03 Οκτωβρίου 2024

Καταγγελία Orlando LGBT+ για μυστικό συνέδριο ψυχικής υγείας στην Αθήνα, που αφορά τρανς παιδιά και ανήλικα άτομα

Σήμερα αύριο και μεθαύριο, πραγματοποιείται στην Αθήνα συνέδριο για τα τρανς παιδιά και ανήλικα άτομα σε διοργάνωση του SEGM, της οργάνωσης επαγγελματιών ψυχικής υγείας που χαρακτηρίστηκε πρόσφατα οργάνωση μίσους (hate group) από το SPLC, έναν από τους εγκυρότερους οργανισμούς παρατήρησης και καταγραφής ακροδεξιών ομάδων και ομάδων μίσους.
 
Το συνέδριο διοργανώθηκε υπό άκρα μυστικότητα, σε τοποθεσία που δε γνωρίζουμε, πιθανά για να μην μπορούμε (επιστήμονες και μέλη της κοινότητας) να παρέμβουμε στις εργασίες του.
 
Ο SEGM προωθεί τη λεγόμενη "διερευνητική προς το φύλο ψυχοθεραπεία" για τρανς ανήλικα άτομα, μια προσέγγιση που παρουσιάζεται ως μετριοπαθής αλλά για την οποία ο WPATH (παγκόσμιος οργανισμός επαγγελματιών για την υγεία των τρανς ατόμων) έχει πει ότι είναι επικίνδυνη για τα τρανς και φυλοδιαφορετικά άτομα και ισοδυναμεί με θεραπεία μεταστροφής ή "επανορθωτική" θεραπεία.
 
Δεν είναι τυχαίο που το συνέδριο αυτό γίνεται στην Ελλάδα. Στο συνέδριο συμμετέχουν και Έλληνες γνωστοί επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ενώ μέλος του SEGM είναι και ο Έλληνας ψυχοθεραπευτής Αναστάσιος Σπηλιάδης.
 
Ο οργανισμός έχει αναπτύξει σχέσεις με ψυχαναλυτικά, ιατρικά, ψυχοθεραπευτικά και εκπαιδευτικά κέντρα στην Ελλάδα.
 
Ως Orlando LGBT+ δηλώνουμε ότι θεωρούμε τον SEGM έναν επικίνδυνο οργανισμό και τη "διερευνητική ως προς το φύλο" ψυχοθεραπεία δυνάμει σοβαρά επιβλαβή για τα τρανς παιδιά και τα παιδιά που διερευνούν το φύλο τους.
 
Θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου