25 Νοεμβρίου 2020

Σωματείο Εργαζομένων Γ. Ν. Σύρου: "... συμμετέχουμε στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 26-11-2020."

  

Με αφορμή την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να διαχωρίσει τους εργαζόμενους της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας σε σχέση με οικονομική παροχή που προτίθεται να δώσει στους Υγειονομικούς, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 26-11-2020.

Στην πρώτη φάση της πανδημίας υπήρχαν Νοσοκομεία αναφοράς που αντιμετώπιζαν τα περιστατικά κορωνοϊού. Τώρα όλα τα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και Προνοιακά Ιδρύματα της χώρας διαχειρίζονται περιστατικά κορωνοϊού. Εκτίθενται όλοι στον κίνδυνο.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην προσπάθεια διχασμού και διαίρεσης του προσωπικού από την κυβέρνηση και την καλούμε να ανακαλέσει αυτήν της, την απόφαση εδώ και τώρα.

Ζητάμε την άμεση Ένταξή μας στα ΒΑΕ. Η Επιτροπή πήρε παράταση και παρέδωσε το πόρισμα σε λίγες ημέρες και δεν υπάρχει πρόθεση για Νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Ένταξη στα ΒΑΕ χωρίς οικονομική επιβάρυνση στις εισφορές και την αναγνώριση του ασφαλιστικού βίου που έχουμε διανύσει έως την ένταξη.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Ένταξη στα ΒΑΕ

  • Λήψη όλων των μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας και των Εργαζομένων εν μέσω πανδημίας με επαρκή στελέχωση, χρηματοδότηση και μέσα ατομικής προστασίας.

  • Μονιμοποίηση εκτάκτων και την περαιτέρω στελέχωση με μόνιμο προσωπικό του Νοσοκομείου

  • Χορήγηση Δώρου Χριστουγέννων σε όλους

Καλούμε τον Διοικητή του ΓΝ_ΣΥΡΟΥ να ανακαλέσει το έγγραφο που έστειλε στην Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου με αποκλεισμό εργαζομένων στην χορήγηση της όποιας παροχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου