26 Νοεμβρίου 2020

Πώς γιόρτασε η κυβέρνηση την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών ; (ΦΩΤΟ)


ΦΩΤΟ Menelaos Myrillas / SOOC

Με πρόστιμα και προσαγωγές 15 γυναικών που στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις των 11 από αυτές! Γυναίκες που συμμετείχαν, τηρώντας απόλυτα τα μέτρα προστασίας λόγω κορονοϊού, σε συμβολική δράση στην πλατεία Συντάγματος για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών! Την ίδια ώρα που γινόντουσαν οι προσαγωγές, με εντολές "άνωθεν" μάλιστα, είχαμε το υποκριτικό επικοινωνιακό σόου του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή απέναντι στην έμφυλη βία.

Σχετικά είναι και τα παρακάτω δημοσιεύματα και οι ΦΩΤΟ από The Press Project και Εφημερίδα των Συντακτών:

Με συλλήψεις και πρόστιμα σε φεμινίστριες η ΕΛΑΣ «γιορτάζει» τη μέρα κατά της έμφυλης βίας

ΦΩΤΟ Aris Oikonomou / SOOC 

Αναίτιες προσαγωγές φεμινιστριών στο Σύνταγμα 

ΦΩΤΟ EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 

ΦΩΤΟ ΕΦ.ΣΥΝ./Δημήτρης Αγγελίδης 

Προσαγωγές από την Ελληνική Αστυνομία, γυναικών από την διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 / ΦΩΤΟ EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Συλλήψεις έγιναν οι αναίτιες προσαγωγές φεμινιστριών στο Σύνταγμα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Επικοινωνιακό σόου Μητσοτάκη και Βουλής απέναντι στην έμφυλη βία την ώρα των συλλήψεων εννέα γυναικών

ΦΩΤΟ Aris Oikonomou / SOOC

Παραθέτουμε και την ανακοίνωση της συλλογικότητας Sabbat – Burn the Rich not the Witch, που συμμετείχε στην προαναφερόμενη συγκέντρωση:

"Μέλη της Sabbat, της συνέλευσης φεμινιστικών εργατικών συλλογικοτήτων, της κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό, της 8ης Μάρτη, 25η Νοέμβρη σήμερα, ημέρα ενάντια στην έμφυλη βία και η προγραμματισμένη συγκέντρωση παρεμποδίστηκε με προσαγωγές και αυστηρούς ελέγχους, περιμετρικά και πάνω στην πλατεία Συντάγματος.

Μέλη και ατομικότητες των παραπάνω συλλογικοτήτων προσήχθησαν γιατί τόλμησαν να πετάξουν τρικάκια ενάντια στην έμφυλη βία ή άνοιξαν πανό.

Η “διαχείριση” της πανδημίας άρρηκτα συνδεδεμένη με επιτήρηση και καταστολή, παραβιάζει πολλαπλά την ελευθερία μας, τα σώματα και τις ζωές μας. Για το δικό μας το καλό το λόγο τον έχουμε εμείς. Αν οι αποστάσεις και οι απαιτούμενες προφυλάξεις με τις μάσκες αρκούν για τον χώρο εργασίας μας, σίγουρα αρκούν και για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητά μας.

Καταδικάζουμε την κρατική καταστολή υπό όποια μορφή κι αν αυτή πραγματοποιείται.

Να αφεθούν άμεσα χωρίς πρόστιμα και προσαγωγές όλα τα συλληφθέντα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου