17 Φεβρουαρίου 2023

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου, Τήνου, Μυκόνου: Χαιρετισμός για το ηχηρό μήνυμα αντίστασης των εκπαιδευτικών απέναντι στην οπισθοδρόμηση και τον επιθεωρητισμό του υπ. Παιδείας



ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟ Η ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

 

Χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που με τη μαζική συμμετοχή τους στη σημερινή (σ.σ.: Τετάρτη, 15/2/2023) κινητοποίηση, έδωσαν ένα πολύ ηχηρό αγωνιστικό μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ. Ιδιαίτερα στα σχολεία του Συλλόγου μας το ποσοστό απεργίας έφτασε στο 74%!

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή απάντηση του εκπαιδευτικού κόσμου της πράξης στην πλαστή εικόνα του υπουργείου πως δήθεν η λεγόμενη αξιολόγηση έχει την αποδοχή της μεγάλης πλειοψηφίας. Η αλήθεια είναι ότι η αντιδραστική αξιολόγηση που επιχειρείται μέσω εκβιαστικών  διλημμάτων να επιβληθεί, δεν έχει την αποδοχή ούτε ακόμα και των θεωρητικών υπερασπιστών της, γυρίζοντας το ρολόι της εκπαίδευσης στα χρόνια του επιθεωρητισμού.

Για μια ακόμη φορά το εκπαιδευτικό κίνημα ξεσηκώνεται και δηλώνει ότι η κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, ο ανταγωνισμός και το σχολείο της αγοράς δε θα περάσουν. Σηκώνει το γάντι στην αντιδραστική επίθεση της κυβέρνησης στη δημόσια εκπαίδευση, στην εργασία , στη ραγδαία φτωχοποίηση και στον αυταρχισμό και αγωνίζεται για το δημόσιο δωρεάν σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και τους μαζικούς διορισμούς όλων με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Το σπουδαίο αυτό απεργιακό γεγονός ευελπιστούμε ότι θα δώσει περαιτέρω αγωνιστική ώθηση! Παράλληλα ,όμως, όπως διαφαίνεται κι απ' τη σημερινή ανακοίνωση της ΔΟΕ, θα γίνονται κι οι απαιτούμενες κινήσεις μέσω της δικαστικής οδού ,προκειμένου να διεκδικηθεί με κάθε πρόσφορο μέσο η μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων.

Σύντομα θα ακολουθήσουν νέες αναλυτικότερες ενημερώσεις για τα βήματα ακύρωσης της αξιολόγησης σε κάθε επιμέρους στάδιο.

Καλούμε όλες τις νεοδιόριστες κι όλους τους νεοδιόριστους συναδέλφους να βρίσκονται σε επικοινωνία με τον Σύλλογο. Η αξιολόγηση δεν είναι μέσο μονιμοποίησης, αλλά μέσο χειραγώγησης κι επιβολής συνεχούς εργασιακής ανασφάλειας.

 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

ΚΑΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου