30 Ιανουαρίου 2022

ΟΛΜΕ: "Να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ" - Μετά το σάλο που προκλήθηκε, η εγκύκλιος ανακλήθηκε και το σχετικό «εκπαιδευτικό» υλικό με τίτλο: «Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα: μια αδιαχώριστη ενότητα», που στάλθηκε στα σχολεία, αποσύρθηκε

Για την νέα αναχρονιστική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ

Οι μεσαιωνικές αντιλήψεις του ΙΕΠ, που για μία ακόμα φορά αποδεικνύει την πλήρη άγνοια και αδιαφορία του για παιδαγωγικά ζητήματα, οδήγησαν σε μία ακόμη αναχρονιστική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται «εκπαιδευτικό» υλικό με τίτλο: «Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα: μια αδιαχώριστη ενότητα».

Είναι θλιβερό, την εποχή που καταγράφονται συνεχώς γυναικοκτονίες, βιασμοί και κακοποιήσεις, το ΥΠΑΙΘ, μέσω του ΙΕΠ, να προωθεί απόψεις που δηλητηριάζουν τα παιδιά μας και καταπατούν ανθρώπινα δικαιώματα.

Το σχολείο οφείλει ως φορέας γνώσης να διδάσκει μόνο επιστημονικά τεκμηριωμένα δεδομένα και ως φορέας κοινωνικοποίησης να διαπαιδαγωγεί τους μαθητές και τις μαθήτριες με τις πανανθρώπινες αξίες, όπως η ισότητα, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η αλληλεγγύη.

Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ.

Απαιτούμε το ΙΕΠ να ασχοληθεί επιτέλους με τα πολύ σημαντικά παιδαγωγικά ζητήματα που ταλανίζουν το δημόσιο σχολείο.

Απαιτούμε από το ΥΠΑΙΘ να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του για την αντιδημοκρατική και αντιεπιστημονική λειτουργία του ΙΕΠ και από την υπουργό Παιδείας να ελέγξει επιτέλους τον υφιστάμενο της!

Κανένα σχολείο να μην υλοποιήσει την αναχρονιστική και αντιεπιστημονική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ! Οι εκπαιδευτικοί ονειρευόμαστε και διεκδικούμε ένα ποιοτικό δημόσιο συμπεριληπτικό σχολείο, στο οποίο τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ altersyros: Μετά το σάλο που προκλήθηκε σχετικά με τα αναχρονιστικά βίντεο που στάλθηκαν στα γυμνάσια της χώρα για την εκπαίδευστη των μαθητών μέσω της Προγεννητικής Αγωγής, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής αποφάσισε σήμερα την απόσυρση του εκπαιδευτικού υλικού και την ανάκληση της έγκρισης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής».

Το σχετικό δημοσίευμα από alfavita:

Γιάννης Αντωνίου (πρόεδρος ΙΕΠ): Ανακαλείται η έγκριση του "Εκπαιδευτικού" Προγράμματος της «Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής».

Ανακαλείται από το ΙΕΠ η έγκριση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής».

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γιάννης Αντωνίου ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΠ αποφάσισε την ανάκληση της έγκρισης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής».

Λίγο νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΙΕΠ σε τηλεφωνική του συνομιλία με το alfavita.gr ανακοίνωσε τις προθέσεις του ΙΕΠ για τις οποίες βέβαια είχε προϊδεάσει με την προτελευταία πρόταση της παρακάτω δήλωση του. 

Δείτε την απόφαση

Η προηγούμενη δήλωση του κ. Γιάννη Αντωνίου

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής διευκρινίζει ότι:

- Το δημοσίευμα – εσκεμμένα ή μη – συγχέει το "1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας" που συνδιοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής και τελικά ακυρώθηκε, με την Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής, ενώ τα δύο δεν σχετίζονται.

- Το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής φέρει την έγκριση του ΙΕΠ, η οποία κοινοποιήθηκε ακολούθως από τον Γενικό Γραμματέα Αλέξανδρο Κόπτση.

- Η έγκριση του ΙΕΠ δεν συνεπάγεται και υιοθέτηση των απόψεων του διδακτικού υλικού.

- Διευκρινίζεται επίσης ότι το ΙΕΠ εγκρίνει εκπαιδευτικά προγράμματα και όχι ιστοσελίδες.

- Τα προγράμματα που υποβάλλονται για έγκριση στο ΙΕΠ υπόκεινται σε συνεχή επανεξέταση, το ίδιο βεβαίως ισχύει και για το συγκεκριμένο.

*Παρακαλώ για την άμεση δημοσίευση του ανωτέρω.

Γιάννης Αντωνίου Πρόεδρος του ΙΕΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου