20 Αυγούστου 2021

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων: «... ηλίθιοι και ανίκανοι…» - Ούτε σεντ δεν έχει η Δασική Υπηρεσία για τη συντήρηση των δασικών δρόμων


Από το fb του Γιώργου Παπαδιά, προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων Δημόσιων Υπαλλήλων:

"Άντε στο διάλο ηλίθιοι και ανίκανοι. Μετά από ποσό χρόνια θα μάθετε ότι τις φωτιές δε τις σβήνουν στην άσφαλτο και τα εναέρια μέσα .Πότε επιτέλους θα μάθουν ότι τα δάση είναι πυκνά και δύσβατα .Πότε επιτέλους θα μάθουν ότι όλα τα δάση στο κόσμο έχουν καύσιμη ύλη και δεν είναι πάρκα και άλση .Πότε επιτέλους θα μάθουν να κάνουν καλή διασπορά αυτοκινήτων για γρήγορη επέμβαση και σε θέσεις που να έχουν ορατότητα στα δάση και όχι να περιμένουν την αναγγελία της φωτιάς από τους πολίτες ή τους εθελοντές .Πότε επιτέλους θα μπουν σε ένα χωματόδρομο και να χτυπήσουν τη φωτιά πριν γίνει ανεξέλεγκτη. Πότε επιτέλους θα σταματήσουν όλοι οι άσχετοι να συντονίζουν τη φωτιά επειδή έτυχε να έχουν ένα θεσμικό ρόλο με ειδικότητα Δικηγόρου ,Οικονομολόγου ,Γιατρού Επιχειρηματία κλπ. Πότε επιτέλους θα σταματήσουν να πιπιλίζουν τη λέξη αντιπυρικές ζώνες όταν η φωτιά κάνει βόλτες στην Εθνική Οδό όταν περνάει το 2009 τη φυσική αντιπυρική ζώνη τη Λίμνη Μαραθωνα .Όταν η φωτιά για δέκα μέρες κάνει βόλτες από τον Ευβοϊκό στο Αιγαίο .Μετά τι ? Μετά Τρίβουν τα χέρια τους για καλή οικονόμα οι κάθε λογής εργολάβοι και τα λαμόγια για να ξεσκίσουν τις σάρκες υλοτομίες,κλάδο πλέγματα αναδασώσεις κλπ".


Λίγο πριν πέσει η νύχτα, χθες, ο υπουργός… Προστασίας του Πολίτη και των Δασών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εμφανίστηκε στους τηλεοπτικούς δέκτες και σε ένα νέο μονόλογό του (δεν καταδέχθηκε και πάλι ερωτήσεις από δημοσιογράφους) μας είπε ότι για το γεγονός πως καίει, για τρίτη ημέρα, η φωτιά στα Βίλια, για το ότι κάηκαν σπίτια φταίνε το συμπαγές δάσος, οι διαρκείς αλλαγές ανέμων και η έλλειψη οδικού δικτύου, Ο ίδιος, η κυβέρνηση της ΝΔ και το επιτελικό τους κράτους που «σβήνουν με τη μάνικα» κόπους μιας ζωής, θέσεις εργασίας και το περιβάλλον… ούτε κατά διάνοια δε φταίνε.

Ωστόσο, αρκετές ώρες νωρίτερα, μιλώντας για τη φωτιά στα Βίλια, ο Δημήτρης Σπαθής, πρώην διευθυντής Δασών Δυτικής Αττικής, δήλωσε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ πως οι δασικοί δρόμοι είναι επαρκέστατοι, αλλά δεν μπήκε μέσα ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα. Σημείωσε επίσης ότι η συντήρηση των δρόμων αυτών είναι αρμοδιότητα της Δασικής Υπηρεσίας, η οποία «δεν είχε ούτε ένα ευρώ». Όπως τόνισε, «παρότι το δίκτυο δεν έχει συντηρηθεί, τα πυροσβεστικά θα μπορούσαν να μπουν, αλλά η Πυροσβεστική δεν μπαίνει σε δασικό δρόμο… Παράδειγμα, προχθές η φωτιά σταμάτησε προς Πόρτο Γερμενό, αλλά μέσα στο ρέμα είχε «καύτρες» με κίνδυνο αναζωπύρωσης… Δεν πήγαινε η πυροσβεστική. Τελικώς πήγαν τρεις Πολωνοί με τους φακούς τους και τις έσβησαν». Σημείωσε επίσης ότι τα αεροσκάφη είναι για να καταλαγιάσουν τη φωτιά και μετά τα επίγεια πρέπει να τη σβήσουν και να την φυλάξουν, ενώ τόνισε πως «η εκκένωση των οικισμών είναι λάθος».

Αυτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου