11 Οκτωβρίου 2024

Σύρος: Το σύνθημα "Λευτεριά στην Παλαιστίνη" ακούστηκε βροντερά και στην Ερμούπολη την Τετάρτη 10/10/2024 (ΦΩΤΟς)

 

"Λευτεριά στην Παλαιστίνη" βροντοφώναξαν χθες, απόγευμα Πέμπτης 10 Οκτωβρίου 2024, πολλές δεκάδες πολιτών (εργαζομένων, φοιτητών/τριών, συνταξιούχων κ.λπ.) στη Σύρο, με αφορμή το κάλεσμα δέκα σωματείων εργαζομένων, του Φοιτητικού Συλλόγου και του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου, σε συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους λαούς της Μέσης Ανατολής, για τη συμπλήρωση ενός χρόνου γενοκτονίας του λαού των Παλαιστινίων από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Στην αρχή, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Μιαούλη, όπου εκπρόσωποι από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Κυκλάδων, τον Σύλλογο Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και τον Φοιτητικό Σύλλογο του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο απηύθυναν χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους. 

Περιέγραψαν την τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Παλαιστίνη, στη Γάζα και τώρα στον Λίβανο και αναφέρθηκαν στα διαχρονικά εγκλήματα που διαπράττονται εις βάρος του παλαιστινιακού λαού. Τόνισαν, ιδιαιτέρως, τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης για την έμπρακτη στήριξη/εμπλοκή της στα δολοφονικά/γενοκτονικά σχέδια του κράτους του Ισραήλ και των ιμπεριαλιστών συμμάχων και υποστηρικτών του (ΗΠΑ, Ε.Ε., ΝΑΤΟ). Τέλος, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Μέσης Ανατολής.

Στη συνέχεια, ακολούθησε δυναμική διαδήλωση στους κεντρικούς και παραλιακούς δρόμους της πόλης, με κυρίαρχο το σύνθημα "Λευτεριά στην Παλαιστίνη".

Ακολουθούν φωτογραφίες.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου