07 Μαΐου 2023

Έρευνα: Τα αμφιλεγόμενα έργα που θα αλλάξουν το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα

Παρουσίαση των σχεδίων που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό για το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών στην Ακαδημία Πλάτωνος, από την υπουργό Πολιτισμού και τον δήμαρχο Αθηναίων, στις 14 Μαρτίου 2023. [ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI]

Έρευνα της Ελευθερίας Τσαλίκη για την ανεξάρτητη δημοσιογραφική πλατφόρμα insidestory.gr

«Τι πόλη θέλουμε τελικά και για ποιους;» Αυτό ρωτούν κάτοικοι και επαγγελματίες του ευρύτερου κέντρου, που διαμαρτύρονται για την προγραμματιζόμενη κοπή εκατοντάδων τεράστιων δέντρων στην Ακαδημία Πλάτωνα με στόχο την ενοποίηση των αρχαιολογικών σκαμμάτων και την ανέγερση ενός μεγάλου μουσείου».

Παιδιά παίζουν μπάλα ανάμεσα στα δέντρα, παππούδες κοντοστέκονται για να συζητήσουν, κοπέλες εξασκούνται σε μια πολεμική τέχνη, άλλοι κάνουν γιόγκα, τζόγκιν, κάποιος κοιμάται στα παγκάκια κάτω από τη σκιά. Αυτές είναι εικόνες που συναντά κανείς μια οποιαδήποτε μέρα, καθώς περιπλανιέται στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνα, τον μοναδικό μεγάλο ελεύθερο χώρο πρασίνου που διαθέτει η περιοχή. Πρόκειται για έναν χώρο παραμελημένο, όπου ανάμεσα στα δέντρα ξεφυτρώνουν εδώ κι εκεί αρχαία, των οποίων η σημασία συνήθως δεν γίνεται αντιληπτή στον επισκέπτη που δεν γνωρίζει την ιστορία του χώρου.

Τα έργα που προγραμματίζεται να γίνουν... (ΕΔΩ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ της εκτενούς έρευνας με πολλά διαγράμματα, εικόνες, πίνακα και λοιπά στοιχεία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου