03 Αυγούστου 2023

Μεγάλο Πάπιγκο: Συνεχίζεται το περιβαλλοντικό έγκλημα και με τη βούλα της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ - Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται


Καλλιστώ
:
ΝΕΕΣ, ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΙΓΚΟΥ

 
Πριν λίγες ημέρες είχαμε ανακοινώσει ότι με προσωρινή διαταγή της κας Προέδρου του Α΄ Θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ανεστάλη από 14ης Ιουλίου η εκτέλεση των οικοδομικών αδειών των οικοδομών που κατασκευάζονται έξω από τον οικισμό του Μεγάλου Πάπιγκου και εντός του Πυρήνα Βίκου του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου. 
 
Μάθαμε χθες ότι συνεκλήθη η Επιτροπή Αναστολών. Σε αυτή συμμετείχαν η πρόεδρος και ο εισηγητής της υπόθεσης (οι οποίοι είχαν δώσει την προσωρινή διαταγή λίγες μέρες νωρίτερα) και ένας ακόμη σύμβουλος. Η επιτροπή αναστολών ΑΠΕΡΡΙΨΕ την αίτηση αναστολής μας! 
 
Από εχθές, λοιπόν, ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι οικοδομικές εργασίες, οι οποίες μπορεί να ολοκληρωθούν ΠΡΙΝ από την εκδίκαση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της έκδοσης αδειών, που έχει προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου, μετά τέσσερις αναβολές που ζήτησαν οι αντίδικοι.
 
Κατά συνέπεια, είναι απαραίτητο να ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ οι αντιδράσεις απέναντι στις προσπάθειες διεύρυνσης των ορίων του οικισμού του Μεγάλου Πάπιγκου και οικοπεδοποίησης των σχετικών εκτάσεων, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του με πολλαπλά καθεστώτα προστατευόμενου φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της περιοχής. 
 

Στο πλαίσιο αυτό έχουν, μεταξύ άλλων, συγκεντρωθεί χιλιάδες υπογραφές. Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται μέσω της πλατφόρμας AVAAZ: https://secure.avaaz.org/.../ton_k_prothupourgo_ton_k.../...
 
Πρόκειται για έναν αγώνα κατοίκων και περιβαλλοντικών οργανώσεων , που αφορά ευρύτερα την προστασία και διαφύλαξη των τελευταίων θυλάκων φυσικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της ορεινής Ελλάδας, παγκοσμίου ενδιαφέροντος (αφού αναμένεται η ένταξη στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς UNESCO) ώστε να παραδοθούν αλώβητοι στις επόμενες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου