04 Οκτωβρίου 2024

Καμπάνια «Στο πλευρό των Ρομά»: Το ΒΙΝΤΕΟ της συνέντευξης Τύπου, Τετάρτη 2/10/2024, με θέμα την αυξανόμενη αστυνομική καταστολή εναντίον των Ρομά και των χώρων που διαβιούν (VIDEO)


Η Καμπάνια «Στο πλευρό των Ρομά» διοργάνωσε συνέντευξη τύπου με θέμα την αυξανόμενη αστυνομική καταστολή εναντίων των Ρομά και των χώρων που διαβιούν.

Η συνέντευξη δόθηκε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60), την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024, στις 13:30.

Μίλησαν οι δικηγόροι Θ. Καμπαγιάννης και Ι. Κούρτοβικ, ο καθηγητής Γ. Τσιάκαλος και μέλη της κοινότητας Ρομά από την Νέα Ζωή.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ

Η συνέντευξη Τύπου μεταδόθηκε ζωντανά από το omniatv:

(έναρξη στο λεπτό 30.32)

 
 
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης:

🔴 Αόρατοι άνθρωποι σε αόρατους τόπους

🔴 «Σαν να είχαμε πόλεμο, ήρθανε να μας σκοτώσουν»

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΟΠΚΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΖΩΗΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ


Ανατριχιαστικά τα όσα ακούστηκαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που κάλεσε η πρωτοβουλία «Στο Πλευρό των Ρομά», με αφορμή την αυξανόμενη αστυνομική καταστολή εναντίον του ευάλωτου πληθυσμού ● Ιωάννα Κούρτοβικ: «Ζητάμε να σταματήσει το πoγκρόμ κατά των Τσιγγάνων, η δαιμονοποίησή τους για κάθε τι που γίνεται».......

🔴 Αποζημίωση για ηθική βλάβη σε Ρομά για τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ


Το Δικαστήριο στηλιτεύει την παράλειψη των Αρχών να διερευνήσουν αποτελεσματικά την καταγγελία του θύματος για τη βία που υπέστη στα χέρια των αστυνομικών, καθώς οι αρχές δεν προχώρησαν στην αναγκαία ιατροδικαστική εξέταση.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου