04 Μαΐου 2023

Άρης Χατζηστεφάνου: «Οι χειρότερες στιγμές ελέγχου του μηνύματος από το τέλος της Δικτατορίας» (VIDEO)

Α.Χατζηστεφάνου στο Kontra: «Οι χειρότερες στιγμές ελέγχου του μηνύματος από το τέλος της Δικτατορίας»

Για τον απόλυτο έλεγχο της πληροφορίας σε όλα τα επίπεδα από την κυβέρνηση, μιλά ο Άρης Χατζηστεφάνου στην τηλεοπτική εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη το βράδυ της Τρίτης 2 Μαΐου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, θυμίζει τους τρόπους με τους οποίους εντάθηκε ο περιορισμός της στην Ελλάδα με την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και πώς επί της ουσίας αυτός ο περιορισμός ξεκίνησε με απόφαση των ολιγαρχών που ελέγχουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ αρκετά χρόνια νωρίτερα.

Απαντώντας στα ερωτήματα του Μάριου Αραβαντινού και του Χρήστου Αβραμίδη, χρησιμοποιεί παραδείγματα από το βιβλίο του «Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση» για να μιλήσει για την προεκλογική κάλυψη των ΜΜΕ, τις διαφορές της προπαγάνδας των ελληνικών κυρίαρχων Μέσων με αυτή των διεθνών, αλλά και την copaganda, την «προπαγάνδα των μπάτσων».

***** 

-ΣΧΕΤΙΚΟ και το ακόλουθο με τον Άρη Χατζηστεφάνου:

«Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση»: Βίντεο της παρουσίασης στον Ευριπίδη στην Κηφισιά

Το βιβλίο του Άρη Χατζηστεφάνου, «Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση», που κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο από τις Εκδόσεις Τόπος, παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 24 Απριλίου στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στην Κηφισιά.

Ο συγγραφέας, Άρης Χατζηστεφάνου, μίλησε για τις σκέψεις που τον οδήγησαν στη συγγραφή του βιβλίου-εγχειριδίου για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των φαινομένων της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Επίσης, παρουσίασε παραδείγματα προπαγάνδας και παραπληροφόρησης που σημειώθηκαν έπειτα από την κυκλοφορία του βιβλίου, χρησιμοποιώντας τα κεφάλαια του βιβλίου για την ανάλυσή τους.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο της παρουσίασης:

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου