25 Νοεμβρίου 2020

ΒΙΝΤΕΟ του Δικτύου Φύλου της Διεθνούς Αμνηστίας: 25 Νοέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

25 Νοεμβρίου 2020 - Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
 
 
Ημέρα ορατότητας, δράσης και κινητοποίησης για τις πολλαπλές μορφές έμφυλης βίας. 
 
Στη χώρα μας, αλλά και τον κόσμο, η βία κατά των γυναικών αποτελεί ένα σοβαρό φαινόμενο, που όμως δεν αποκτά τις διαστάσεις που του αναλογούν, ενώ πολλές φορές όψεις του δεν αναγνωρίζονται ως τέτοιες.
 
Θύμα της βίας μπορεί να είναι οποιαδήποτε γυναίκα, ανεξαρτήτως ηλικιακού, οικονομικού, εθνοτικού, πολιτισμικού ή άλλου κριτηρίου, σεξουαλικού προσανατολισμού. Οι μορφές της διαφέρουν. Η φυσική και σεξουαλική βία επιφέρουν τραύματα, και το ίδιο ισχύει για τη λεκτική, συναισθηματική, ψυχολογική, οικονομική και συμβολική βία, φτάνοντας κάποιες φορές ως τη γυναικοκτονία. 
 
Οι ακτιβίστριες/στες του Δικτύου Φύλου της Διεθνούς Αμνηστίας αναλογιστήκαμε όλες αυτές τις μορφές που έχουν βιωθεί και έχουμε βιώσει. Επιλέξαμε σε αυτούς τους καιρούς που η βία ενάντια σε γυναίκες έχει αυξηθεί, ενώ οι συνθήκες της πανδημίας και του lockdown καθιστούν για πολλές τη διαβίωση στο σπίτι επικίνδυνη, να αναδείξουμε κάθε τέτοια πτυχή και να πάρουμε θέση. 
 
Η εξάλειψη της έμφυλης βίας είναι μια υπόθεση αγώνα που μας αφορά όλες και όλους. 
 
Δεν είστε μόνες. Δεν είμαστε μόνες. ​
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου