31 Οκτωβρίου 2021

Μεγάλη μοτοπορεία αλληλεγγύης στους απεργούς του λιμανιού του Πειραιά - Νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από την εργοδοσία (VIDEO)

Για έβδομη ημέρα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους στο λιμάνι του Πειραιά οι εργαζόμενοι, με το σωματείο τους την ΕΝΕΔΕΠ να διεκδικεί την ικανοποίηση βασικών αιτημάτων που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και την υγιεινή των λιμενεργατών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ.

Η απεργία ξεκίνησε την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου μετά το τραγικό εργατικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 46χρονου Δημήτρη Δαγκλή εν ώρα εργασία από γερανογέφυρα στην προβλήτα ΙΙ, ο οποίος κηδεύτηκε το Σάββατο. Μέχρι στιγμής όλες οι επαφές των εργαζομένων με την εργοδοσία (ΣΕΠ-DPPort) αλλά και το υπουργείο Ναυτιλίας έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Με το σύνθημα «Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας» άρχισε σήμερα το πρωί μεγάλη μοτοπορεία που διοργάνωσαν συνδικάτα και ομοσπονδίες της Αθήνας σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς του Πειραιά, από το Μεταξουργείο έφθασε στο λιμάνι του Πειραιά όπου ενώθηκε με την μοτοπορεία των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ και ολοι μαζί κατευθύνθηκαν αρχικά στα δικαστήρια του Πειραιά και στη συνέχεια στα γραφεία του ΟΛΠ.

Στο μεταξύ νέα αίτηση- η τέταρτη μέχρι στιγμής- ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να κηρυχθεί η απεργία παράνομη κατέθεσε σήμερα η εργοδοσία στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά. Για τις τρείς προηγούμενες το δικαστήριο έκρινε την απεργία «παράνομη».

«Δεν είναι η κακιά η ώρα αλλά προδιαγεγραμμένο έγκλημα το νέο εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην COSCO» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ  Μάρκος Μπεκρής, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον «Real FM».

Σήμερα το Εργατικό Κέντρο Πειραιά ανάρτησε ενα γιγαντοπανό στον Πύργο του Πειραιά σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου