14 Νοεμβρίου 2020

Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Νίκη των εκπαιδευτικών ενάντια στην απόπειρα χειραγώγησης για τα υπηρεσιακά συμβούλια!

 Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Νίκη των εκπαιδευτικών ενάντια στην απόπειρα χειραγώγησης

για τα υπηρεσιακά συμβούλια!

Στις 15 Οκτωβρίου η Κεραμέως, δήλωσε πως “Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνει και τότε θα μετρήσουμε ποιοι θα πάνε με την ΟΛΜΕ και ποιοι με το Υπουργείο”. Στις 7 Νοέμβρη οι εκπαιδευτικοί έδωσαν ηχηρή απάντηση με μαζική αποχή από το μόρφωμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Η Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που απείχαν από αυτή την εκλογική παρωδία και επιφυλάσσεται για την θεσμική ενημέρωση από την ΔΔΕ Κυκλάδων με την προσκόμιση των σχετικών καταλόγων.

Υπερασπιστήκαμε το δικαίωμά μας να δρούμε και να σκεφτόμαστε ελεύθερα, να επιλέγουμε εμείς τον τρόπο εκλογής των αντιπροσώπων μας. Υπερασπιστήκαμε τα σωματεία μας από την κυβερνητική παρέμβαση, τον κρατικό έλεγχο και τη νοθεία.

Από αυτή την διαδικασία αποδείξαμε με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο ότι, όταν θέλουν οι εργαζόμενοι, μπορούν να επιβάλουν το δίκιο τους, να κουρελιάσουν τους σχεδιασμούς κάθε κυβέρνησης. Αυτή η μάχη είναι παρακαταθήκη για το μέλλον. Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ακυρώσαμε κάθε προσπάθεια να εισαχθούν τέτοιες νόθες διαδικασίες στα σωματεία μας.

Οι τηλεκλογές δεν αποτελεί συγκυριακό και ασύνδετο γεγονός με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Αποτελεί ένα ακόμα λιθαράκι στην αποδόμηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Είναι απόπειρα εκδίωξης των εργαζομένων από τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Καλούμε τους συνάδελφους που θα υποδείξει η διοίκηση ως αιρετούς να μην αποδεχθούν την «ανάθεση καθηκόντων», να καταγγείλουν τη διαδικασία και να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση των τοπικών ΕΛΜΕ.

Καλούμε επίσης τη ΔΔΕ Κυκλάδων και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου να επιδώσουν τα πρακτικά από τις ψηφοφορίες για τις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια, στο ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων και να αποστείλουν άμεσα, ως οφείλουν, τα αποτελέσματα των εκλογών σε όλα τα σχολεία των Κυκλάδων.

Αυτοί που θέλουν να κάνουν το διαχειριστή και τον ψηφοσυλλέκτη του συνδικαλιστικού κινήματος με τηλεσυνελεύσεις και τηλεαποφάσεις, μιλούν με αυθάδεια που συναγωνίζεται τη γελοιότητα για «νίκη των μεταρρυθμίσεων». Είναι οι ίδιοι που βάφτισαν επιτυχία το φιάσκο «webex».

Συνάδελφοι, μόνο η συσπείρωση και η μαζική μας αντίδραση θα μας προστατεύσουν από την αυθαιρεσία της εργοδοσίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου