02 Νοεμβρίου 2020

Λευτεριά στο Julian Assange!: Καμπάνια για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ - Συλλογή Υπογραφών

H Eλληνική Πρωτοβουλία για την Απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ είναι μια συλλογικότητα καλλιτεχνών, σπουδαστών, φοιτητών, εργαζόμενων, επιστημόνων, δημοσιογράφων, συνταξιούχων, ανέργων, μεταναστών, προσφύγων, αστέγων καθώς και φορέων - κοινωνικών, πολιτιστικών, επαγγελματικών και άλλων, όπως σύλλογοι, σωματεία, θέατρα, θεατρικές ομάδες, μουσικά συγκροτήματα, χορευτικές ομάδες, γκαλερί, κινηματογράφοι, κοινωνικά στέκια, περιοδικά, εφημερίδες, ραδιόφωνα, ιστοσελίδες, κοινωνικά κινήματα, ανθρωπιστικές οργανώσεις, σχολές, φεστιβάλ, κοκ.
 
Όλες και όλοι εμείς θα συντονιζόμαστε στο μέτρο του δυνατού και θα συμμετέχουμε ενεργά στο διεθνή αγώνα για την απελευθέρωσή του Αυστραλού δημοσιογράφου και εκδότη των Wilileaks, που βρίσκεται παράνομα φυλακισμένος στο Λονδίνο, όπου διεξάγεται δίκη του με σκοπό την έκδοσή του στις ΗΠΑ. Εκεί ο Τζούλιαν θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης 175 ετών με την κατηγορία της κατασκοπίας. Ωστόσο, ο Τζούλιαν δεν είναι κατάσκοπος. Το λάθος του Ασάνζ είναι ότι έκανε σωστά και ενσυνείδητα τη δουλειά του ως δημοσιογράφος και απεκάλυψε αλήθειες σχετικά με εγκλήματα πολέμου της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και αλλού καθώς και σκάνδαλα και εγκλήματα και άλλων κυβερνήσεων ανά τον κόσμο.
 
Η Πρωτοβουλία προτείνει καμπάνια, καταρχήν στο διαδίκτυο , και καλεί όσες και όσους είναι ήδη ή θέλουν να γίνουν μέλη της, να δημοσιεύσουν στα προφίλ τους στα κοινωνικά τους δίκτυα, FB, Instagram και αλλού το πλαίσιο- σφραγίδα με τίτλο Greece for Assange αρχίζοντας από σήμερα, Δευτέρα, 2 Νοέμβρη, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για τον Τερματισμό της Ατιμωρησίας για τα εγκλήματα κατά των Δημοσιογράφων.
 
Άλλες δράσεις θα προστεθούν με αποκορύφωμα διαδικτυακές συναντήσεις- συζητήσεις με το κοινό και καλλιτεχνικές – ακτιβιστικές (οn line και μή) παρεμβάσεις το τελευταίο σαββατοκύριακο του μήνα, στις 28 και 29 Νοέμβρη 2020.
 
H Πρωτοβουλία θα συλλέξει επίσης υπογραφές, ζητώντας στις αγγλικές αρχές να παύσει η παράνομη δίωξή του Τζούλιαν και να μην εκδοθεί ο Ασάνζ στις ΗΠΑ όπου τον περιμένει σίγουρος θάνατος.
 
Αφιερώνουμε το Νοέμβρη λοιπόν, μήνα με ιστορικό συμβολικό βάρος, στην ερευνητική δημοσιογραφία και στο δικαίωμα έγκυρης ανιδιοτελούς ενημέρωσης των πολιτών, θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας, που βάλλεται σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, με πρόσχημα την πανδημία και με αποτέλεσμα να ζωντανεύει το φάντασμα του φασισμού και να προβάλλει ως μέλλον της Ανθρωπότητας μια απάνθρωπη παγκόσμια δυστοπία.
 
Την καμπάνια του Νοέμβρη 2020 της Ελληνικής Πρωτοβουλίας για την Απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ προτείνουν και συντονίζουν καλλιτέχνες και φορείς τους αλλά βασίζεται στην ευρεία συμμετοχή κάθε πολίτη και κάθε φορέα στην Ελλάδα που στοχεύει στην υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου και του τύπου.
 
Αθήνα, 2.11.2020
 
Αναστασία Πολίτη, σκηνοθέτης, ηθοποιός, επιστημονική συνεργάτης -
Καλλιτεχνική Ομάδα Ήριννα – Compagnie Erinna (Παρίσι - Aθήνα)
 
Συλλογή Υπογραφών, ΕΔΩ .
 
Περισσότερα, στην ομάδα της Πρωτοβουλίας στο facebook: 
 
και στις σελίδες fb: GreeceforAssange, FreeAssange#Greece, Greeks for Assange

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου