24 Ιανουαρίου 2022

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ: Κάλεσμα στην Πανελλαδική Κινητοποίηση για την Υγεία την Τετάρτη 26-1-22 και ώρα 13:00 στην πύλη του Νοσοκομείου


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας (ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕ/ΠΦΥ, ΠΟΣΕΥΠ/ΠΦΥ), συναποφάσισαν την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία, την Τετάρτη, 26 του Γενάρη του 2022, για την ανάδειξη των προβλημάτων του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, εξαιτίας των πολιτικών που ασκεί η Κυβέρνηση. Kαλούμε όλους τους συριανούς πολίτες να παραβρεθούν και να διαδηλώσουν μαζί μας.

Είναι πολλοί οι 100 νεκροί την ημέρα για να μας κλείσουν τα στόματα.

Πολλοί ασθενείς θα γλύτωναν τη ζωή τους εάν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας ήταν καλύτερα οργανωμένο στην Πρωτοβάθμια και Νοσοκομειακή περίθαλψη και στην εντατική θεραπεία. Όμως η κυβέρνηση ακόμη και σήμερα που αναδεικνύεται με τον πιο τραγικό τρόπο η σημασία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας δεν κρύβει τα σχέδιά να καταργήσει, να συγχωνεύσει υγειονομικές μονάδες, για να προωθήσει τα σχέδια συρρίκνωσης, ιδιωτικοποίησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Οι υγειονομικοί δεν είναι μηχανές να εργάζονται χωρίς σταματημό ακατάπαυστα 2 χρόνια τώρα και κάθε ημέρα οι συνθήκες να χειροτερεύουν. Ενώ υπάρχει τραγική υποστελέχωση, που επιδεινώθηκε με τις αναστολές εργασίας, οι Υπουργοί Υγείας και Εσωτερικών υποστηρίζουν δημόσια, ότι το ΕΣΥ ανταποκρίθηκε επαρκώς στην πανδημία, και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ετοιμάζοντας απολύσεις. Στο Νοσοκομείο μας, παρά την υποστελέχωση συνεχίζονται οι μετακινήσεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Νάξου και πλέον επεκταθήκαμε και στο Νοσοκομείο Σαντορίνης.

Τα χειροκροτήματα «εξαργυρώνονται» με στοχοποίηση, διαρκή ομηρία των συμβασιούχων, απειλές παράνομων απολύσεων όσων βρίσκονται σε αναστολή, απαξίωση, εξευτελιστικούς μισθούς, επιστροφή των εργολάβων και του εργασιακού μεσαίωνα στις υπηρεσίες στήριξης με απολύσεις 6000 συμβασιούχων συναδέλφων. Χάσαμε 30 συναδέλφους από κορωνοϊό και καμία ευθιξία να χαρακτηρισθεί εργατικό ατύχημα, με αποτέλεσμα οι οικογένειες να βρίσκονται σε απόγνωση.

Το πιο πολύτιμο αγαθό είναι η υγεία. Η οργάνωση της Δημόσιας Υγείας είναι αναγκαιότατη στον δικό μας κόσμο. Στον κόσμο της κυβέρνησης είναι πολυτέλεια!!!

ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

• Δωρεάν Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, συνταγογράφηση τεστ κορωνοϊού, δωρεάν τεστ

• Ενίσχυση των Νοσοκομείων με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού. Επιστροφή συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. εδώ και τώρα. Την στιγμή που εργάζονται συνάδελφοι με ενεργή νόσο κορωνοϊού λόγω των οδηγιών του ΕΟΔΥ, ποιο είναι το υγειονομικό όφελος με τις χιλιάδες αναστολές εργασίας συναδέλφων; Περίπου 2500 Συνάδελφοι νοσούν από κορωνοϊό. Υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στα Νοσοκομεία. Μειώθηκε το προσωπικό πάνω από 10.000 υπαλλήλους σε σχέση με το περασμένο χειμώνα. (περίπου 7.000 αναστολές, 2.000 συνταξιοδοτήσεις, 2.500 προσωπικό σε καραντίνα).

• Ανάκληση επικίνδυνων οδηγιών ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού. Τακτικά προληπτικό τεστ στο Προσωπικό. Επιστροφή των Νοσούντων μόνο μετά από αρνητικό τεστ

• Ενίσχυση του Δημόσιου Τομέα Υγείας. Το Νοσοκομείο μας λειτουργεί κλινική κορωνοϊού σε βάρος ασθενών άλλων παθήσεων. Ενώ στην ΜΑΦ δεν έχει έρθει ακόμη εντατικολόγος.

• Ένταξη στα ΒΑΕ

• Αύξηση Μισθών

• Μονιμοποίηση Συμβασιούχων

• Καμία μετακίνηση προσωπικού

• Εργατικό ατύχημα

• Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία

• Επίταξη ιδιωτικού τομέα άνευ όρων και προϋποθέσεων

Καλούμε όλους τους κατοίκους της Σύρου

στην Πανελλαδική Κινητοποίηση την Τετάρτη 26-1-22 και ώρα 13:00 στην πύλη του Νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου