27 Φεβρουαρίου 2023

Η Μεσόγειος, τάφος για τους ξεριζωμένους – 60 νεκροί μετανάστες μέχρι τώρα ανοιχτά της Καλαβρίας

Ο προσωρινός απολογισμός του ναυαγίου που σημειώθηκε χθες το βράδυ κοντά στις ακτές της Καλαβρίας είναι εξήντα νεκροί και ογδόντα διασωθέντες, αλλά υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι τουλάχιστον δύο παιδιά, το ένα δύο ετών και το άλλο βρέφος μερικών μηνών, ενώ από τους 22 τραυματίες που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία τουλάχιστον ένας είναι σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση. 

Οι γιατροί που παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, δήλωσαν ότι μέρος των διασωθέντων φέρει εγκαύματα σε πολλά σημεία του σώματος.

Οι σχεδόν 200 άνθρωποι – κυρίως από το Ιράν, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν – επέβαιναν σε μία ξύλινη βάρκα 20 μέτρων, η οποία είχε αναχωρήσει από την Σμύρνη πριν τέσσερις ημέρες.

Πάντως η ακροδεξιά κυβέρνηση της Ιταλίας, βρήκε μια ακόμη αφορμή, να εκφράσει την θέση της για αύξηση της καταστολής των προσφύγων και
των μεταναστών στις χώρες εξόδου. «Πρέπει να γίνουν συμφωνίες για να σταματήσουν οι αναχωρήσεις, και αυτό δεν προϋποθέτει μόνο έλεγχο των θαλάσσιων συνόρων των χωρών αυτών. Ελπίζω, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται για ένα ιταλικό νάζι», είπε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών. 

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου