22 Μαΐου 2023

Μερικές σκέψεις και σχόλια μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου


Καληνύχτα Κεμάλ…

Της Τ. Γ.

Αγρυπνώ. Δεν είναι πως θα εξακολουθώ να ζω σε μια χώρα όπου η διαφθορά, η διαπλοκή, τα τερατώδη ψέματα, και η λεηλασία του λαϊκού μόχθου, επιβραβεύονται…

Δεν είναι πως θα συνεχίσω να κατοικώ σ΄ έναν τόπο που η ελευθερία του τύπου βρίσκεται στα τάρταρα και η υποτίμηση της νοημοσύνης μας στο ζενίθ…

Δεν είναι που η αξιοπρέπεια των πολλών φτερούγησε μακριά, και η ραγιαδοσύνη σέρνεται σε πάτους καλαθιών και μετονομασμένα δελτάρια…

Είναι οι 57 αδικαίωτες ψυχές , που εξαϋλώθηκαν αρχικά σε φλεγόμενα βαγόνια, και σήμερα στις καμμένες συνειδήσεις… Είναι οι 57 μαυροντυμένες οικογένειες, που τώρα αντικρύζουν τα αλαζονικά χαμόγελα των ηθικών δολοφόνων, είναι που στα Τέμπη τα παραβάν γέμισαν με χέρια πιτσιλισμένα με αίμα…

Καληνύχτα Κεμάλ. Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ.

ΠΗΓΗ

*****


 

"Κι ήθελε ακόμη πολύ φως να ξημερώσει. Όμως εγώ Δεν παραδέχτηκα την ήττα. Έβλεπα τώρα Πόσα κρυμμένα τιμαλφή έπρεπε να σώσω Πόσες φωλιές νερού να συντηρήσω μέσα στις φλόγες."

Μανώλης Αναγνωστάκης


 
 
  *****
 
Η απογοήτευση για τα αποτελέσματα στις #εκλογες2023 είναι κατανοητή και δικαιολογημένη. Η συντριπτική νίκη του χειρότερου πρωθυπουργού της μεταπολίτευσης είναι κάτι που έχει σοκάρει τα υπόλοιπα 8 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ελλάδα που δεν τον ψήφισαν.
 
Η μάχη αυτή χάθηκε. Ο πόλεμος όμως στην αδικία, την καταπίεση, την παραπληροφόρηση, την φτώχεια και την εξαθλίωση ήταν και συνεχίζει να είναι μπροστά μας. 
 
Και το αποτέλεσμα μίας μάχης δεν κρίνει την έκβαση του πολέμου. 
 
"Δεν τελειώνει η ζωή σε μια άρνηση κι αν έχεις άντερα την άρνηση ακολούθα"
 
Ανασύνταξη, αναδιοργανώση και φουλ αντεπίθεση με όση ενέργεια μας έχει απομείνει, μοιάζει αυτή τη στιγμή μονόδρομος. 
 
Δεν είναι καθόλου εύκολη διαδικασία να προσπαθείς να μαζέψεις τα κομμάτια σου μετά από μια τέτοια ήττα και να έχεις άλλη μια σημαντική μάχη σε λίγες μόνο εβδομάδες. Μια ήττα που δεν αφορά μόνο σε κάποια κόμματα αλλά μια ήττα για ολόκληρη την κοινωνία.
 
Έχει γίνει, πλέον, αντιληπτό πως η παντοδυναμία των μπουκωμένων με εκατομμύρια ΜΜΕ, σε συνδυασμό με την γενικότερη αντίληψη πως τα πράγματα δεν αλλάζουν οδηγούν ακόμη και τύπους σαν τον Μητσοτάκη να έχουν "κλειδώσει" μια δεύτερη τετραετία στην διακυβέρνηση μιας χρεοκοπημένης - οικονομικά και σε αξίες - χώρα.
 
Το χρέος κάθε δημοκράτη πολίτη είναι να προσπαθήσει να ενεργοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να αντιληφθούν πως το μέλλον όλων μας προδιαγράφεται ζοφερό σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το χρέος μας είναι να δείξουμε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Όσο απίθανο και άπιαστο όνειρο μοιάζει αυτό το πικραμένο βράδυ.
 
Η ΝΔ έδειξε σε αυτές τις εκλογές, τα δόντια της, αυτά με τα οποία ροκάνιζε όλα τα προηγούμενα χρόνια τα δημόσια ταμεία. Έδειξε πως είναι αποφασισμένη, να συνεχίσει την καταστροφή της χώρας και να την παρουσιάζει ως ανάπτυξη και ευημερία. Να συνεχίσει την περικοπή των δικαιωμάτων και να το παρουσιάζει ως ελευθερία. Να συνεχίσει να φιμώνει την αντίθετη άποψη και να το ονομάζει δημοκρατία. Να συνεχίσει να δολοφονεί ανθρώπους και να το παρουσιάζει ως ευκαιρία. Να συνεχίσει να διαλύει τις δημόσιες δομές και να το παρουσιάζει ως μεταρρύθμιση. 
 
Στον δρόμο της προς αυτή την κατεύθυνση, είχε έναν λαό διαλυμένο από τα μνημόνια, εξουθενωμένο από τις καθημερινές κακουχίες και άφραγκο από την συνεχιζόμενη ακρίβεια και αισχροκέρδεια. Στον δρόμο της προς αυτή την κατεύθυνση, είχε έναν λαό του οποίου οι ηθικές αξίες έχουν εξασθενήσει και η οποιαδήποτε μορφή ελπίδας για κάτι διαφορετικό έχει καταντήσει ένα κακόγουστο ανέκδοτο.
 
Όμως η ελπίδα είναι μέσα μας και δεν είναι σύνθημα. 
 
Είναι στάση ζωής.
 
"Τίποτα δεν πάει χαμένο στη χαμένη σου ζωή
Τ' όνειρό σου ανασταίνω και το κάθε σου γιατί"
 
Συνεχίζουμε γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή.
 
Γιατί δεν μας επιτρέπεται να έχουμε άλλη επιλογή.
 
Γιατί ο αγώνας δεν αρχίζει και δεν τελειώνει σε μια εκλογική διαδικασία.
 
Συνεχίζουμε γιατί ξέρουμε πως έχουμε δίκιο.
 
Αλλά το δίκιο δεν χαρίζεται. Διεκδικείται και κερδίζεται.
 
Συνεχίζουμε γιατί δεν μπορούμε να παραδοθούμε.
 
Γιατί δεν μπορούμε να χάσουμε.
 
Δεν πρέπει να υποκύψουμε.
 
Μέχρι να δικαιωθούμε.
 
Συνεχίζουμε γιατί οι μόνοι αγώνες που χάνονται, είναι αυτοί που δεν δόθηκαν ποτέ. 
 
Δεν το βάζουμε κάτω και με οδηγό τα όνειρά μας και τη δίψα για ελευθερία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια ετοιμαζόμαστε για τις αμέτρητες μάχες που είναι μπροστά μας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου