29 Αυγούστου 2021

ΓΣΕΕ: ΔΕΘα καλέσει ούτε συλλαλητήριο!

▸Επιβεβαιώνοντας με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο τον ανοικτά συνεταιρικό με εργοδότες και κυβέρνηση ρόλο της, η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε πως για δεύτερη συνεχή χρονιά δεν πρόκειται καν να καλέσει σε συλλαλητήριο για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε ένα ακόμα πολεμικό αντιλαϊκό διάγγελμα. Αντί γι’ αυτού, η YES EE θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο ξενοδοχείο Grand Palace στη Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα νωρίτερα από τις προγραμματισμένες ήδη διαδηλώσεις για τις 11 Σεπτέμβρη.

Η δικαιολόγηση είναι δήθεν τα «επιδημιολογικά δεδομένα», τα οποία όμως είναι λόγος κινητοποίησης για τη διεκδίκηση δημόσιας υγείας και μέτρων ελέγχου της πανδημίας και όχι για να κλειστούμε σπίτια μας.

Στην πραγματικότητα αυτό που βλέπουμε είναι πως πλέον η ΓΣΕΕ έχει περάσει σε ένα ανώτερο επίπεδο υπηρέτησης των συμφερόντων κεφαλαίου και κυβερνήσεων, στο οποίο πλέον σταματά ακόμα κι εκείνες τις τυπικές κινητοποιήσεις, «ντουφεκιές στον αέρα», που είχαν σκοπό να δικαιολογήσουν το ρόλο της ως συνδικαλιστική συνομοσπονδία. Περνάει πια στη φάση του «κοινωνικού εταιρισμού», του θεσμικού συνεταιρισμού με τους θεσμούς του κεφαλαίου και τις κυβερνητικές-κρατικές αρχές, παίζοντας ανοικτά το ρόλο της προληπτικής πυρόσβεσης κάθε εργατικού αγωνιστικού σκιρτήματος.

Γι’ αυτό το λόγο δεν μπορεί να υπάρχει πια καμιά αυταπάτη ότι η ανασυγκρότηση και η αντεπίθεση του εργατικού κινήματος δεν μπορεί να γίνει παρά με πλήρη ανεξαρτησία και ενάντια στην πολιτική και στο σχεδιασμό της ΓΣΕΕ, αλλά και όλων των συνδικάτων που κινούνται στο ίδιο πλαίσιο. Τέρμα πια με τις αυταπάτες πως «εκεί είναι οι εργαζόμενοι». Εκεί είναι μόνο καρεκλοκένταυροι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών.

Ευτυχώς οι εργαζόμενοι και τα μαχόμενα σωματεία δεν περιμένουν τη ΓΣΕΕ να καλέσει σε συλλαλητήριο για τη ΔΕΘ. Προχωρούν ήδη στα δικά τους καλέσματα. Εκατοντάδες εργαζόμενοι, σωματεία, ταξικές εργατικές κινήσεις και συλλογικότητες, καθώς και πολιτικές οργανώσεις της μαχόμενης Αριστεράς καλούν σε εργατική συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία στην ΔΕΘ στις 11 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου