19 Νοεμβρίου 2020

Η αλήθεια για την αστυνομική βία στο ΑΤ Κολωνού (ΒΙΝΤΕΟ)

Από Maria Louka (Fb)

Στα Σεπόλια οι μπράβοι του Χρυσοχοΐδη τσάκισαν μια οικογένεια, διαπράττοντας βασανιστήρια, εκθέτοντας την σε υγειονομικό κίνδυνο και πλήττοντας βάναυσα τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας Αντωνία Λεγάκη και καταγράφονται σε πολλά οπτικά ντοκουμέντα:

Στην είσοδο της πολυκατοικίας που μένουν η ομάδα Δράση άρπαξε και χτύπησε το γιο, η μητέρα διαμαρτυρήθηκε και την ξυλοκόπησαν σε βαθμό που χρειάστηκε νοσηλεία στο νοσοκομείο. Συνέλαβαν το γιο, χτυπώντας τον, ενώ μέσω πολλών αυτόπτων μαρτύρων που επίσης προπηλακίστηκαν (μεταξύ των οποίων και ο γιατρός στο Αττικό Μιχάλης Ρίζος).

Πήγε ο πατέρας με την κόρη στο ΑΤ Κολωνού να τον δουν με τη συνοδεία ενός οικογενειακού φίλου. Ο πατέρας ζήτησε να δει το παιδί του και ισχυρίστηκαν ότι τελικά τον έχουν μεταφέρει στη ΓΑΔΑ. Διαμαρτυρήθηκε. Τον πέταξαν στο έδαφος και τον χτύπησαν. Έπαθε ισχαιμικό επεισόδιο. Η κόρη του άρχισε να φωνάζει. Την πέταξαν στο έδαφος κι εκείνη και την έσυραν από τα μαλλιά μέσα στο τμήμα και μαζί τον οικογενειακό φίλο που τους συνόδευε, όπως και άτομο που τραβούσε βίντεο. Στη συνέχεια γρονθοκόπησαν την κοπέλα στο κεφάλι με γάντι με ενίσχυση αποκαλώντας την «πουτανάκι» και τη φτύνει στο πρόσωπο. Μετά γρονθοκόπησαν και τον οικογενειακό φίλο που προσπάθησε να μπει στη μέση.

Ο πατέρας μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό που νοσηλεύτηκε φρουρούμενος μέχρι αργά τη νύχτα. Οι αστυνομικοί αποσύρθηκαν με εντολή του εισαγγελέα αργά τη νύχτα αλλά του ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Η παραίτηση του επικεφαλής των βασανιστών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη οφείλει να είναι στοιχειώδης απαίτηση κάθε ανθρώπου, κάθε συλλογικότητας και κόμματος που δε θέλει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι οι αστυνομικές μπότες θα φτάσουν στο κρεβάτι του.

ΠΗΓΗ: artinews

Δείτε το βίντεο με όσα εξωφρενικά καταγγέλλει η Αντωνία Λεγάκη, δικηγόρος της διωκόμενης οικογένειας Καττή: 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου