22 Φεβρουαρίου 2023

Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων: Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Α' ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ με τους συμβούλους εκπαίδευσης


Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

  Δελτίο Τύπου: Συνάντηση του ΔΣ της Α ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ με τους συμβούλους εκπαίδευσης

Συνάδελφοι/ισσες, τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη το Διοικητικό Συμβούλιο της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων «συναντήθηκε» διαδικτυακά με τους συμβούλους εκπαίδευσης της περιοχής των Κυκλάδων. Στη συνάντηση – συζήτηση παραβρέθηκαν πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ και όλοι οι σχολικοί σύμβουλοι της περιοχής μας.

Στη συνάντηση το Διοικητικό Συμβούλιο της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων τόνισε και ξεκαθάρισε προς τους σχολικούς συμβούλους τα εξής:

  • Οι νόμοι 4692/20, 4823/21, που αφορούν στην ατομική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου είναι αντιεπιστημονικοί, αντιπαιδαγωγικοί και αντιεκπαιδευτικοί.

  • Ο κλάδος μέσα από τα ανώτερα συλλογικά του όργανα ( Γενική Συνέλευση Προέδρων ΕΛΜΕ, Εκπαιδευτικά Συνέδρια, ΟΛΜΕ) και μέσα από τα σωματεία του και τις γενικές συνελεύσεις έχει ταχθεί συντριπτικά ενάντια στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

  • Ως σωματείο θα επιχειρήσουμε να αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια για διεξαγωγή ατομικής αξιολόγησης συναδέλφων, με κάθε θεσμικό μέσο που διαθέτουμε.

  • Να μη προχωρήσουν οι σχολικοί σύμβουλοι σε καμία απόπειρα ατομικής αξιολόγησης συναδέλφων αλλά αντίθετα να συνταχθούν με τον κλάδο.

  • Είναι αθέμιτο και ανεπίτρεπτο οι σχολικοί σύμβουλοι να στεγάζονται, με απόφαση της ΔΔΕ Κυκλάδων, στα σχολεία της Σύρου. Να βρεθεί άμεσα χώρος για τη στέγαση των σχολικών συμβούλων στον χώρο της ΔΔΕ Κυκλάδων, όπως προβλέπεται κανονικά βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ!

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΣΠΙΔΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου