ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ
Την ερχόμενη Παρασκευή (21/10) στην συζήτηση στην Βουλή για την έγκριση του πορίσματος της επιτροπής 300 βουλευτές θα συζητούν δημόσια για να πόρισμα που κανείς δεν γνωρίζει το περιεχόμενό του.
Καταστάσεις που κινούνται μεταξύ του …γελοίου και του τραγικού και βέβαια ουδεμία σχέση έχουν με την διαφάνεια. Έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί με λίγα λόγια η τυπική «λήξη» της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποκλοπών, μετά την απόφαση που επέβαλε η «μπλε» πλειοψηφία της, ώστε το τελικό πόρισμα που κατατέθηκε να είναι …απόρρητο! Πάντως η επιτροπή παρέδωσε τον σχετικό φάκελο στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, μια και εξέπνευσε η προθεσμία που είχε πάρει από την Ολομέλεια της Βουλής.
Η συνέχεια αναμένεται ως …ανέκδοτο και έχει ως εξής:
— Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, οι 300 βουλευτές του Κοινοβουλίου θα μαζευτούν σε δημόσια συνεδρίαση που θα μεταδίδεται κανονικότατα από το κανάλι της Βουλής. Εκεί θα παίρνουν τον λόγο και θα εκφέρουν γνώμη για το αν θα εγκριθεί η όχι το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής. Δηλαδή ένα κείμενο το οποίο δεν θα γνωρίζουν οι τηλεθεατές που θα ακούνε μια και είναι απόρρητο.
— Επίσης για να ενημερωθούν οι 300 βουλευτές που θα κληθούν να ψηφίσουν επί του πορίσματος θα πρέπει πρώτα να το διαβάσουν. Όμως για να το διαβάσουν θα πρέπει «κατά μόνας» να πάνε σε ειδική αίθουσα της Βουλής όπου φυλάγονται τα απόρρητα έγγραφα και να αναγνώσουν τις 2.882 σελίδες του πορίσματος. Όπως αντιλαμβάνεστε ελάχιστοι θα το κάνουν, ίσως και κανένας.
— Το πόρισμα που ψηφίστηκε είναι ουσιαστικά το πόρισμα που έχει καταθέσει η Ν.Δ αφού αυτή είχε την πλειοψηφία στην Επιτροπή. Στο κείμενο «βγαίνει λάδι» ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού υποστηρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτε για τις παρακολουθήσεις, ενώ η επισύνδεση στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη χαρακτηρίζεται νόμιμη. Αυτά είναι γνωστά από τις διαρροές που έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία, γνωστοποιώντας το περιεχόμενο του πορίσματός της που κατά τα άλλα είναι απόρρητο.
— Όλα αυτά μετά από μία Εξεταστική Επιτροπή που ολοκλήρωσε τις εργασίες της σε χρόνο ρεκόρ. Δίχως να κληθούν σημαντικοί μάρτυρες όπως ο Γρηγόρης Δημητριάδης, γραμματέας του Μαξίμου που παραιτήθηκε λόγω των παρακολουθήσεων ενώ οι δυό διοικητές της ΕΥΠ, Θ.Δεμίρης και Π.Κοντολέοντας αν και κλήθηκαν στην επιτροπή δεν είπαν τίποτε για τις παρακολουθήσεις επικαλούμενοι το απόρρητο για την δράση της ΕΥΠ. Επίσης δεν κλήθηκε κανένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται επιχειρηματικά με το λογισμικό Predator.
— Θυμίζουμε επίσης ότι η Εξεταστική συγκλήθηκε μετά από πρόταση της μειοψηφίας του κοινοβουλίου μια και δίνει αυτή την δυνατότητα το αναθεωρημένο Σύνταγμα. Επειδή όμως η πλειοψηφία της προέρχεται από το κυβερνητικό κόμμα κανένα από τα αιτήματα της αντιπολίτευσης για το πώς θα λειτουργήσει ή ποιους μάρτυρες θα καλέσει δεν έγινε δεκτό. Έτσι μια επιτροπή της μειοψηφίας κατέληξε, προφανώς σε αντίθεση με το πνεύμα του Συντάγματος, σε επιτροπής της πλειοψηφίας.
Κατά τα άλλα, όπως είχε υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην υπόθεση θα «πέσει άπλετο φως» και θα υπάρξει «διερεύνηση» και «διαφάνεια»….
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου