21 Φεβρουαρίου 2022

Σύρος - Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων: Στάση εργασίας και Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γεν. Νοσοκομείο Σύρου την Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022


Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ:

Για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας του λαού μας.

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί και την πορεία που θα ακολουθήσει την Τετάρτη 23-2-22 και ώρα 13:00 στην Πύλη του Νοσοκομείου της Σύρου, μαζί με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου και τους υπόλοιπους φορείς

Ως Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων προκηρύσσουμε στάση εργασίας 12:00-14:00 μ.μ. την ίδια μέρα , Τετάρτη 23/2/2022


Δυο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας στην χώρα μας τα 22.000 θύματα και τα καθημερινά χιλιάδες νέα κρούσματα κορονοϊού, πιστοποιούν ότι η εξάπλωση της πανδημίας είναι πλέον ανεξέλεγκτη.

Η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο της Σύρου, όπως και σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία δεν έχει προηγούμενο. Ενώ υπάρχει τραγική υποστελέχωση, που επιδεινώθηκε με τις αναστολές εργασίας, οι Υπουργοί Υγείας και Εσωτερικών υποστηρίζουν δημόσια, ότι το ΕΣΥ ανταποκρίθηκε επαρκώς στην πανδημία, και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ετοιμάζοντας απολύσεις. Στο Νοσοκομείο της Σύρου, παρά την υποστελέχωση συνεχίζονται οι μετακινήσεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Νάξου και πλέον επεκταθήκαν και στο Νοσοκομείο Σαντορίνης. Ας το ακούσουν καλά : Οι υγειονομικοί δεν είναι μηχανές να εργάζονται χωρίς σταματημό ακατάπαυστα 2 χρόνια τώρα και κάθε ημέρα οι συνθήκες να χειροτερεύουν.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, τα σωματεία μας θεωρούν ότι πρέπει να πάρουμε την υπόθεση της προστασίας της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων μας στα χέρια μας. Μόνο εμείς μπορούμε να απαιτήσουμε να γίνουν τώρα πράξη τα δίκαια αιτήματα μας.

Από την άλλη τα σχολεία των Κυκλάδων συνεχίζουν να παρουσιάζουν δεκάδες κενά σε γενική και ειδική αγωγή. Περισσότερα από 70 είναι τα κενά στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δεκατρία είναι τα κενά της παράλληλης στήριξης και ακόμα περισσότερα τα κενά στα τμήματα ένταξης και υποδοχής, που σημαίνει ότι δεκάδες μαθητές μας με ειδικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα συνεχίζουν να παραμένουν αβοήθητοι. Και στη γενική αγωγή όμως παραμένουν πολλά κενά σε βασικές ειδικότητες σε πολλά νησιά των Κυκλάδων.

Απαιτούμε άμεσα:

  1. Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας για όλους και όλες.

  2. Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία

  3. Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

  4. Προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, για νέες ΜΕΘ, για επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια και μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων οι οποίοι εξυπηρετούν στο σύνολο τους πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

  5. Όχι στην υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου

  6. Να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων στη θέση τους.

  7. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό. Συνταγογράφηση όλων των τεστ. Αναρρωτικές άδειες με πλήρεις αποδοχές για όλους.

  8. Να ανακληθούν άμεσα όλες οι αναστολές εργασίας και τα πρόστιμα για λόγους μη εμβολιασμού. Κατάργηση κάθε τιμωρητικής ή εκβιαστικής διαδικασίας σε βάρος εργαζομένων / συνταξιούχων με πρόσχημα τον εμβολιασμό.

  9. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

  10. Να καταργηθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η αντιπαιδαγωγική τράπεζα θεμάτων.

Καλούμε τους πολίτες της Σύρου να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί και την πορεία που θα ακολουθήσει την

Τετάρτη 23-2-22 και ώρα 13:00 στην Πύλη του Νοσοκομείου της Σύρου

Ως Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων προκηρύσσουμε στάση εργασίας 12:00-14:00 μ.μ. την ίδια μέρα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου