«Η ζημιά στην Εθνική Οικονομία θα είναι τεράστια, με απώλεια Φόρου Εισοδήματος, Φ.Π.Α. πλήθος ανέργων με καταστρεπτικές συνέπειες ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση που δυστυχώς δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν ποτέ. Οι εισφορές μας στον ασφαλιστικό φορέα καθώς και οι φορολογικές μας υποχρεώσεις θα γιγαντωθούν, θα μείνουν ανεξόφλητες με τεράστιες επιπτώσεις στην Οικονομία μας.

Το κύμα ανεργίας που θα προκύψει θα είναι ανυπολόγιστο και θα χρειαστεί να δαπανηθούν τεράστια ποσά από την Εθνική μας Οικονομία για στήριξη των ανέργων (ταμείο ανεργίας, επιδόματα κλπ.) Να σημειώσουμε πως σαν επαγγελματίες φωτογράφοι, εδώ και πολλά χρόνια εξυπηρετούμε υποδειγματικά με απόλυτη συνέπεια και ασφάλεια, ημεδαπούς και αλλοδαπούς πολίτες σε όλα τα είδη κρατικών εγγράφων που έχουν ιδιαίτερα αυστηρές προδιαγραφές, χωρίς να υπάρξει ποτέ κανένα πρόβλημα. Γνωρίζουμε με σαφήνεια τις προδιαγραφές όλων των διαβατηρίων και εγγράφων από όλες τις χώρες του πλανήτη και εξυπηρετούμε άψογα τους πελάτες μας. Πάγια θέση μας είναι ο φωτογραφίες του νέου τύπου Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών ν’ αναλαμβάνονται μόνο από επαγγελματίες φωτογράφους, με ΚΑΔ 7420. Επίσης από το φθινόπωρο του 2022 έχει ξεκινήσει η πλατφόρμα myphoto στην οποία οι επαγγελματίες φωτογράφοι ανεβάζουν φωτογραφίες πελατών τους για ανανέωση διπλώματος και για κάρτες ΑΜΕΑ και ανταποκρινόμαστε άριστα. Με την ίδια πλατφόρμα θα μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε και τη φωτογραφία νέας αστυνομικής ταυτότητας με την απαιτούμενη σοβαρότητα και ασφάλεια.

Να επισημάνουμε πως κάθε χρόνο αποφοιτούν από το ΠΑΔΑ καθώς και από τις δημόσιες και ιδιωτικές σχολές εκατοντάδες φοιτητές που το πτυχίο τους θα είναι άνευ αντικειμένου και οι σχολές θα καταλήξουν να είναι σχολές παραγωγής ανέργων. Να αναφέρουμε επίσης έναν άλλο παράγοντα, μια από τις εικαστικές τέχνες στη χώρα μας θα οδηγηθεί στην παρακμή και στην εξαφάνιση. Μια εικαστική τέχνη που έδωσε πολλά και κατέγραψε όλη τη νεότερη ιστορία μας, από τον Όθωνα και τους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες, μέχρι την πρόσφατη ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Η κάθετη επιβολή του παραβόλου των 10 € προς όλους τους πολίτες θεωρούμε πως είναι εις βάρος των πολιτών. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει τέλος παρά μόνον σε μερικές περιπτώσεις. Επομένως υπάρχει οικονομική επιβάρυνση των πολιτών. Προτείνουμε το παράβολο να έχει σχέση με εισοδηματικά ή και άλλα κριτήρια ή να μπορεί με ένα voucher να υπάρχει ελάφρυνση του κόστους για τους αδύναμους εισοδηματικά πολίτες.

Να αναφέρουμε επίσης πως η απόπειρα νομοθετικής υφαρπαγής τμήματος του αντικειμένου υπηρεσιών από το δημιουργικό έργο των φωτογράφων, αναφορικά με τις φωτογραφίες ταυτότητας, και μεταβίβασης αυτού του αντικειμένου σε υπαλλήλους Αστυνομικών Διευθύνσεων, αποτελεί παράνομη αναγκαστική δωρεάν απαλλοτρίωση περιουσιακού δικαιώματος των επαγγελματιών φωτογράφων, προσβολή θεμελιώδους περιουσιακού δικαιώματός τους, μη ισότιμη μεταχείρισή τους ως πολιτών από τη Διοίκηση, σε αντίθεση με το Σύνταγμα, καθώς επίσης αποτελεί αθέμιτο κρατικό ανταγωνισμό των ιδιωτικών τους επιχειρήσεων και κρατική ενίσχυση σε βάρος όλων των επαγγελματιών φωτογράφων, σε αντίθεση προς τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας. Το παραγόμενο προϊόν μας ουσιαστικά θα παρέχεται δωρεάν, καθιστώντας το ίδιο το κράτος ανταγωνιστή μας με άνισους όρους.

Σήμερα 2/08/2023 χωρίς καμία ενημέρωση αγνοώντας έναν ολόκληρο κλάδο, η κυβέρνηση, κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες, άρχισε να προμηθεύει τα αστυνομικά τμήματα με φωτογραφικό εξοπλισμό χωρίς να είναι γνωστό ποιος τα προμηθεύει και επίσης άρχισε να εκπαιδεύει αστυνομικούς για να παίξουν το ρόλο του φωτογράφου, στερώντας τους από το πραγματικό και αντικειμενικό τους έργο που δεν είναι άλλο από την αστυνόμευση για την προστασία των πολιτών. Ένα τελευταίο επιχείρημα είναι το ηθικό ζήτημα που θα δημιουργηθεί, όταν ανήλικα παιδιά, ιδιαίτερα όταν θα λαμβάνονται και οι φωτογραφίες του διαβατηρίου στα τμήματα, να φωτογραφίζονται στα τμήματα, σε ένα εντελώς ακατάλληλο περιβάλλον για παιδιά, ιδιαίτερα για τα νήπια».

ΠΗΓΗ