24 Ιουλίου 2022

Κυκλάδες: Το Τμήμα Κυκλάδων της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής (μηχανικοί δημοσίου) στηρίζει τις κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματα των γιατρών του Γεν. Νοσοκομείου Σύρου

Altersyros: Μετά την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων και το Τμήμα Κυκλάδων της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής (μηχανικοί δημοσίου διπλωματούχοι ανωτάτων σπουδών) στηρίζει τις κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματα των γιατρών του Γεν. Νοσοκομείου Σύρου.

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση:

Στήριξη της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Σύρου (Ε.Ι.ΝΟ.Σ.)

Το Τμήμα Κυκλάδων της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής στηρίζει τις κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Σύρου, που στόχο έχουν την προάσπιση και την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σύρου, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από κανένα εργαζόμενο στις Κυκλάδες. Η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας την καταστροφική πολιτική των προκατόχων της, εντείνει την υπονόμευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας προκειμένου να εξασφαλίσει πελατεία για τις επιχειρήσεις που εμπορεύονται υπηρεσίες υγείας. Η ψήφιση του νόμου 4931/22, που μεταξύ άλλων ανοίγει διάπλατα τον δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων στα δημόσια νοσοκομεία, καταργεί ουσιαστικά το δικαίωμα στην δωρεάν περίθαλψη και παραδίδει την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη στους ιδιώτες, δεν επιτρέπει καμία αμφιβολία για τις προθέσεις.

Καταγγέλλουμε την στάση του Διοικητή του Νοσοκομείου Σύρου στην προσπάθειά εκφοβισμού του αγώνα των εργαζομένων ιατρών, στάση η οποία είναι αντίθετη με την θέληση του κυκλαδίτικου λαού, όπως αυτή εκφράστηκε στις μεγάλες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος. 

Η άμεση και κατ ́ εξαίρεση ενίσχυση του Νοσοκομείου Σύρου με το απαραίτητο προσωπικό ( ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό) δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Αγωνιζόμαστε για δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας.

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Αττικής
Τμήμα Κυκλάδων

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου