14 Νοεμβρίου 2023

Η ελληνική αστυνομία έγινε «ισραηλινή» με 32 προσαγωγές Παλαιστινίων στον Μαραθώνιο!


Η ελληνική αστυνομία όταν δεν κακοποιεί ανήλικες κοπέλες και τις στέλνει στο χειρουργείο, δολοφονεί 17χρονα παιδιά. Όταν δεν κάνει τίποτα από όλα αυτά, ρεζιλεύει την ελληνική δημοκρατία με προσαγωγές θεατών του Μαραθωνίου που φορούσαν κεφίγια ή κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ

Σε μια ακόμη ντροπιαστική κίνηση για κάθε ελεύθερο άνθρωπο, η ελληνική αστυνομία προσήγαγε 32 άτομα κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου, επειδή φορούσαν κεφίγια ή κρατούσαν παλαιστινιακή σημαία.

Οι συγκεντρωμένοι έδωσαν το παρών σε ένα γεγονός παγκόσμιας σημασίας αποφασίζοντας να επιδείξουν την θέση τους υπέρ της Παλαιστίνης.

Κάτι που σύμφωνα με τα φωτογραφικά ντοκουμέντα έπραξαν και τουλάχιστον δέκα αθλητές.

Παλαιστινιακές οργανώσεις συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας, με μέλη τους να προσαγάγονται αρχικά μονάχα για την παλαιστινιακή μαντίλα. Προσαγωγές έγιναν στην στάση του μετρό «Μέγαρο Μουσικής» και σε άλλα σημεία της διαδρομής.

Η διάρκεια, το profiling και η πλήρης αντιδημοκρατική συμπεριφορά του υπουργείου ΠΡΟΠΟ


Πέρα από το προφανές profiling της αστυνομίας να κάνει προσαγωγές βάσει ενός αξεσουάρ ρουχισμού, πιο δυνατού από όσο το σήμα και το όπλο τους, οι προσαγωγές αυτές αποτελούν βάναυση επίθεση στις ελευθερίες της έκφρασης και στην ίδια την έκφραση της παλαιστινιακής ταυτότητας. Συνιστά αστυνομική παρενόχληση, profiling και διάκριση σε βάρος πολιτών.


Θέλει κάποιος να φορέσει το παλαιστινιακό του μαντίλι; Λυπούμαστε πολύ. Στην Ελλάδα που είναι απλά ένα κράτος-κομπάρσος στην Ευρώπη και στον κόσμο, δεν χωράνε πολλά ανθρώπινα δικαιώματα.

Η κεφίγια, παγκόσμιο πολιτικό σύμβολο του αγώνα, είχε πάρει νοερά και πρακτικά την θέση της απαγορευμένης από το Ισραήλ -ανά φάσεις του αγώνα για ελευθερία- παλαιστινιακής σημαίας. Όπως το 1967.

Όπου οι ευρηματικοί Παλαιστίνιοι αγωνιστές χρησιμοποιούσαν το καρπούζι ως ένδειξη της ταυτότητάς τους. Το καρπούζι, με πράσινη φλούδα, κόκκινη σάρκα και μαύρα κουκούτσια, έφερε τα χρώματα της απαγορευμένης παλαιστινιακής σημαίας. Τότε που το Ισραήλ λογόκρινε τα έργα τέχνης των Παλαιστινίων ζωγράφων και άρχιζε να συναντά έργα τέχνης με φέτες από καρπούζι!


Τα μοτίβα της κεφίγια και η σημασία τους

Η κεφίγια έχει κάποια μοτίβα. Το ένα είναι το μοτίβο των φύλλων της ελιάς που μοιάζει με το chevron. Ενός δέντρου συνυφασμένου με την ζωή στην Μεσόγειο, ανθεκτικού, καταδικασμένου να επιβιώσει, ζωογόνου και καρπερού.

Ανάμεσα στο μοτίβο φύλλων ελιάς, βρίσκεται ένα γκρι μοτίβο με δύο παράλληλες λευκές γραμμές στις άκρες, που συμβολίζει το εμπόριο και τις εμπορικές οδούς, μέσα από τις οποίες οι Παλαιστίνιοι μοιράστηκαν αγαθά, ιδέες, την ιδιοσυγκρασία και τον πολιτισμό τους, με τους λαούς της Μεσογείου, της Β. Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Τέλος έχουμε το διχτυωτό μοτίβο, το οποίο ξανά υπογραμμίζει την σχέση με την Μεσόγειο, την ναυτοσύνη των Παλαιστινίων, την σύνδεση με τους υπόλοιπους λαούς μέσω της θάλασσας και την ευλογία τού να ζεις στην Μεσόγειο και να έχεις ως διατροφική διέξοδο τα ψάρια της.

Η κεφίγια εκτός από πολιτιστικό σύμβολο, προστάτευε τον λαό από τις αμμοθύελλες.

Η απόφαση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και του λοιπού υπηρετικού προσωπικού, να ποινικοποιήσει έστω και άτυπα, το μαντίλι-σύμβολο του Παλαιστινιακού αγώνα, δείχνει την παντελή έλλειψη σεβασμού στα αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματα, την έλλειψη σεβασμού στους νόμους και την κατά το δοκούν ερμηνεία τους.

Πταίσμα ίσως όταν δολοφονούν ή στέλνουν στο νοσοκομείο για διασωλήνωση ανήλικα παιδιά, αλλά για ακόμα μια φορά βλέπουμε πως το θέμα δεν είναι η ασυδοσία της αστυνομίας, αλλά ο συνδυασμός της ασυδοσίας με τις πολιτικές εντολές των Οικονόμου-Μητσοτάκη.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου