Τη στάση της αστυνομίας απέναντι στη χθεσινή συγκέντρωση για την Παλαιστίνη, καταγγέλλει η ΟΓΕ, η οποία ωστόσο επισημαίνει ότι κατάφερε τελικά να επιδώσει το ψήφισμα.

«Η ΟΓΕ καταγγέλλει την κρατική τρομοκρατία που, υπηρετώντας πιστά το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, προσπάθησε να εμποδίσει την αντιπροσωπεία της ΟΓΕ να επιδώσει στην πρεσβεία του Ισραήλ ψήφισμα καταδίκης για την εγκληματική επίθεση σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν επίσης να σταματήσουν τις γυναίκες της ΟΓΕ κλείνοντας το δρόμο για να μη φτάσουν στην Παλαιστινιακή πρεσβεία προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα συμπαράστασης στον Πρέσβη του Λαού της Παλαιστίνης. Οι γυναίκες της ΟΓΕ με τη μαχητική τους παρουσία έδωσαν αποφασιστική απάντηση στην κρατική καταστολή και με πορεία έφτασαν τελικά και επέδωσαν το ψήφισμα τους» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το ψήφισμα διαμαρτυρίας της ΟΓΕ στην ισραηλινή πρεσβεία

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταδικάζει τη νέα σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το ισραηλινό κράτος που άφησε πίσω της πάνω από 250 νεκρούς Παλαιστίνιους εκ των οποίων 71 παιδιά και πάνω από 75.000 εκτοπισμένους.

Καταγγέλλουμε το νέο σφυροκόπημα του χιλιοβασανισμένου αυτού λαού που δεν μπορεί να ζήσει στη δική του πατρίδα. Δεν ανεχόμαστε να ξεκληρίζονται εκατοντάδες οικογένειες από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού, να σκοτώνονται αθώα παιδιά και χιλιάδες άλλα να ζουν στα συντρίμμια των σπιτιών τους. Μανάδες με τα μωρά στην αγκαλιά να ζουν χωρίς νερό και ρεύμα, χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης, χωρίς καν δυνατότητα υγειονομικής περίθαλψης.

Όλα αυτά συνθέτουν την τελευταία πράξη ενός εγκληματικού έργου σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού που βιώνει εδώ και δεκαετίες την κατοχή, τους διωγμούς, την προσφυγιά, τις φυλακίσεις ακόμα και μικρών παιδιών από τον ισραηλινό κράτος – τρομοκράτη. Πρόκειται για έργο» που δε διακόπτεται λόγω κάποιας προσωρινής εκεχειρίας όπως η τελευταία, όπως αποδεικνύεται ήδη από την επόμενη μέρα.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια να παρουσιαστεί ο θύτης ως «θύμα» και να διαγραφεί το γεγονός ότι δεν έχουμε γενικώς δύο «αντιμαχόμενες πλευρές», όπως λένε, αλλά μία κατοχική δύναμη, το κράτος του Ισραήλ, και έναν λαό άοπλο, τον Παλαιστινιακό, που αντιστέκεται και παλεύει για τα δικαιώματά του. Αυτό έκαναν για ακόμα μία φορά ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση που διαχρονικά στηρίζουν τα ισραηλινά εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων. Για μια ακόμα φορά έσπευσαν να αναγνωρίσουν το δικαίωμα του Ισραήλ στην «αυτοάμυνα».

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της Ν.Δ. που συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και αναβαθμίζει την πολιτική, οικονομική, στρατιωτική συνεργασία με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, ενώ και οι δύο αρνήθηκαν να υλοποιήσουν την ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής του 2015 για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους. Απαιτούμε να τερματιστεί η Ισραηλινή κατοχή και οι εποικισμοί στα Παλαιστινιακά εδάφη. Να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους. Να ελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις Ισραηλινές φυλακές. Απαιτούμε Παλαιστίνη ελεύθερη στα όρια του 1967, με τον λαό κυρίαρχο και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.