06 Οκτωβρίου 2024

Αθήνα: Χιλιάδες διαδηλωτές φώναξαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» - Ανακοίνωση (ΦΩΤΟς)


Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Κάτω τα χέρια από τον Λίβανο και το Ιράν! Έξω οι ιμπεριαλιστές από την Μέση Ανατολή! Καμία ελληνική συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, καμία στήριξη στο σιωνιστικό κράτος τρομοκράτη!

Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώσαμε σήμερα το απόγευμα, παρά την βροχή, από το Πάρκο Ελευθερίας προς την Ισραηλινή πρεσβεία. Ενώσαμε τη φωνή μας με τα εκατομμύρια των διαδηλωτών που βγαίνουν σήμερα στους δρόμους σε ολόκληρο τον πλανήτη στο πλευρό της Παλαιστίνης. Διαδηλώσεις έγιναν από το πρωί σε πολλές πόλεις πανελλαδικά: Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Βόλος, Πάτρα, Χανιά, Ηράκλειο.

Η συγκέντρωση στο πάρκο Ελευθερίας, την οποία συντόνιζαν η Αργυρή Ερωτοκρίτου μέλος ΓΣ της ΟΕΝΓΕ και η Άννα Στάμου από την Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας, ξεκίνησε με χαιρετισμό του Μοχάμεντ Αμπουάσαμπε από την Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας και ακολούθησαν ο Γιώργος Τσιάρας, δημοσιογράφος στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Γιάννης Σηφακάκης από την Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, ο Αλέξης Μαρτζούκος μέλος ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και του ΣΕΗ, η Αθανασία Συμσιρή μέλος ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Φιλοσοφικής, ο Σωτήρης Λαπιέρης από το BDS Greece,  ο Τζαβέντ Ασλάμ πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «Η Ενότητα», o Kώστας Κεχαγιόγλου από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος και Ακροάματος και η Κατερίνα Πατρικίου πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο  Άγιος Σάββας.

Με μια μεγάλη παλαιστινιακή σημαία στο κεφάλι της πορείας ξεκίνησε η οργισμένη διαδήλωση με κόσμο να χειροκροτεί στα πεζοδρόμια, να κορνάρει κάνοντας το σήμα της νίκης, να συμμετέχει κρατώντας παλαιστινιακές και λιβανέζικες σημαίες, πικέτες, να μπαίνει συνέχεια στα πυκνά μπλοκ των διαδηλωτών και τα πανό της Παλαιστινιακής Παροικίας, της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο-Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, της ΚΕΕΡΦΑ, του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, του Συντονιστικού Νοσοκομείων, του Σωματείου Εργαζομένων του Άγιου Σάββα, της Γ ΕΛΜΕ Αθήνας, του ΣΕΠΕ Αθηνά, των φοιτητικών συλλόγων ΣΕΤΕ ΠΑΔΑ, Μηχανολόγων Μηχανικών, ΣΕΜΦΕ, Παντείου, Νομικής, ΦΛΣ,  της Αντικαπιταλιστικής Κίνησης στην Έρευνα, της Εναλλακτικής Παρέμβασης-Δικηγορικής Ανατροπής, του ΜέΡΑ 25, του ΜΛ ΚΚΕ, της Νέας Αριστεράς, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, του Ξεκινήματος, της Resistance, της OΡMA, του BDS Greece, αναρχικών και άλλων συλλογικοτήτων. 

«Μπάιντεν  - Νετανιάχου, σας ξέρουμε καλά, στη Γάζα και στον Λίβανο σκοτώνετε παιδιά», « Ενάντια σε ΗΠΑ κι ιμπεριαλισμό, κίνημα παγκόσμιο αντιπολεμικό», «Από το Βιετνάμ στη Μέση Ανατολή, ίδια η απάντηση επαναστατική» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν καθώς η διαδήλωση σταμάτησε έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

 «Free Palestine», «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Καμία στήριξη στην γενοκτονία-Κάτω η Νέα Δημοκρατία», «From the river to the sea Palestine will be free», «ΗΠΑ, Μητσοτάκη και σιωνιστές είσαστε συνέχεια σε τούτες τις σφαγές», «τη Σούδα κλείστε, τα σύνορα ανοίξτε», «με καταλήψεις και απεργία να σπάσουμε στην στήριξη στην γενοκτονία», εναλλάσσονταν τα συνθήματα σε αραβικά, αγγλικά και ελληνικά μέχρι να φτάσει η πορεία στην πρεσβεία της σιωνιστικής οντότητας που κυριάρχησε το «κλείστε την πρεσβεία των σιωνιστών, αυτών των δολοφόνων αμάχων και παιδιών».

Συνεχίζουμε! Με διαδηλώσεις, καταλήψεις και απεργίες ενάντια στην κυβέρνηση που δολοφονεί από τα Τέμπη και την Πύλο, μέχρι τον Άγιο Παντελεήμονα και τη Μέση Ανατολή. Το ερχόμενο Σάββατο 12/10, συμμετέχουμε στην συγκέντρωση που καλούν η οικογένεια του δολοφονημένου εργάτη από το Πακιστάν Μοχάμεντ Καμράν, στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας και η ΚΕΕΡΦΑ, στις 2.30μμ στην Πλατεία Βικτωρίας.

Συνεχίζουμε στο πλευρό της Αντίστασης μέχρι τη νίκη! Για μια Ελεύθερη Παλαιστίνη από τον Ιορδάνη μέχρι τη Μεσόγειο!








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου