28 Αυγούστου 2021

ΚΟΙΝΟ ΤΗΝΙΩΝ: Ελέγξτε την νομιμότητα των αδειών κ. Δήμαρχε

 

Την Τρίτη 24/8/2021 κατατέθηκε ενώπιον του Δημάρχου Τήνου κ. Ιωάννη Σιώτου, ιεραρχική προσφυγή για την ακύρωση των αδειών διέλευσης που εξέδωσε ο Δήμος, για την μεταφορά των ανεμογεννητριών.

Πιστεύουμε ότι οι άδειες έχουν εκδοθεί παράτυπα και έχουμε καταθέσει και εξηγήσει αναλυτικά, τουλάχιστον τρεις βάσιμους λόγους για αυτό.

Είναι στην αρμοδιότητα του Δημάρχου να το κρίνει και να τις ακυρώσει και ελπίζουμε να το κάνει άμεσα, πριν να είναι αργά!

Μαζί μας στην προσπάθεια αυτή ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Υστερνιωτών Τήνου η Αγία Παρασκευή και η Πρόεδρός του Φραντζέσκα Δασύρα.

Κύριε Δήμαρχε,

ο χαρακτηρισμός της προσπάθειάς μας για την ακύρωση των αδειών ως επικοινωνιακή κίνηση και η αναφορά στου κοινούς μας αγώνες είναι ιδιαιτέρως προσβλητική, τόσο για εμάς ως δημοτική κίνηση όσο και για τους άλλους αιρετούς, αλλά κυρίως για τους πολίτες που βρέθηκαν στον δρόμο να αγωνίζονται για το νησί τους και τώρα διώκονται ποικιλοτρόπως.

Ας περάσουμε όμως στην ουσία. Ως νομικός θα έπρεπε να καταλαβαίνετε πως η ιεραρχική προσφυγή που σας καταθέσαμε, ζητάει ακριβώς τον έλεγχο της νομιμότητας και όχι της σκοπιμότητας των αδειών διέλευσης. Περιττό λοιπόν να μας το διευκρινίζετε.

Αυτόν ακριβώς τον έλεγχο νομιμότητας πρέπει να πράξετε και να απαντήσετε ξεκάθαρα στους νομικούς λόγους που παραθέσαμε στην προσφυγή.

Α. Οι άδειες εκδόθηκαν χωρίς προηγούμενο έλεγχο της καταλληλότητας του οδικού δικτύου. Είναι αυτό νόμιμο;

Β. Οι άδειες εκδόθηκαν με ρητό όρο την απαγόρευση οποιασδήποτε παρέμβασης στο οδικό δίκτυο, ενώ υπάρχει ξεκάθαρα παρέμβαση η οποία συνομολογείται μάλιστα από την υπηρεσία. Είναι αυτό νόμιμο;

Γ. Οι άδειες αφορούν την διέλευση των φορτηγών μέχρι την “είσοδο του έργου” ενώ ο δημοτικός δρόμος δεν φτάνει ως εκεί. Είναι αυτό νόμιμο;

Ελέγξτε λοιπόν την νομιμότητα κ. Δήμαρχε όπως επιβάλει η θεσμική σας θέση και ακυρώστε τις άδειες. Αυτή θα είναι μια ενωτική και αποτελεσματική πράξη με σεβασμό στον αγώνα των τηνιακών. Κάντε εσείς τις ουσιαστικές πράξεις κι ας είμαστε εμείς που κάνουμε τις “επικοινωνιακές κινήσεις”.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου