25 Ιανουαρίου 2022

Ρατσιστική επίθεση στο Μετρό: Συνελήφθη ο δράστης - Σχόλιο του Θανάση Καμπαγιάννη για την τρμοκρατική έκρηξη σε μουσουλμανικό λατρευτικό χώρο στα Πατήσια

Στη σύλληψη του ατόμου που προχώρησε στη ρατσιστική επίθεση στο Μετρό κατά μετανάστη έχει προχωρήσει η Αστυνομία, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ. Θυμίζουμε ότι βίντεο από την επίθεση κυκλοφόρησε στα social media.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων, αναφορικά με επίθεση που δέχθηκε επιβάτης από άνδρα εντός συρμού της Γραμμής 1 του Μετρό το Σάββατο 22/01/2022, η ΣΤΑ.ΣΥ. ενημερώνει, πως η αντίδραση του εμπλεκόμενου  στο εν λόγω συμβάν προσωπικού της ήταν άμεση.

Με παρέμβαση του Ελεγκτή Ασφαλείας, καθώς και του Υπεύθυνου Σταθμού στο Μοσχάτο, ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ και ομάδα ΔΙΑΣ που κατέφθασε στο σταθμό, προχώρησε στη σύλληψη άνδρα, εμπλεκόμενου στο εν λόγω περιστατικό.

Η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί πρωταρχική μέριμνα της εταιρείας μας και ως εκ τούτου η ΣΤΑ.ΣΥ. προτίθεται να κινηθεί νομικά εναντίον του φερόμενου ως δράστη. Συγχαίρουμε το προσωπικό μας για την άμεση αντίδρασή του στο εν λόγω συμβάν, όπως και σε κάθε συμβάν που εμποδίζει την ομαλή μετακίνηση του συνόλου των επιβατών μας».

Το εξοργιστικό βίντεο από την επίθεση ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ

***** 

ΦΩΤΟ από "ΕφΣυν"

Η έκρηξη έξω από μουσουλμανικό λατρευτικό χώρο στα Πατήσια σήμερα το πρωί δείχνει ότι η ρατσιστική βία είναι παρούσα και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. 
 
Αν ισχύουν οι πληροφορίες για εκρηκτικό μηχανισμό που συνοδεύτηκε από πρόκες, βίδες και μεταλλικα αντικείμενα (παξιμάδια), τότε έχουμε να κάνουμε με μεταφορά στην Ελλάδα της τεχνογνωσίας ναζιστικών οργανώσεων που έδρασαν στη Γερμανία, με πρώτο το NSU, που στοχοποίησε τζαμιά και δολοφόνησε μετανάστες, ανάμεσά τους και τον Έλληνα μετανάστη Θεόδωρο Βουλγαρίδη. Οι αρχές πρέπει σε κάθε περίπτωση να διερευνήσουν την συγκεκριμένη ενέργεια ως τρομοκρατική. 
 
Η στοχοποίηση μουσουλμανικών λατρευτικών χώρων αποτελούσε πρακτική της εγκληματικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή", όπως προέκυψε από αποδεικτικό υλικό στη μεγάλη δίκη. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω η τέλεση της συγκεκριμένης εγκληματικής πράξης από ασύλληπτα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ή από πρώην μέλη της που μεταφέρουν σε νέα μορφώματα την τεχνογνωσία της.
 
Μέσα μαζικής ενημέρωσης που μεταδίδουν την είδηση της έκρηξης μιλώντας στον τίτλο για "παράνομο" τζαμί καθίστανται θλιβεροί συνεργοί των εγκληματιών που ευθύνονται για την έκρηξη, από την οποία θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν ζωές περαστικών και περιοίκων. Η στοχοποίηση του οποιουδήποτε λατρευτικού χώρου, ανεξαρτήτως θρησκείας και βέβαια ανεξαρτήτως "νομιμότητας" του χώρου, είναι αποτροπιαστική. Η θρησκευτική λατρεία και η προσευχή προϋποθέτουν την ψυχική ηρεμία και την άρση κάθε μηχανισμού άμυνας αυτού που προσεύχεται: γι' αυτό και μια επίθεση σε έναν λατρευτικό χώρο ενέχει μια ιδιαίτερη ποινική απαξία και τρομοκρατεί το σύνολο του θρησκευόμενου πληθυσμού.
 
Η ευθύνη της κυβέρνησης και των αρχών να συλλάβουν και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους δράστες αυτής της ενέργειας είναι προφανής και θα τύχει παρατήρησης όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.
 
Δηλώνουμε και από εδώ την αλληλεγγύη μας στους συμπολίτες και συνανθρώπους μας μουσουλμανικού θρησκεύματος και τους διαβεβαιώνουμε ότι απέναντι σε αυτή την τρομοκρατική επίθεση δεν είναι μόνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου