14 Νοεμβρίου 2020

Η συλλογική κουζίνα El Chef χρειάζεται την ενίσχυσή μας!

Τη στήριξή μας ζητά η συλλογική κουζίνα El Chef που, όπως στο πρώτο lockdown, προσπαθεί καθημερινά να βρίσκεται στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη, προσφέροντάς τους ένα πιάτο ζεστό φαγητό. Αυτές τις μέρες συνεχίζονται οι διανομές στην Κυψέλη από το Στέκι Αλληλεγγύης «Μυρμήγκι» (Επτανήσου 60 και Τενέδου) κάθε Σάββατο στις 2 μ.μ. και στην Καισαριανή από το Κοινωνικό Κέντρο Σκοπευτήριο (Ηρώς Κωνσταντοπούλου 16-18) κάθε Τετάρτη στις 2.30 μ.μ.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της El Chef, στην πρώτη καραντίνα και για δύο μήνες κατάφεραν να παρέχουν καθημερινά 150 πακέτα ζεστού, μαγειρεμένου φαγητού, ενώ συνολικά σε 4 μήνες μοιράστηκαν 8.000 μερίδες σε συνεργασία με την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», το Steps και το Στέκι Αλληλεγγύης «Μυρμήγκι». Οι συγκεκριμένες δομές δραστηριοποιούνται στην Κυψέλη, στον Κεραμεικό και στο κέντρο της Αθήνας γενικότερα και βρίσκονται ανέκαθεν στο πλευρό των «αόρατων».

Στόχος της El Chef είναι ο συντονισμός με άλλες κοινωνικές δομές ώστε να δοθεί απάντηση στην υγειονομική κρίση και την οικονομική εξαθλίωση με έμπρακτη αλληλεγγύη, με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους και πιο αποτελεσματικά. Όποιος θέλει να συμμετάσχει ή να βοηθήσει στην κουζίνα, στο μαγείρεμα και στην αγορά τροφίμων μπορεί να επικοινωνήσει με μήνυμα στη σελίδα της κουζίνας στο facebook (fb: Συλλογική Κουζίνα El Chef).

Για οικονομική ενίσχυση μπορεί να γίνει κατάθεση στον παρακάτω λογαριασμό:

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών ΕΤΕ 163/48043841 IBAN: GR19 0110 1630 0000 1634 8043 841, αιτιολογία: για Συλλογική Κουζίνα.

ΠΗΓΗ: Εφ.Συν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου