24 Αυγούστου 2023

Το είδαμε κι αυτό: Εξώδικο από ιδιωτικό ιατρείο στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου γιατί οι δημόσιες δομές περιθάλπουν δωρεάν τουρίστες!!


«Ιδιωτικό μαγαζί στέλνει εξώδικο στην διευθύντρια του ΚΥ Σκοπέλου επειδή… το ΚΥ περιθάλπει δωρεάν τους πάντες (και τους τουρίστες)»


Τις κραυγαλέες αντιθέσεις ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον Δημόσιο τομέα της Υγείας, την οποία πολλοί βλέπουν ως πεδίο για κέρδη, αναδεικνύει η καταγγελία ότι ιδιωτικό ιατρείο στη Σκόπελο έστειλε εξώδικο προς το Δημόσιο επειδή ουσιαστικά το Κέντρο Υγείας του νησιού περιθάλπει δωρεάν τους τουρίστες!

Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Παναγιώτης Παπανικολάου, ιδιωτικό ιατρείο που εδρεύει στη χώρα Σκοπέλου, απέστειλε εξώδικο προς το Δημόσιο, το οποίο κοινοποιήθηκε στη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, καταγγέλλοντας ότι το Κέντρο Υγείας περιθάλπει δωρεάν τους τουρίστες από το εξωτερικό.


«Κρατηθείτε: ιδιωτικό μαγαζί στέλνει εξώδικο στην διευθύντρια του ΚΥ Σκοπέλου επειδή… το ΚΥ περιθάλπει δωρεάν τους πάντες (και τους τουρίστες) οπότε οι ιδιοκτήτες του ιδιωτικού μαγαζιού δυσκολεύονται να γδέρνουν τους τουρίστες και “χάνουν λεφτά” όπως οι ίδιοι αναφέρουν», είναι το κείμενο με το οποίο συνοδεύει την ανάρτησή του ο Π. Παπανικολάου.

«Από το 2015, που δραστηριοποιούμαστε στο χώρο της υγείας και στην περιοχή των Σποράδων, διαπιστώνουμε ότι τόσο στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου (ΚΥΣ), όσο και στα εποπτευόμενα από αυτό, Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, Γλώσσας και Νέου Κλίματος, δεν ακολουθείται από τους αρμοδίους, η ισχύουσα νομοθεσία αναφορικά με την υποχρεωτική καταγραφή, χρέωση και τιμολόγηση των ιατρικών παρεχόμενων υπηρεσιών ως προς τους αλλοδαπούς τουρίστες που χρήζουν ιατρικής βοήθειας, φροντίδας, περίθαλψης…

Η ως άνω παράνομη πρακτική πλήττει οικονομικά την επιχείρησή μας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο εξώδικο.

Μάλιστα υποστηρίζεται ότι «ειδικότερα η επιχείρησή μας, προβαίνει στη νόμιμη και συμβατική χρέωση των παρεχόμενων από αυτήν υπηρεσιών, την ώρα που στις δημόσιες δομές του ΚΥΣ και των εποπτευόμενων από αυτό δομών, λόγω της παράνομης πρακτικής των οργάνων τους, παρέχεται δωρεάν ιατρική φροντίδα σε αλλοδαπούς πολίτες (τουρίστες), οι οποίοι και θα έπρεπε, αν τηρούταν ο νόμος, να χρεωθούν τις παρεχόμενες σε αυτούς ιατρικές υπηρεσίες».

Παράλληλα, το ιδιωτικό πολυιατρείο ισχυρίζεται ότι «για όλα τα ανωτέρω καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά – έγκληση, ενώπιων Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Βόλου, κατά παντός υπευθύνου, για τις πράξεις παράβασης καθήκοντος του αρ. 259 Π.Κ. και της απιστίας του αρ. 390 Π.Κ»

Τέλος, ζητείται από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου, να αναζητηθούν οι υπαίτιοι της «αντισυμβατικής συμπεριφοράς», ενώ παράλληλα προειδοποιούν ότι θα προβούν στη διεκδίκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους, τα οποία πηγάζουν από τη ζημία που τους προκαλεί το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου. 

Πηγή: www.rosa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου