχουν κανένα πρόβλημα, δεν τα έχει χτυπήσει κανένας, τους μιλούν ακόμη και στον πληθυντικό»
Ο πρώην συνδικαλιστής της αστυνομίας Σταύρος Μπαλάσκας δήλωσε ότι όσοι κρατούνται στο Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη «έχουν νερό, τροφή, κάθονται, ξεκουράζονται, δεν έχουν κανένα πρόβλημα, δεν τα έχει χτυπήσει κανένας, τους μιλούν ακόμη και στον πληθυντικό, απλά θα πρέπει ανά 10 να ψαχτούν ένας, ένας και μετά να φύγουν. Δεν είναι καν σύλληψη».
Είχε προηγηθεί η δήλωση μητέρας προσαχθέντα ότι δεν υπάρχει πληροφόρηση από την αστυνομία, ούτε για το παιδί της ούτε για κάποιον άλλον. Η ίδια σχολίασε δε ότι «υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, δεν μπορούν να έχουν πάρει 400 άτομα» και τόνισε ότι «έχουμε μάθει από άλλους -δεν έχω μιλήσει με το παιδί μου- ότι τα χτύπησαν. Είμαι πάρα πολύ ταραγμένη». Εκείνη τη στιγμή ο κ. Μπαλάσκας παρενέβη λέγοντας ότι «όλα αυτά είναι ψέματα», με τη μητέρα προσαχθέντα να του απαντά ότι αμφισβητεί πλέον τα πάντα καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση.
Στο ερώτημα που απηύθυνε η ίδια σχετικά με το έλλειμμα ενημέρωσης από τις επίσημες αρχές, ο Στ. Μπαλάσκας έκανε τη δική του «επίσημη» ενημέρωση λέγοντας: «Ακούστε τη δική μου ενημέρωση και θα καλυφθείτε. Δεν χρειάζεστε δικηγόρο γιατί δεν έχουν γίνει ακόμη συλλήψεις. Ξέρετε ποιοι θα συλληφθούν; Οι υπαίτιοι, οι ένοχοι και μόνο οι ένοχοι. Και μέσα στους ενόχους, αυτούς δηλαδή που συνέβαλαν σε όλο αυτό. Αυτό που ψάχνει η ελληνική αστυνομία μέσα σε αυτά τα παιδιά είναι ο εν δυνάμει δολοφόνος». Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα σχετικά με τις «ανέσεις» που απολαμβάνουν οι προσαχθέντες ο Στ. Μπαλάσκας δήλωσε ότι τα παιδιά κάθονται σε σαλόνια και ότι τους μιλούν στον πληθυντικό. «Θέλω να σας διαβεβαιώσω διότι το γνωρίζω ότι όλα τα παιδιά που είναι μέσα στο κτίριο κάθονται σε κάποια σαλόνια, δεν είναι κρατούμενοι, δεν έχουν συνθήκες φυλακές, δεν έχουν συνθήκες κρατούμενου, τους μιλούν στον πληθυντικό, έχουν σάντουιτς, έχουν φαγητό, έχουν νερό, έχουν τουαλέτα. Απλά χρειάζεται ένας χρόνος να περιμένουν για να ελεγχθεί ένας, ένας και να βρεθούν οι ένοχοι».
Πολλές ζαρντινέρες
Ηχηρή αντίστιξη ως προς τον χειρισμό αποτελεί η πρόσφατη περίπτωση της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο. Πριν ακόμα γίνει σαφές αν θα επιβίωνε από τον φονικό της τραυματισμό από τις αστυνομικές δυνάμεις, αντί να ερευνηθεί ποιος από τους αστυνομικούς την κακοποίησε βαριά, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος της για σωρεία πλημμελημάτων, ενώ το μόνο που γνώριζαν οι αστυνομικοί που κίνησαν τις σχετικές διαδικασίες, ήταν ότι επρόκειτο για μία μικρή κοπέλα που κείτοταν τραυματισμένη και ακίνητη στο δρόμο.
Έχουμε δεκάδες ίδιες περιπτώσεις. Θυμάστε τον «Ινδιάνο» της νέας Σμύρνης που βρισκόταν στην άλλη άκρη κι όμως έφαγε ξύλο από τρεις βάρδιες της ΓΑΔΑ και μπήκε φυλακή 7 μήνες πριν αποδειχθεί πως δεν είχε καμία σχέση;
Δεν είναι συμψηφισμός αίματος. Ούτε πρόχειρο συμπέρασμα.
Είναι κάτι που χωρά σε πέντε λέξεις. Η Αστυνομία εκδικείται σαν υπόκοσμος.
Πηγές: Αυγή, Καθημερινή, Ποντίκι, Στο Κόκκινο
Διαβάστε ακόμα: Μια απόπειρα δολοφονίας και πεντακόσιοι "ύποπτοι" οικογενειάρχες...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου