23 Μαρτίου 2023

Σύρος: Κάλεσμα σε σύσκεψη για το νερό, Κυριακή 26 Μαρτίου, 6 μ.μ. στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου, από τον Σύλλογο Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ



Σύσκεψη για το νερό Κυριακή 26 Μαρτίου στις 6μμ στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου



Την ώρα που η χώρα συγκλονίζεται από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων για την καταγγελία του εγκλήματος των Τεμπών ως προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων των δημόσιων αγαθών στον βωμό της κερδοφορίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε νόμο σκούπα, νομοθετώντας εκτός των άλλων και την παράδοση της εποπτείας του νερού και των αποβλήτων, σε «ανεξάρτητη» ρυθμιστική αρχή, δηλαδή φορέα που δεν υπάγεται στη διοικητική ιεραρχία του κράτους και δεν μπορεί να ελεγχθεί απ’ αυτό για τη σκοπιμότητα ή τη νομιμότητα των πράξεων και αποφάσεων της. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά νομοθετήματα που αντιμετωπίζουν το νερό ως εμπορεύσιμο προϊόν.

Πρόκειται για νομοθετικό πλαίσιο που εξυπηρετεί την ταχεία εφαρμογή πρόσθετων απορρυθμίσεων για την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού δημόσιου αγαθού ζωτικής σημασίας , του νερού.

Οι συνέπειες για τις λαϊκές οικογένειες, θα είναι ολέθριες. Για μας που ζούμε και εργαζόμαστε στα νησιά και ήδη πληρώνουμε τα νερό πανάκριβα, η ανάγκη να το υπερασπιστούμε σαν κοινωνικό αγαθό δημόσιου χαρακτήρα, σαν κοινωνικό δικαίωμα μας είναι επιτακτική.

Ο σύλλογος μας, καλεί σε ευρεία σύσκεψη την Κυριακή 26 Μαρτίου στις 6 η ώρα το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστήμιου, τα σωματεία εργαζομένων, τους συλλογικούς κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς φορείς της Σύρου, προκειμένου να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε κοινή δράση για την υπεράσπιση του νερού, την καθολική και φτηνή πρόσβαση στην παροχή του, με προβολή αιτημάτων, με έκδοση και προώθηση ψηφίσματος προς αρμόδιους φορείς και κάθε άλλη πρωτοβουλία που θα αποφασίσουμε για την ενημέρωση και κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, για το συντονισμό με φορείς του νησιωτικού χώρου και του πανελλαδικού κινήματος για την υπεράσπιση του νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου