28 Μαΐου 2021

«Μύθος οι αυξήσεις και τα αναδρομικά στις συντάξεις»

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης Τ.Α.Ν.Π.Υ

ΜΥΘΟΣ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

24.05.2021

Συνάδελφοι & Συναδέλφισες,

Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες και σε αυτούς που καθημερινά μέσα από ορισμένα ΜΜΕ μας τάζουν αυξήσεις και αναδρομικά στις συντάξεις, η αλήθεια όμως που κρύβουν είναι η εξής :

  1. Εκ των 2,5 εκατ. συνταξιούχων ελάχιστοι θα είναι εκείνοι που θα δουν κάποια αύξηση στη τσέπη τους και αυτοί είναι όσοι βγήκαν στη σύνταξη μετά το νόμο Κατρούγκαλου, δηλ. από τον Ιούνιο του 2016 και μετά και είχαν πάνω από 30 χρόνια ένσημα. Η αύξηση θα είναι κλιμακωτή από 2% στα 31 χρόνια έως 16,85% στα 40 χρόνια στην ανταποδοτική σύνταξη, το κομμάτι της εθνικής σύνταξης των 384 € παραμένει σταθερό.  

π.χ.  μηνιαία  σημερινή ανταποδοτική  σύνταξη 684 € η αύξηση για τα 31 χρόνια είναι 2%, δηλ. 13,68 € μηνιαία αύξηση και η οποία θα καταβληθεί αναδρομικά από τον Οκτώβριο του 2019.                                                                                                  

  1. Όσοι βγήκαν στη σύνταξη πριν τον νόμο Κατρούγκαλου (και είναι η πλειοψηφία των συνταξιούχων) και έχουμε πάνω από 30 χρόνια ένσημα, θα δούμε την αύξηση αυτή ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ και μόνο ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ, διότι το ποσό της αύξησης που θα προκύψει  θα αφαιρεθεί από τη προσωπική διαφορά του καθενός,  εάν υπάρξει θετική διαφορά μετά το υπολογισμό, τότε θα τους δοθεί η αύξηση αναδρομικά αλλά σε βάθος πενταετίας.
  1. Για τα αναδρομικά της απόφασης 1439/19 του ΣΤΕ που αφορά τα αναδρομικά του 11μήνου 2015-2016 στις επικουρικές συντάξεις και τα δώρα, η κυβέρνηση αρνήθηκε τη καταβολή τους και έκανε ξανά προσφυγή στο ΣΤΕ για να κερδίσει χρόνο. Η προσφυγή εκδικάσθηκε τον Ιανουάριο του 2021 και περιμένουμε την απόφαση.

Συνάδελφοι, είμαστε επί ποδός πολέμου μπροστά στην κατάθεση νέων αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νομοσχεδίων της κυβέρνησης. Να μην περιμένουμε τίποτε από κανέναν, να απομονώσουμε τους προπαγανδιστές των ΜΜΕ και του Τύπου, που κάθε μέρα πουλάνε παραμύθια. Εκείνο που πρέπει να γίνει είναι η οργάνωση ενός ρωμαλέου, μαζικού, αγωνιστικού κινήματος που μέσα από μαζικούς ασίγαστους αγώνες, μαζί με τη νέα γενιά θα βάλει φραγμό στη μαύρη ζωή που μας ετοιμάζουν.

Ο Πρόεδρος

Αριστοτέλης Κάντας  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου