29 Οκτωβρίου 2021

Νίκη των εργαζομένων στην COSCO: Άκυρη έκρινε η δικαιοσύνη την προσφυγή της COSCO να βγει η απεργία παράνομη - Μεγάλη συγκέντρωση - Συμπαράσταση από Τουρκία και Ιταλία - Νέα απεργία (VIDEO)


Άκυρη έκρινε η δικαιοσύνη την προσφυγή της cosco να βγει η απεργία του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ παράνομη. Δεν έπεισε η cosco.

Απέτυχε παταγωδώς η προσπάθεια της εργοδοσίας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία των εργαζομένων στην COSCO, όπως ανακοινώθηκε από το μικρόφωνο της μεγάλης συγκέντρωσης.

Συγκεκριμένα, η COSCO κατέθεσε αγωγή σήμερα εναντίον της απεργίας η οποία όμως απορρίφθηκε ως άκυρη

«Όχι άλλος νεκρός για τα κέρδη της COSCO» γράφει το γιγαντοπανό που αναρτήθηκε από τους συγκεντρωμένους στα γραφεία της εταιρείας

 *****

Οι εργαζόμενοι στην COSCO γράφουν Ιστορία – Κύμα συμπαράστασης από Ιταλία, Τουρκία ! (Βίντεο)-Νέα 24ωρη απεργία

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στην Ελλάδα έξω από τα γραφεία της COSCO


Συγκέντρωση έξω από α γραφεία της COSCO στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιεί το Συνδικάτο Μεταφορών Τουρκίας Nakliyat-Is, εκφράζοντας έτσι έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της COSCO στον Πειραιά.

Με μεγάλο χειροκρότημα έγινε δεκτή η κίνηση αυτή, όταν ανακοινώθηκε στους συγκεντρωμένους αυτή την ώρα στο ΣΕΜΠΟ, στον Πειραιά.

Σε πρόσφατο μήνυμα του το Συνδικάτο είχε επισημάνει: «Αδέλφια μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον χαμό ενός 45χρονου εργάτη στις προβλήτες της COSCO στον Πειραιά. Είναι σαφές ότι πρόκειται για φόνο εκ προμελέτης που διαπράχθηκε από την απληστία των εργοδοτών για όλο και περισσότερο κέρδος. Ο αδερφός μας εργάτης σκοτώθηκε κυριολεκτικά από τον εργοδότη, λόγω έλλειψης μέτρων ασφάλειας και προστασίας. Δυστυχώς βλέπουμε τις ίδιες δολοφονίες που θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί σε όλο τον κόσμο.

Εκ μέρους της εργατικής τάξης της Τουρκίας και του Συνδικάτου Μεταφορών Nakliyat-İş, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της COSCO που απεργούν υπό την ηγεσία του σωματείου τους ΕΝΕΔΕΠ. Εκφράζουμε, επίσης, τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην εργατική τάξη της Ελλάδας. Η ενότητα των εργαζομένων θα νικήσει! Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη!»

ΙΤΑΛΙΑ – ΛΙΒΟΡΝΟ

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς της COSCO στον Πειραιά


Συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς της COSCO στον Πειραιά πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Ιταλία, από το Σωματείο Λιμενεργατών του Λιβόρνο, μέλους του USB, όπως ανακοινώθηκε από το μικρόφωνο της μεγάλης συγκέντρωσης στο ΣΕΜΠΟ.

Συνεχίζουν με νέα 24ωρη απεργία τον αγώνα τους, παίρνοντας δύναμη από το μεγάλο συλλαλητήριο

Με νέα 24ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα, οι εργαζόμενοι της COSCO συνεχίζουν τον αγώνα τους, παίρνοντας δύναμη από το μεγάλο παναττικό συλλαλητήριο που έγινε στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων. 

Σε αυτή την σημαντική μάχη που δίνουν για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για να μπορούν να γυρνάνε ζωντανοί στα σπίτια τους, έχουν τη συμπαράσταση της εργατικής τάξης. Με τον αγώνα τους κατάφεραν να σπάσουν την ομερτά των ΜΜΕ και να κάνουν γνωστά τα αιτήματα τους. 

Το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι της COSCO θα κάνουν μηχανοκίνητη πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Στις 7 π.μ.θα συγκεντρωθούν στο ΣΕΜΠΟ και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο υπουργείο.

Οι εργαζόμενοι της COSCO διεκδικούν: 

  • Οι ομάδες σε κάθε πόστο να αποτελούνται από 6 εργαζόμενους και όχι από 4. 
  • Να σταματήσουν οι κόντρα βάρδιες που εξουθενώνουν τους εργάτες.
  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης.
  • Να συσταθεί Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους και μέλη του Σωματείου ΕΝΕΔΠ.
  • Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα συμπεριλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους. 

Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας

 ΠΗΓΗ: https://www.ergolavikoi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου