19 Αυγούστου 2021

Δίκτυο Σπάρτακος: Τι θα γίνει με τους πρόσφυγες απ' το Αφγανιστάν;

AP Photo/Shekib Rahmani

Έκκληση στο αντιπολεμικό και το αντιρατσιστικό κίνημα για μια δυναμική απάντηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες του Αφγανιστάν καλεί το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, με στόχο να παρεμποδιστούν τα  ακροδεξιάς κοπής ευρωπαϊκά και ελληνικά σχέδια αποτροπής με χαρακτηριστικά πογκρόμ, μέσω του τείχους στον Έβρο και της πρόσληψης και εκπαίδευσης συνοροφυλάκων.

Ολοκληρη η τοποθέτηση του Δικτύου Σπάρτακος έχει ως εξής: 

60 χώρες ζητούν από τους Ταλιμπάν να επιτραπεί να φύγουν όσοι θέλουν-Τι θα γίνει με τους Πρόσφυγες;

Με πρωτοβουλία των ΗΠΑ οι κυβερνήσεις 60 και πλέον χωρών με κοινή ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι οι Αφγανοί και οι ξένοι που θέλουν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν πρέπει να επιτραπεί να αναχωρήσουν με ασφάλεια και ότι τα αεροδρόμια και οι συνοριακές διελεύσεις πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.
Η κοινή διακήρυξη δημοσιοποιήθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και υπογράφεται από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και άλλων 60 χωρών, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, της Αυστραλίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας, του Κατάρ και του Ηνωμένου Βασιλείου.
Όμως προκύπτουν μια σειρά σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με το μέλλον των προσφύγων.

Χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, οδηγούνται στην προσφυγιά ως αποτέλεσμα της ηττημένης Αμερικανικής-Νατοϊκής εισβολής-κατοχής στην χώρα τους, των νέων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και την επιστροφή των σκοταδιστών  φονταμενταλιστών Ταλιμπάν στην εξουσία.
Η διαδρομή αυτών των δυστυχισμένων ανθρώπων είναι συγκεκριμένη;
Ιράν, Τουρκία και κατάληξη την Ευρώπη.
Σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν δοθεί τα πρώτα αποκρουστικά ακροδεξιά απάνθρωπα αυταρχικά μηνύματα.
 
Οι υπουργοί Εσωτερικών των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) πρόκειται να συνεδριάσουν εκτάκτως τη 18η Αυγούστου για να εξετάσουν τρόπους για την αντιμετώπιση της μεγάλης αύξησης των προσφύγων και μεταναστών που περνούν τα σύνορα της Λευκορωσίας με τη Λιθουανία.
Μόνο τον Ιούλιο, καταγράφηκε πως τα σύνορα των δύο χωρών πέρασαν πάνω από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες, έναντι 81 όλο το 2020. Ο Λευκορώσος ηγέτης Αλεξάντρ Λουκάσενκα απείλησε πρόσφατα χωρίς περιστροφές ότι θα επιτρέπει τη διέλευση ανθρώπων από χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν να περνούν στο έδαφος της Λιθουανίας, χώρας-μέλους της ΕΕ, σε αντίποινα στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις Βρυξέλλες στην κυβέρνησή του.
«Σκοπός του συμβουλίου είναι να υπάρξει ενημέρωση για την κατάσταση και να εξεταστούν συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να προασπιστεί η ακεραιότητα και η ασφάλεια αυτού του τομέα των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και προκειμένου να συνεχίσει να υποστηρίζεται η Λιθουανία κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης», εξήγησε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Σλοβενίας, η οποία ασκεί το τρέχον διάστημα την εναλλασσόμενη προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Προσέξτε τι λένε οι ηγέτες της ΕΕ:
Θα υπερασπίσουν την ακεραιότητα και την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων!
Δηλαδή και πάλι τους πρόσφυγες θα αντιμετωπίσουν ως Εισβολείς με τα Δόγματα Αποτροπής, με τα Αισχρά Τείχη και τον Στρατό...
Και τα λένε όλα αυτά οι Ευρωπαίοι ηγέτες που έστειλαν τα στρατεύματα τους στο Αφγανιστάν και συμμετείχαν στην Κατοχή του ΝΑΤΟ!
Το ότι ετοιμάζονται να λάβουν βίαια αυταρχικά μέτρα με το σύνολο του Αστυνομικού-Στρατιωτικού μηχανισμού αποκαλύπτεται από την είδηση ότι πέραν των υπουργών, θα λάβουν μέρος στο συμβούλιο αντιπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX) και της Europol.
Προσέξτε τα προπαγανδιστικά σχήματα που χρησιμοποιούν:
η ΕΕ είναι αντιμέτωπη «με σοβαρή απειλή για την ασφάλειά της»
και βλέπει «τη μετατροπή της παράνομης μετανάστευσης σε όπλο από κρατικό παράγοντα», εν προκειμένω «τη Λευκορωσία». Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σας θυμίζουν τίποτε όλα αυτά;
Αυτά δεν λέει η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη, οι δημοσιογράφοι, οι καθηγητές και οι στρατιωτικοί, ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα στον Έβρο;
Ήδη και διάφορα ελληνικά καθεστωτικά μέσα καλλιεργούν έναν ακραία ρατσιστικό και αντιπροσφυγικό κλίμα:
Νέοι κίνδυνοι, ισλαμική τρομοκρατία στη χώρα μεταμφιεσμένη σε προσφυγιά και άλλα μισανθρωπικά.
Αυτά γράφουν οι δημοσιογραφικοί παπαγάλοι!
Οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης επιλέγουν να παρουσιάσουν το προσφυγικό ζήτημα ως θέμα της ελληνο-τουρκικής αντιπαράθεσης, αποκρύπτοντας τη μεγάλη εικόνα, κρύβοντας τις ευθύνες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Και οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες συμμετείχαν στην εισβολή και κατοχή του Αφγανιστάν το 2001.
Οι Αμερικανοί δεν ήταν μόνοι τους...
Είναι σίγουρο πια πως η κατασκευή του τείχους στον Έβρο, πέρα από τις "δουλίτσες" που μοίρασε, την ευθεία σύνδεσή του με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνδέεται και με την υλοποίηση της συμφωνίας αποχώρησης των Αμερικανών από το Αφγανιστάν.
Η στρατηγική πολεμική συμμαχία μεταξύ ελληνικού και αμερικανικού κράτος αφήνει το αποτύπωμα της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά επίσης στο Αφγανιστάν και στο Έβρο, ενώ παράλληλα και ταυτόχρονα το ελληνικό κράτος Άμυνας /Ασφάλειας αναλαμβάνει να ορθώσει Τείχος αξεπέραστο υπερασπίζοντας τα ευρωπαϊκά εξωτερικά σύνορα και μέσω αυτού να αναβαθμίσει την θέση του.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ: Επιθεώρηση ΑΝΥΕΘΑ Στεφανή σε Έβρο και προσλήψεις εκατοντάδων Συνοριοφυλάκων!
Στο πλαίσιο αυτών των προετοιμασιών ο ΑΝΥΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής μετέβη στον Νομό Έβρου, στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ), την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021.Θυμίζουμε τον κεντρικό ρόλο που έχει αναλάβει για την εφαρμογή της κυβερνητικής αντιπροσφυγικής πολιτικής.

Ας δούμε τι έκανε σε αυτή του την επίσκεψη:
Κινήθηκε κατά μήκος των συνόρων, με σκοπό την παρακολούθηση των ενεργειών επιτήρησής τους, ενώ πραγματοποίησε και επισκέψεις στο σύνολο των Επιτηρητικών Φυλακίων (ΕΦ).
 Επισκέφθηκε τα έργα αμυντικής οχύρωσης, καθώς και τις σύγχρονες αντιβαλλιστικές σκοπιές.
 Ενημερώθηκε για την εξέλιξη της εγκατάστασης και την πρόοδο των εργασιών στα αποτρεπτικά εμπόδια και τον Φράκτη.
 Μετέβη στο δέσμιο αερόστατο θαλάσσιας επιτήρησης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ – ΕΛΑΚΤ), στον Αερολιμένα «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» της Αλεξανδρούπολης, το οποίο αποτελεί το πρώτο μέσο της κατηγορίας του που εγκαταστάθηκε στην Ευρώπη.
 Παρακολούθησε την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ).
Εκατοντάδες προσλήψεις συνοριοφυλάκων με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Έβρο
Σε αναλυτικό κείμενο διαβάζουμε:
Κάτι περισσότερο από έξι εκατομμύρια ευρώ έχουν προϋπολογιστεί για την πρόσληψη και εκπαίδευση 250 συνοριοφυλάκων στον Έβρο.
Τα χρήματα προέρχονται ως επί το πλείστον από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας της ΕΕ, με την ταυτόχρονη οικονομική αρωγή του ελληνικού Δημοσίου.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η απορρόφηση των προσλήψεων για τους συνοριοφύλακες πρόκειται να γίνει στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης, Διαχείρισης Μετανάστευσης (Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης) και Υπηρεσίες Φύλαξης των θεσμοθετημένων σημείων εισόδου – εξόδου, ιδίως αεροδρομίων, των Διευθύνσεων Αστυνομίας (Δ.Α.): Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται δύο αποφάσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την πρόσληψη αλλά και την εκπαίδευσης συνοριοφυλάκων, με χρήματα από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας της ΕΕ και την οικονομική αρωγή του ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με τα δημόσια έγγραφα, η πρώτη απόφαση αφορά την «Πρόσληψη Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου».
Πρόκειται για απόφαση που «στοχεύει στην κάλυψη των προβλεπόμενων από την κείμενη νομοθεσία αναγκών μισθοδοσίας και λοιπών αποζημιώσεων διακοσίων πενήντα (250) Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου (Σ.Φ.Ο.Χ.), για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών, μετά και την ολοκλήρωση της τετράμηνης εκπαίδευσης τους, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας που εδρεύουν στην περιφερειακή ενότητα του Έβρου, για την κάλυψη των αναγκών της αποτελεσματικότερης προστασίας και επιτήρησης των εξωτερικών συνόρων της χώρας μας».

Η δεύτερη απόφαση αφορά την «Εκπαίδευση Νέων Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου» και δικαιούχο το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, με συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 2.350.000,00 € και συνεισφορά της Ένωσης 1.762.500,00 € , δηλαδή το 75% της επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης.

Όσον αφορά την πρόσληψη των 250 συνοριοφυλάκων, στην απόφαση έχει προϋπολογιστεί χρηματικό ποσό 3.921.971,80 ευρώ, από τα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση καλύπτει το 90% του ποσού (3.529.774,62) και το υπόλοιπο 10% από δημόσιους πόρους. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η απορρόφηση των προσλήψεων για τους συνοριοφύλακες πρόκειται να γίνει στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης, Διαχείρισης Μετανάστευσης (Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης) και Υπηρεσίες Φύλαξης των θεσμοθετημένων σημείων εισόδου – εξόδου, ιδίως αεροδρομίων, των Διευθύνσεων Αστυνομίας (Δ.Α.): Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Παρακάτω μάλιστα, γίνεται σαφής ο ρόλος των συνοριοφυλάκων που θα αποκτήσει η Ελληνική Αστυνομία με ως επι το πλείστον ευρωπαϊκά κονδύλια.
«Οι Συνοριακοί Φύλακες Ορισμένου Χρόνου εκτελούν τα καθήκοντά τους με αποστολή την αποτροπή παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα, τον εντοπισμό και τη σύλληψη των παρανόμως εργαζομένων αλλοδαπών ανά την επικράτεια και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη ή την επαναπροώθησή τους, καθώς και τον εντοπισμό και τη σύλληψη προσώπων που διευκολύνουν την παράνομη είσοδο και εργασία αλλοδαπών και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Επιπρόσθετα, δύναται να διατίθενται για εκτέλεση υπηρεσίας φρούρησης και μεταγωγής κρατουμένων και φρούρησης αστυνομικών υπηρεσιών και κρατητηρίων αυτών». πηγή thepressproject.gr

Ουσιαστικά μιλάμε για ένα κεντρικά σχεδιαζόμενο Πογκρόμ εφ΄όλης της ύλης εναντίον των προσφύγων με ορίζοντα το Δεκέμβριο του 2022.
Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ένας αλληλένδετος εθνικός και υπερεθνικός αυταρχικός σχεδιασμός που απαντά στην συγκυρία της πιθανής όξυνσης του προσφυγικού λόγω Αφγανιστάν, αλλά επί της ουσίας έχει τα χαρακτηριστικά ενός πραγματικού Πογκρόμ.

Πρέπει να Απαντήσουν το Αντιπολεμικό κίνημα, οι αντιρατσιστικές κινήσεις και όλος ο αγωνιζόμενος κόσμος που στέκεται Αλληλέγγυα στους πρόσφυγες.
Τώρα που αποκαλύπτεται ξανά ο απάνθρωπος πολεμικός και κατασταλτικός ιμπεριαλιστικός ρόλος των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τώρα που αποκαλύπτεται ο ρόλος του ελληνικού κράτους Άμυνας/Ασφάλειας και των Ενόπλων του Δυνάμεων, που διατάχθηκαν από τις αστικές κυβερνήσεις των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ΝΑ συμμετέχουν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στην Εισβολή-Κατοχή του Αφγανιστάν και τώρα αναβαθμίζουν τον αυταρχικό τους ρόλο ενάντια στους Πρόσφυγες με τα Τείχη του Αίσχους, τα Δόγματα Αποτροπής και τις αισχρές Επαναπροωθήσεις.

Το Κάλεσμα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προς τους συνφάνταρους είναι πάρα πολύ συγκεκριμένο:
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για ελληνική ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ κοινωνικούς αγώνες.
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΟΥΜΕ πρόσφυγες και μετανάστες.
Στεκόμαστε στον πλευρό των προσφύγων - μεταναστών και Απαιτούμε τον σεβασμό των Δικαιωμάτων τους. Να υπάρξει Ασφαλή Δίοδος τώρα.
Η κινηματική και πολιτική πρωτοβουλία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την συγκρότηση ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ έρχεται να απαντήσει σε αυτή ακριβώς την τεράστια ανάγκη της ταξικής πάλης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου