04 Οκτωβρίου 2024

Σύρος: Η ΚΟΙΝΣΕΠ Απάνω Μεριά διοργανώνει Ιστορικό και Εκπαιδευτικό Περίπατο στη Γυάρο την Κυριακή 13/10/2024


Στη Γυάρο αποτυπώνονται έντονα τα ίχνη των σκοτεινότερων στιγμών της νεότερης ελληνικής ιστορίας, ενώ παράλληλα διατηρείται ένας ανεκτίμητος φυσικός πλούτος. Το σήμερα ακατοίκητο νησί αποτελεί τεκμήριο της ανθρώπινης αγριότητας, με ερείπια που διασώζουν τη συλλογική μνήμη.  Η απειλούμενη φώκια monachus-monachus, σπάνια είδη πουλιών, πλούσια λιβάδια ποσειδωνίας, ερπετά και άλλα σημαντικά είδη φυτών και ζώων, συνυπάρχουν με τα μνημεία του κόστους της αντίστασης στον αυταρχισμό, συνθέτοντας ένα τοπίο ιδιαίτερης ιστορικής και περιβαλλοντικής σημασίας.

Η περιήγηση θα πραγματοποιηθεί σε δύο ομάδες στις 07:00 και 10:30. Σημείο συνάντησης και αναχώρησης είναι η προβλήτα στο Κίνι. Η περιήγηση θα ξεκινήσει από το κεντρικό κτίριο των Φυλακών, με στάσεις στους όρμους των φυλακισμένων και θα καταλήξει στο νεκροταφείο. Η εκτιμώμενη διάρκεια της επίσκεψης είναι 6 ώρες, με το κάθε γκρουπ να επιστρέφει στην προβλήτα στο Κίνι.

Τον περίπατο θα συνοδέψουν με τις αφηγήσεις τους οι:

Βαγγέλης Γκιουγκής - Πρώην εξόριστος, Πρόεδρος ΣΦΕΑ
Νίκος Μανιός - Πρώην εξόριστος, Γενικός Γραμματέας ΣΦΕΑ
Γιάννης Ξαρχουλάκος - Πρώην εξόριστος, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΣΦΕΑ, Τάκης Γαλανόπουλος, Νίκος Αλμπανόπουλος, Μαρίνα Κωνσταντοπούλου, Ηώ Σταυρίδη, Πέτρος Φρέρης.

Η μετάβαση προς και από τη Γυάρο θα γίνει με το σκάφος «Νήσος Τήνος» και το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 100€. Η συμμετοχή δηλώνεται στην παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/1wPS2S6eqsD1ahM88

Δεδομένου ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες, για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η προκαταβολή του ποσού των 50€ για κάθε άτομο έως την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024 στις 12 το μεσημέρι. Το ποσό προκαταβάλλεται τραπεζικά (Εθνική Τράπεζα: GR8301104690000046900491823) αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό σας ή δια ζώσης στο χώρο μας (Επισκοπείου 7, Ερμούπολη).

Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές, ο ιστορικός - εκπαιδευτικός περίπατος θα μεταφερθεί σε νέα ημερομηνία.

Σας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου