17 Οκτωβρίου 2024

Φασιστική εισβολή σε δομή ανήλικων προσφύγων - ΚΕΕΡΦΑ: Να τιμωρηθούν οι φασίστες που εισέβαλαν στη δομή ανηλίκων στα Σεπόλια

Εισβολή "αγανακτισμένων" φασιστών
"Αγανακτισμένοι" κάτοικοι αποχωρούν μετά την εισβολή τους στη δομή. Βίντεο από το ΣΚΑΙ, που δεν είδε εισβολή με ρατσιστικά χαρακτηριστικά αλλά "συμπλοκή μεταξύ μεταναστών και κατοίκων"


Αναζωπύρωση της ρατσιστικής βίας στα Σεπόλια ● Ανάμεσα στους «αγανακτισμένους», που τα έκαναν γυαλιά-καρφιά και τραυμάτισαν δύο προσφυγόπουλα, κάτοικος της περιοχής αναγνώρισε τουλάχιστον ένα «πρωτοπαλίκαρο του Κασιδιάρη».

Ανησυχία για αναζωπύρωση της οργανωμένης ρατσιστικής βίας στα Σεπόλια προκαλεί η βίαιη εισβολή «αγανακτισμένων» κατοίκων αργά το βράδυ της Κυριακής σε πολυκατοικία όπου στεγάζεται δομή ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο προσφυγόπουλα. Πρόκειται για δομή που έχει στοχοποιηθεί έντονα από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή αλλά και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο στο παρελθόν.

Κάτοικος της περιοχής που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της «Εφ.Συν.») αναγνωρίζει στα βίντεο από την εισβολή τουλάχιστον ένα «πρωτοπαλίκαρο του Κασιδιάρη», που συμμετείχε παλιότερα σε χρυσαυγίτικες συγκεντρώσεις και σε ρατσιστικές δράσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκέντρωση των «αγανακτισμένων» έγινε μέσω μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ στη σελίδα τοπικής ομάδας στο facebook υπάρχουν και σήμερα μηνύματα που αποκαλούν τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες με τον ρατσιστικό χαρακτηρισμό «λαθρομετανάστες» και καταφέρονται εναντίον της ύπαρξης της δομής στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», η δομή έχει χωρητικότητα 30 φιλοξενούμενους και φιλοξενεί σήμερα 28 ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες.

Από το 2021, όταν ξεκίνησε να λειτουργεί, δεν έχουν καταγραφεί περιστατικά ασφαλείας ούτε μέσα στη δομή ούτε στη γειτονιά, ενώ κάτοικοι μιλούν στην «Εφ.Συν.» για μια δομή ήρεμη και χωρίς προβλήματα, πέραν ίσως των συνηθισμένων στις γειτονιές, όπως να μιλούν ενίοτε δυνατά στο τηλέφωνο τα παιδιά το βράδυ ή να σημειώνονται σποραδικά διαπληκτισμοί.

Διαπληκτισμός

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αφορμή την Κυριακή δόθηκε από έντονο διαπληκτισμό μεταξύ δύο παιδιών γύρω στις 9 το βράδυ, αρχικά στην πιλοτή και στη συνέχεια στον πρώτο όροφο.

Οι υπεύθυνοι της δομής, που εκείνη την ώρα λειτουργούσε, όπως προβλέπεται, με δύο φύλακες και με προσωπικό ασφαλείας, ειδοποίησαν την αστυνομία, ακολουθώντας το πρωτόκολλο. Πράγματι, οι αστυνομικοί προσήγαγαν τα δύο παιδιά και τον έναν φύλακα και τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα.

Κάτοικοι με ρόπαλα

Στη συνέχεια, άρχισαν να καταφθάνουν στην πολυκατοικία οι «αγανακτισμένοι» κάτοικοι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 15 με 20 αγανακτισμένοι έσπασαν την εξωτερική πόρτα της πολυκατοικίας και ανέβηκαν στον πρώτο και στο δεύτερο όροφο, όπου στεγάζονται γραφεία και χώροι φιλοξενίας, έσπασαν τζάμια και έκαναν φθορές, ενώ προκάλεσαν τον τραυματισμό δύο παιδιών. Εντέλει τα παιδιά υπερασπίστηκαν τον εαυτό τους και τον χώρο, παίρνοντας στο κυνήγι τους «αγανακτισμένους» και απωθώντας τους μέχρι την εξώπορτα της αυλής.

Ειδοποιήθηκε εκ νέου η αστυνομία, που αυτή τη φορά προσήγαγε άλλα έξι παιδιά. Ολοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να διαπιστωθεί το παραμικρό σε βάρος τους και βέβαια χωρίς να σχηματιστεί δικογραφία.

Αίσθηση προκαλεί ωστόσο ότι η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγή «αγανακτισμένων», παρότι είχαν εισβάλει με τη βία στη δομή, παραβιάζοντας την εξωτερική πόρτα, παρότι είχαν επιτεθεί σε ανήλικους, προκαλώντας τον τραυματισμό δύο από αυτούς και παρότι είχαν προκαλέσει φθορές.

Αίσθηση προκαλεί και η τοποθέτηση της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφίας Βούλτεψη, η οποία, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αν και σημείωσε πόσο ασφαλής είναι η δομή και καταδίκασε την εισβολή «κατοίκων με ρόπαλα», έκανε όμως λόγο για φαινόμενα αυτοδικίας και για κατοίκους που παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους, παρότι δεν προκύπτει παρανομία ή παραβίαση του δικαίου από την πλευρά της δομής και των φιλοξενούμενων.

Ρατσιστική βία με παρελθόν

Αυτό πάντως που φαίνεται πως εξακολουθεί να κυριαρχεί στις ομάδες των «αγανακτισμένων» είναι η έντονη ξενοφοβία, αν όχι ο ρατσισμός και η προσπάθεια ορισμένων να τα υποδαυλίσουν για προφανείς πολιτικούς σκοπούς, όπως στο πρόσφατο παρελθόν.

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας τοπικών ειδήσεων sepolia.net από το 2021 («Η αλήθεια για την πολυκατοικία στην Αμβρακίας στα Σεπόλια και το πρόγραμμα ένταξης ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων», 9 Ιανουαρίου 2021) αναφερόταν στην τότε στοχοποίηση της έτοιμης να λειτουργήσει δομής από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, βουλευτή της Ν.Δ. τότε, με ανάρτησή του στο τουίτερ.

Η ιστοσελίδα θύμιζε επίσης εξώδικο του βουλευτή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγού, το 2017, με το οποίο ο φυλακισμένος σήμερα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Λαγός προειδοποιούσε εναντίον της δημιουργίας δομής ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, ενώ η Χ.Α. είχε φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Την ίδια περίοδο, άγνωστοι είχαν βάλει φωτιά στην πολυκατοικία, καίγοντας την είσοδο και τα εξωτερικά ρολόγια της ΔΕΗ, ενώ υπήρξαν πυροβολισμοί με αεροβόλο στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες της πολυκατοικίας.

«Τα ρατσιστικά υπολείμματα να ανακοπούν εν τη γενέσει τους»

Κώστας Παπαδάκης

«Τα ρατσιστικά υπολείμματα που κάποιοι συντηρούν στην περιοχή, ελπίζοντας να συναντηθούν με ευρύτερα ακροδεξιά πολιτικά ρεύματα, πρέπει να ανακοπούν εν τη γενέσει τους, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγήσουν σε επαναλήψεις συμπεριφορών ταγμάτων εφόδου», επισημαίνει μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, δημοτικός σύμβουλος της Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα. Μιλά για «κοινωνικό ρατσισμό που, όπως φαίνεται, ενδυναμώνεται από την κυβερνητική ανοχή στα πρόσφατα αστυνομικά ρατσιστικά εγκλήματα, την ισλαμοφοβία και την αντιμεταναστευτική και αντιπροσφυγική πολιτική».

Σημειώνει ότι θα θέσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και ότι έχει ενεργοποιήσει το Συμβούλιο Ενταξης Μεταναστών και Προσφύγων και την πρόεδρο της 4ης δημοτικής κοινότητας Πολυξένη Βαρδή, που βλέπουν θετικά την αντίδραση στη ρατσιστική βία που κυοφορείται.

ΠΗΓΗ

***

Να τιμωρηθούν οι φασίστες που εισέβαλαν στη δομή ανηλίκων στα Σεπόλια Στοπ στις φασιστικές επιτροπές "αγανακτισμένων" στις γειτονιές

Οι σκηνές της βάρβαρης εισβολής οργανωμένης ομάδας φασιστοειδών στη δομή ανηλίκων προσφύγων στα Σεπόλια με λοστούς προκαλούν σοκ. Έστειλαν ανηλίκους στο νοσοκομείο. Καμία διαμάχη μεταξύ ανηλίκων δε νομιμοποιεί την εισβολή στη δομή αυτόκλητων φασιστοειδών τιμωρών με σαφή ρατσιστικά κίνητρα που επιτίθενται και ξυλοκοπούν ανηλίκους πρόσφυγες.

Η καλλιέργεια μίσους  κατά της δομής προσφύγων ξεκινά από την αρχή της εγκατάστασης της, όταν το 2017 οι ναζί της Χρυσής Αυγής είχαν στήσει «επιτροπή αγανακτισμένων κατοίκων», όπως παλιότερα στον Άγιο Παντελεήμονα, με πρωτοβουλία του Κασιδιάρη, του Παναγιώταρου και του Λαγού. Τότε, μάλιστα, το κτίριο είχε δεχτεί οργανωμένες επιθέσεις, με καταστροφή της εγκατάστασης της παροχής ρεύματος από την ΔΕΗ, πυροβολισμούς με αεροβόλο και σπάσιμο όλων των τζαμιών της πρόσοψης.

Η κλιμάκωση της εκστρατείας κατά της παρουσίας δομής ανηλίκων προσφύγων στα Σεπόλια έρχεται σε μια περίοδο που η ίδια η κυβέρνηση με τη ρατσιστική της αποχαλίνωση, τον πνιγμό 600 προσφύγων στην Πύλο με τις ενέργειες απώθησης του σκάφους από το Λιμενικό  προς την Ιταλία και τη δολοφονία του Μοχάμεντ Καμράν στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, στρώνει το δρόμο στην ακροδεξιά και τους φασίστες. 

Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις 500 μέτρα από τη δομή την ίδια τη μέρα του συλλαλητηρίου καταδίκης της δολοφονίας του Μοχάμεντ Καμράν στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα είχαμε νέα ρατσιστική επίθεση σε βάρος ΤΟΥ Μοχάμεντ Ασλάμ, μετανάστη ντελιβερά της WOLT, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του.

Η ίδια η κυβέρνηση άλλωστε παίζει το χαρτί της «ανεξέλεγκτης βίας των ανηλίκων», σπρώχνοντας σε μέτρα καταστολής στα σχολεία, την ώρα που αυτά ρημάζουν από τις περικοπές και την έλλειψη εκπαιδευτικών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών. Έλλειψη παροχής φροντίδας έχουν και οι δομές του Υπουργείου Μετανάστευσης παρά τον πακτωλό επιχορηγήσεων που διαθέτουν αφού τις κατασπαταλούν για επιχειρήσεις επαναπροωθήσεων στα σύνορα, καταδιώξεις προσφύγων και φυλακίσεις σε στρατόπεδα συγκέντρωσης αντί για αξιοπρεπείς δομές στελεχωμένες με επαρκές και κατάλληλο προσωπικό για τη στήριξη παιδιών των πολέμων. Η πολιτική της ενεργούς αποτροπής είναι η πολιτική των θανάτων και των διώξεων και όχι της ένταξης στην κοινωνία.

Αλήθεια, γιατί δε δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα των στελεχών των φασιστών, ορφανών της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν οργανωμένα στην εισβολή στη δομή ανηλίκων; Είναι γνωστό ότι προετοιμάστηκε αυτή η εισβολή με συνομιλίες ατόμων του φασιστικού χώρου. 

Στα Σεπόλια, πολύ πρόσφατα, είχαμε απόπειρα στοχοποίησης των μεταναστών από τον κοινοτικό σύμβουλο της παράταξης Μπακογιάννη και παρουσία φασιστοειδών στον χώρο  τη μέρα συνεδρίασης του συμβουλίου για το θέμα αυτό.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας να απαιτήσει την τιμωρία των φασιστών και να απαιτήσει οι δομές των ανηλίκων να περάσουν στο δημόσιο με πλήρη στελέχωση και επαρκή φροντίδα για τους ανηλίκους.

Καλούμε τα συνδικάτα της εκπαίδευσης, τις δημοτικές κινήσεις, το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα να δώσουμε μαζί τη μάχη ενάντια στην επανεμφάνιση των φασιστών στα Σεπόλια και να βάλουμε φραγμό στις επιθέσεις τους.

Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου