14 Μαΐου 2021

«Σφυροκόπημα» από το BBC στον υπουργό τουρισμού Χάρη Θεοχάρη: «Κάνατε υπερβολικά πολλές υποσχέσεις χωρίς να τις τηρήσετε» (ΗΧΗΤΙΚΟ) - Πρώτη στους G20 η Ελλάδα ; Πού τα ακούσατε αυτά κύριε Γεραπετρίτη ; (ΓΡΑΦΗΜΑ)

Στα περισσότερα εθνικά ΜΜΕ η κυβέρνηση έχει φροντίσει να προσέξει πολύ την εικόνα της. Δεν ισχύει το ίδιο ωστόσο και για τα ξένα Μέσα...

Το έλλειμμα της χώρας μας στην ακηδεμόνευτη και μη πατερναλιστική κάλυψη της επικαιρότητας αλλά και την κατάρρευση του κυβερνητικού αφηγήματος αποκάλυψε η συνέντευξη του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο BBC.

Η κυβέρνηση μπορεί να έχει κρύψει την δυσανεξία που έχει στην κριτική με διάφορες κατά καιρούς αδιαφανείς κρατικές ενισχύσεις σε μερίδα των ΜΜΕ, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να είναι εφικτό για όλα τα ΜΜΕ.

Ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης αντί με τη συνέντευξή του στο BBC να «ανατρέψει» την απόφαση του Λονδίνου να τεθεί η Ελλάδα εκτός των χωρών της πράσινης λίστας προς τις οποίες επιτρέπεται ο τουρισμός χωρίς καραντίνα, κατάφερε να αποδείξει την αμηχανία τόσο τη δική του όσο και της κυβέρνησης.

Ο δημοσιογράφος του BBC αποδόμησε πλήρως το κυβερνητικό αφήγημα για τον τουρισμό αλλά και την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα. Ο Στίβεν Σακούρ κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής HardTalk στρίμωξε για τα καλά τον υπουργό Τουρισμού.

Ο δημοσιογράφος κατά την εισαγωγή του παρατήρησε ότι ο Χάρης Θεοχάρης βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση ενώ διερωτήθηκε αν είναι πολύ νωρίς για να επιστρέψουν οι τουρίστες στην Ελλάδα.

Μάλιστα σχολίασε τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους γίνονται οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα, προκαλώντας την αμηχανία του Χάρη Θεοχάρη.
Οι επίμαχες ερωτήσεις και το «στρίμωγμα»:

Όπως σημείωσε ο δημοσιογράφος: «Είστε εδώ για να πείτε πως η Ελλάδα έχει ανοίξει αλλά η Ελλάδα έχει ακόμα σοβαρό πρόβλημα κορονοϊού».

Θεοχάρης: «Δεν θα το έλεγα σοβαρό, αλλά είναι τόσο όσο σε αρκετές χώρες της Ευρώπης», σημειώνοντας πως οι αριθμοί βελτιώνονται κάθε μέρα. Η Ελλάδα έχει ένα ώριμο σύστημα για να υποδεχθεί τον κόσμο.

Ο Δημοσιογράφος δήλωσε πως έχει ενστάσεις όσον αφορά την πορεία του εμβολιασμού, σημειώνοντας:

«Με τους πιο αργούς ρυθμούς της Ευρώπης εμβολιάζετε τους πολίτες. Όλοι στον κόσμο θα το δουν και θα αναρωτηθούν» σημείωσε και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Χάρης Θεοχάρης: Δεν είμαστε…

Στίβεν Σακούρ: Είστε στις 5 χειρότερες χώρες

Χάρης Θεοχάρης: Όχι δεν είμαστε

Στίβεν Σακούρ: Φοβάμαι ότι αυτό λένε τα νούμερα

Στη συνέχεια ο Χάρης Θεοχάρης παραδέχτηκε εμμέσως τους αργούς ρυθμούς λέγοντας πως το σύστημα είναι περίπλοκο και πως δεν προχωρούν οι εμβολιασμοί αν δεν υπάρχουν εμβόλια, καθώς διαφυλάττουν και τη δεύτερη δόση.

Ο δημοσιογράφος υπενθύμισε επίσης το άνοιγμα του τουρισμού το 2020 και το υψηλό δεύτερο κύμα κορονοϊού που αντιμετώπισε η Ελλάδα.

«Ο ελληνικός λαός –σύμφωνα με τις έρευνες- συνδέει την έξαρση με την απόφαση να ανοίξουν τα σύνορα για τους τουρίστες. Δε φοβάστε μήπως γίνει το ίδιο;».

Από την πλευρά του ο Χάρης Θεοχάρης αρνήθηκε πως ο τουρισμός είχε κάποια σχέση.

«Κάνατε υπερβολικά πολλές υποσχέσεις χωρίς να τις τηρήσετε» συνέχισε ο Στίβεν Σακούρ και αναφέρθηκε στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για εμβολιασμούς έως το τέλος του Απριλίου. «Βρισκόμαστε στον Μάιο και ούτε καν ο σχεδιασμός πλησιάζει τους στόχους» λέει ο δημοσιογράφος.

Ο Χάρης Θεοχάρης από την πλευρά του αρνήθηκε πως τα νησιά θα εμβολιάζονταν έως το τέλος Απριλίου.
Το ξαφνικό lockdown της Καλύμνου

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε και στην υπόθεση της Καλύμνου που πέρασε ξαφνικά σε σκληρό lockdown. «Διαβάζουμε όλοι τις εφημερίδες, υπουργέ. Ο κόσμος τα διαβάζει και θα νομίζει πως η Ελλάδα δεν είναι καλή ιδέα για ταξίδι» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Χάρης Θεοχάρης ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση δε φοβάται να πάρει δύσκολες αποφάσεις. «Αυτό δείχνει πως είμαστε έτοιμοι να πάρουμε κάθε τοπικό μέτρο χωρίς να κρύψουμε κάτι».

Ο δημοσιογράφος συνέχισε την σκληρή κριτική λέγοντας πως η 14η Μαΐου ίσως είναι ίσως μια ατυχής ημερομηνία αφού και από τις ΗΠΑ καθώς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τοποθέτησε την Ελλάδα στο επίπεδο 4 που σημαίνει «μην ταξιδέψετε».

Ο δημοσιογράφος ανέφερε επίσης πως η Ελλάδα δεν είναι ούτε στην πράσινη λίστα της Βρετανίας. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, αν ήταν λάθος η απόφαση της Βρετανίας ο Χάρης Θεοχάρης πρότεινε για το Λονδίνο ένα διαχωρισμό των περιοχών της Ελλάδας, προτείνοντας τα νησιά που είναι σε καλύτερη κατάσταση να μπουν στην πράσινη λίστα.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως με την καραντίνα που επιβάλλεται στους τουρίστες από την Βρετανία που θα ήθελαν να επισκεφθούν την Ελλάδα, δεν είναι ρεαλιστικό να έρθουν και πρόσθεσε ότι γι’ αυτό το λόγο βρίσκεται στο Λονδίνο μήπως αναθεωρήσουν στη Βρετανία την απόφασή τους.

«Βάζετε την οικονομία μπροστά από τη δημόσια υγεία;», ρώτησε τότε χωρίς περιστροφές ο δημοσιογράφος:

«Όχι» απαντά ο αρχικά ο Χάρης Θεοχάρης και στη συνέχεια σημειώνει ότι η κυβέρνηση βρίσκει μια ισορροπία μεταξύ της οικονομίας και της δημόσιας υγείας.

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος επισήμανε πως δεν μπορεί να υπάρχει ισορροπία όταν η οικονομία εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Χ. Θεοχάρη ΕΔΩ

ΠΗΓΗ

altersyros: Παραθέτουμε και το παρακάτω άρθρο του info-war με το οποίο αποκαλύπτονται για άλλη μια φορά τα ψεύδη κυβέρνησης και φιλικών της ΜΜΕ:

Πρώτη στους G20 η Ελλάδα; Που τα ακούσατε αυτά κύριε Γεραπετρίτη;

Ύστερα από το διεθνή διασυρμό που υπέστη από δημοσιογράφους του BBC ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε εμβολιασμούς στους G20.

Προκαλεί καταρχήν εύλογη απορία γιατί ο υπουργός επέλεξε μια ομάδα κρατών στην οποία δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα (παρά μόνο εμμέσως, λόγω της συμμετοχής της στην ΕΕ).

Μπορούμε να υποθέσουμε ότι «βολεύει» καθώς περιλαμβάνει χώρες που έχουν μείνει τρομακτικά πίσω στους εμβολιασμούς, όπως η Ιαπωνία, η Βόρεια Κορέα και η Ινδονησία. Επίσης περιλαμβάνει χώρες όπως η Βραζιλία, όπου η φιλοφασιστική κυβέρνηση Μπολσονάρο, λειτουργεί σαν «αρνητής» της πανδημίας, με τρομακτικές συνέπειες για τον πληθυσμό.

Ακόμη και έτσι όμως δεν προκύπτει η Ελλάδα να είναι πρώτη. Φτιάξαμε μια πρόχειρη λίστα με όλες τις χώρες μέλη των G20 και αμέσως διαπιστώσαμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση και μάλιστα με δυσθεώρητη διαφορά από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία που βρίσκονται στις πρώτες δυο θέσεις.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποθρασυνθεί εμπιστευόμενη την πληρωμένη από το πακέτο Πέτσα δημοσιογραφία της Ελλάδας. Το ένα ψέμα διαδέχεται το άλλο με ρυθμούς που δεν έχουν παρουσιαστεί ούτε στα πιο απολυταρχικά καθεστώτα του 20ου αιώνα. Και κάθε φορά τα κυβερνητικά στελέχη αποθεώνονται όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγαλόσχημους Έλληνες δημοσιογράφους και τρώνε πολιτικές σφαλιάρες όταν μιλούν σε ξένα ΜΜΕ.

Κάθε αναφορά στο εξωτερικό, από τα διεθνή ΜΜΕ μέχρι το ευρωβαρόμετρο, είναι κόλαφος για την κυβέρνηση ενώ οι δημοσκοπήσεις και τα ρεπορτάζ στην Ελλάδα παρουσιάζουν την ακριβώς αντίθετη εικόνα.

Μπορεί να αναρωτηθεί κανείς αν αυτό σηματοδοτεί τον απόλυτο διασυρμό της ελληνικής πολιτικής σκηνής ή της ελληνικής δημοσιογραφίας. Η απάντηση είναι… και των δυο.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Προκειμένου να δικαιολογήσει τις δηλώσεις του Γεραπετρίτη ο ΣΚΑΙ παρουσίασε πίνακες από το Our World in Data. Δεν αναφέρθηκε όμως στο συνολικό αριθμό δόσεων που έχουν χορηγηθεί αναλογικά με τον πληθυσμό (ανά 100 άτομα) αλλά στον κυλιόμενο μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών. Η Ελλάδα δηλαδή τις συγκεκριμένες ημέρες παρουσίασε μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης σε σχέση με άλλες χώρες και ο Γεραπετρίτης έσπευσε να το εκμεταλλευτεί για να κάνει τη δήλωση. Χωρίς αυτή τη διευκρίνιση οι τίτλοι που συνόδευσαν τις δηλώσεις του από φυλοκυβερνητικά ΜΜΕ είναι ψευδείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου