22 Φεβρουαρίου 2022

Παρέμβαση - εξόρμηση στο κέντρο της Ερμούπολης από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων: "ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΘΕ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ, Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ"

Παρέμβαση – εξόρμηση στους εργαζόμενους και τους καταστηματάρχες του κέντρου της Ερμούπολης και στο υποκατάστημα της ΔΕΗ, όπου γίνονται οι πληρωμές του ρεύματος, πραγματοποίησε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων που προετοιμάζει το σωματείο ενάντια στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις αυξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα, στη θέρμανση, στα καύσιμα, αλλά και με το κύμα ακρίβειας σε όλα τα βασικά καταναλωτικά αγαθά που ματώνει τα λαϊκά νοικοκυριά, τονίζοντας ότι η λήψη άμεσων μέτρων για την υπεράσπιση και ενίσχυση των λαϊκών νοικοκυριών είναι επιτακτική ανάγκη. Η διέξοδος για κάθε εργαζόμενο και λαϊκή οικογένεια βρίσκεται στην οργάνωση και πάλη με βάση τα δικά μας συμφέροντα για να έρθουν στο προσκήνιο οι δικές μας ανάγκες.

Επισυνάπτεται ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΘΕ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ, Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ

Για εμάς τους εργαζόμενους οι σαρωτικές ανατιμήσεις του τελευταίου διαστήματος είναι θηλιά που καθημερινά μας πνίγει. Με τους μισθούς μας καθηλωμένους εδώ και χρόνια δεν μπορούμε να καλύψουμε ούτε τις βασικές μας ανάγκες και το μόνο σίγουρο είναι ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει.

Οι σαρωτικές αυξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα, τρόφιμα, προϊόντα ευρείας κατανάλωσης είναι για εμάς ένας καθημερινός εφιάλτης, ένας άνισος αγώνας για να τα βγάλουμε πέρα.

Η κυβέρνηση και τα διάφορα παπαγαλάκια της προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι αυξήσεις των τιμών είναι «ένα πρόσκαιρο και παροδικό φαινόμενο, που συμβαίνει παντού και δεν μπορούμε να το αποφύγουμε γιατί είναι αποτέλεσμα της πανδημίας».

Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη. Τα περιβόητα κρατικά πακέτα ενίσχυσης όπως και το λεγόμενο «Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ» δεκάδων δισεκατομμυρίων, δίνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους, το χρήμα ρέει άφθονο για τις μπίζνες τους, παρασέρνοντας και τις τιμές στα ύψη. Όλα τα κρατικά χρήματα ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων που δόθηκαν μέσα στην καραντίνα, ζητάνε ούτε λίγο, ούτε πολύ να τα πληρώσουμε εμείς!

Η «πράσινη μετάβαση» και η «απελευθέρωση της ενέργειας» έχουν φέρει νέα «πράσινα» χαράτσια, αυξήσεις στις τιμές και ένταση της ενεργειακής φτώχειας.

Την ίδια στιγμή αντιμετωπίζουμε την επιβολή υψηλότερων άμεσων και έμμεσων φόρων που θα πληρώσουμε οι εργαζόμενοι και οι βιοπαλαιστές επαγγελματίες και περνάνε στις τιμές των προϊόντων. Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης για το νέο έτος δείχνει για ακόμη μια φορά ότι το 95% των φόρων βγαίνει από τα λαϊκά στρώματα και μόνο το 5% από τις μεγαλοεπιχειρήσεις.

Η αύξηση του βασικού μισθού κατά 2% (!), εξανεμίστηκε από τον πληθωρισμό, πριν καν ανακοινωθεί… Τα περίφημα «αντισταθμιστικά» μέτρα για τα οποία κομπάζει η κυβέρνηση, δεν καλύπτουν «ούτε για ζήτω» τις τεράστιες απώλειες του εισοδήματός μας.

Χιλιάδες οικογένειες και μικροί επαγγελματίες κινδυνεύουν να χάσουν το βιός τους και την κατοικία τους από τους τραπεζίτες, γιατί αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα.

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, η διέξοδος για κάθε εργαζόμενο και λαϊκή οικογένεια βρίσκεται στην οργάνωση και πάλη με βάση τα δικά μας συμφέροντα για να έρθουν στο προσκήνιο οι δικές μας ανάγκες.

Διεκδικούμε:

§ Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Κατάργηση του νόμου Βρούτση-Αχτσιόλγου, για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού.

§ Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

§ Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για τα νησιά.

§ Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000€ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε παιδί.

§ Άμεση επιδότηση ενοικίου για λαϊκές οικογένειες και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και πολύτεκνες οικογένειες. Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300 ευρώ, σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους.

§ Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

§ Κανένα σπίτι εργατικής-λαϊκής οικογένειας να μη βγαίνει σε πλειστηριασμό, πάγωμα κατασχέσεων και χρεών προς τράπεζες. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet.

§ Δωρεάν Rapid Test για όλο το λαό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, από το δημόσιο σύστημα υγείας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου