26 Αυγούστου 2021

Covid: Μέτρα τιμωρητικής φύσης, όχι αντιμετώπισης της πανδημίας!

▸Κανένα μέτρο για χώρους εργασίας, μέσα μεταφοράς

Ενώ συνεχίζεται η αύξηση εισαγωγών και διασωληνώσεων στα νοσοκομεία, (Τρίτη 24.8 νέα άνοδος στους διασωληνωμένους σε 326 από 319 χθες), η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια ανακοίνωσε νέα περιοριστικά μέτρα κυρίως τιμωρητικού χαρακτήρα για τους μη εμβολιασμένους. Οπως σημειώθηκε στη συνέντευξη τύπου «πάνω από το 90% των ασθενών που βρίσκονται σε ΜΕΘ –Covid είναι ανεμβολίαστοι»,

Τα μέτρα θα ισχύσουν από τις 13 Σεπτεμβρίου δηλαδή διόλου τυχαία αμέσως μετά τη λήξη της τουριστικής περιόδου μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022 (αν δεν πάρουν παράταση).  Ο Β. Κικίλιας επανέλαβε πώς δεν θα υπάρξει καμία  παράταση για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, οι οποίοι από εκείνη την ημέρα θα τίθενται σε αναστολή χωρίς ωστόσο να εξηγήσει πως θα αναπληρωθούν τα κενά που θα προκύψουν ή να παρουσιάσει κάποιο σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ. Αντίθετα προτάσσεται ξανά το εμβόλιο ως η αποκλειστική λύση σε όλα τα προβλήματα χωρίς ταυτόχρονα μέτρα θωράκισης του συστήματος υγείας, ενώ χρησιμοποιείται ξανά το εφεύρημα του “τείχους ανοσίας”.

Τεστ μόνο σε ιδιώτες

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test ανά βδομάδα, αποκλειστικά σε ιδιωτικά κέντρα και σε τιμή 10 ευρώ. Το τεστ θα ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app. Το τεστ θα το πληρώνουν από την τσέπη τους. Στις δημόσιες δομές θα μπορούν να κάνουν rapid test μόνο οι εμβολιασμένοι. Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να πηγαίνουν σε ιδιωτικές δομές!

Οι εργαζόμενοι και ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί καθώς και όσοι εργάζονται σε σίτιση, τουρισμό, θέατρο και μουσικές παραγωγές θα χρειάζεται να προσκομίζουν δύο rapid test την εβδομάδα. Οι μαθητές θα λαμβάνουν 2 self tests ανά εβδομάδα δωρεάν από το κράτος. Οι φοιτητές θα πρέπει να κάνουν 2 rapid test ανά εβδομάδα με δική τους δαπάνη.  Αντίθετα όπως φαίνεται κανείς δεν θα ελέγχει αν είναι ανεμβολίαστη η πανεπιστημιακή αστυνομία-σεκιούριτι, που η κυβέρνηση θέλει να ελέγχει τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς.

Όσοι ταξιδεύουν υποχρεώνονται να κάνουν ένα rapid test έως 48 ωρες πριν το ταξίδι. Τα παιδιά θα κάνουν self test. Το ίδιο θα ισχύει και για τα γήπεδα. Στους κλειστούς χώρους θεάτρων, σινεμά, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων θα μπορούν να μπουν οι εμβολιασμένοι, αλλά και οι ανεμβολίαστοι με rapid test εντός 48 ωρών. Σε περίπτωση όμως που οι χώροι αυτοί επιλέξουν να δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα έχουν 100% πληρότητα.

Σε όλους τους εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συνάθροιση θα πρέπει να υπάρχει επισήμανση για χρήση μάσκας.

Μοχλός πίεσης για εμβολιασμό οι κλειστοί χώροι 

Οπως γίνεται φανερό τα μέτρα που θα είναι δύσκολο να εφαρμοστούν στην πράξη έχουν στόχο να πιέσουν όσους δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.

Εστίες υπερμετάδοσης: Εκκλησίες και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς 

Ούτε μια αναφορά δεν υπήρχε για υποχρεωτικό εμβολιασμό στο βαθύ πυρήνα του κράτους, στρατό, αστυνομία, πυροσβεστική και λιμενικό, παρά το γεγονός ότι στις πρόσφατες πυρκαγιές σημειώθηκαν δεκάδες κρούσματα στο πυροσβεστικό σώμα και την αστυνομία. Εκτός μέτρων και οι ιερείς που ανήκουν και αυτοί στον μηχανισμό του κράτους. Ολοι αυτοί όπως φαίνεται αποτελούν “παιδιά ενός ανώτερου θεού” για την κυβέρνηση.

Ακόμα οι μόνοι κλειστοί χώροι που οι ανεμβολίαστοι θα μπαίνουν χωρίς τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και οι εκκλησίες.

Κανείς δεν ζήτησε τον διαχωρισμό των ΜΜΜ σε οχήματα-βαγόνια μόνο για εμβολιασμένους, κάτι που θα θύμιζε λογικές απαρτχάιντ. Ωστόσο δεν υπήρξε η παραμικρή ανακοίνωση σχετικά με μέτρα για την προστασία των επιβατών σε αυτούς τους κλειστούς χώρους ή σχέδιο για ενίσχυση της πυκνότητας των συρμών. Απλά όσοι χρειάζεται να χρησιμοποιούν ΜΜΜ αφήνονται στην τύχη τους.

 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου