28 Μαρτίου 2023

Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη δολοφονική επίθεση στον αρχαιολόγο Μανώλη Ψαρρό !


Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη δολοφονική επίθεση

στον αρχαιολόγο Μανώλη Ψαρρό !

 

Να προστατευτούν όλοι εργαζόμενοι από τα οικονομικά και μαφιόζικα συμφέροντα!


Ως εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στο νησί της Μυκόνου και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, καταδικάζουμε τη μαφιόζικη, επαγγελματικού χαρακτήρα επίθεση που έγινε σε βάρος του Αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού, ο οποίος εργάζεται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τη γνωστή «μαφία των Κυκλάδων».

Είναι γνωστό σε όλους εμάς που ζούμε και εργαζόμαστε στις Κυκλάδες, αλλά και σε ολόκληρο το πανελλήνιο ότι οι πολεοδομικές παρανομίες και αυθαιρεσίες είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο τόσο στη Μύκονο όσο βέβαια και σε άλλα τουριστικά και υπερτουριστικά νησιά των Κυκλάδων, όπως η Πάρος, η Νάξος και η Σαντορίνη.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν το αντιμετωπίζουμε ως μια μεμονωμένη περίπτωση άσκησης σωματικής βίας.

  • Εντάσσεται στο συνολικό πλαίσιο των αφόρητων πιέσεων που δέχονται συνολικά οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, ιδιαίτερα αυτοί που ασκούν ελεγκτικό έργο.

  • Εντάσσεται στο πλαίσιο της απαξίωσης όλων των προσπαθειών για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών απέναντι σε κάθε λογής συμφέροντα.

Το περιστατικό της δολοφονικής επίθεσης στον Μανώλη Ψαρρό έρχεται να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά ότι δυστυχώς οι εργαζόμενοι είναι παντελώς απαξιωμένοι και απροστάτευτοι στην άσκηση των επαγγελματικών τους καθηκόντων και ότι για άλλη μια φορά το κράτος δεν έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των εργαζόμενων.

Μια απαξίωση που ξεκινά από τα τεράστια προβλήματα στέγης, μετακίνησης και αξιοπρεπούς διαβίωσης που συναντάμε όλοι οι εργαζόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι στις Κυκλάδες, μέχρι τις απειλές και τις μαφιόζικες επιθέσεις που δέχονται όσοι υπάλληλοι επιθυμούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Ως σωματείο εκπαιδευτικών στις Κυκλάδες απαιτούμε άμεσα:

  • Η πολιτεία να πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα για τη στέγαση, τη μετακίνηση, την αξιοπρεπή διαβίωση και την προστασία όλων των δημοσίων υπαλλήλων που ζουν και εργάζονται στα νησιά των Κυκλάδων.

  • Να βρεθούν και να τιμωρηθούν άμεσα οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της μαφιόζικης δολοφονικής επίθεσης στον Μανώλη Ψαρρό

  • Να στελεχωθούν άμεσα  όλες οι υπηρεσίες και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που δραστηριοποιούνται, ειδικά σε μέρη με αυξημένη τουριστική πίεση, ώστε να εφαρμόζονται οι νόμοι εξίσου σε όλη την επικράτεια, όπως προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας.

  • Απαιτούμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες για την προστασία όλων των εργαζομένων απέναντι σε κάθε περίπτωση άσκησης πιέσεων που σχετίζονται με την εκτέλεση υπηρεσιακών καθηκόντων.

  • Να σταματήσουν οι πολιτικές πιέσεις στους υπαλλήλους.

  • Να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να γκρεμιστούν όλες οι βεβαιωμένες αυθαίρετες κατασκευές στη Μύκονο και σε άλλα νησιά.

Καλούμε τις τοπικές κοινωνίες να σταθούν δίπλα στα δίκαια αιτήματα όλων των εργαζόμενων στις δημόσιες υπηρεσίες των Κυκλάδων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου