06 Αυγούστου 2023

Εγχειρίδιο για κάθε ενδιαφερόμενο/-η που θέλει να βάλει τέρμα στην ασυδοσία στις παραλίες του/-ης (ΕΙΚΟΝΑ)


Η αφετηρία κάθε προσπάθειας καταπολέμησης της ασυδοσίας σε παραλία είναι η εύρεση του «Συμφωνητικού Μίσθωσης – Άδεια Απλής Χρήσης Αιγιαλού» που έχει γίνει, συνήθως μεταξύ του Δήμου σας, της Κτηματικής Υπηρεσίας της περιοχής σας και του Επιχειρηματία. Κάποιες φορές το συμφωνητικό γίνεται κατευθείαν μεταξύ της Κτηματικής και του επιχειρηματία.
 
Το συμφωνητικό, που περιέχει τον αριθμό τετραγωνικών μέτρων και τις συντεταγμένες της παραχωρημένης έκτασης, θα σας επιτρέψει να έχετε μια εικόνα της κατάστασης.
 
Αυτά τα συμφωνητικά δημοσιεύονται στο Διαύγεια, αλλά η ανεύρεση τους μπορεί να είναι σύνθετη αν θέλετε να βρείτε μαζικά, όσα αφορούν τον Δήμο σας.
 
Θα χρειαστεί να πάτε στην «Σύνθετη αναζήτηση»
https://diavgeia.gov.gr/search?advanced=true
 
Προσθέστε τα στοιχεία που βλέπετε στην φωτογραφία κάτω, αλλάζοντας το πεδίο «Φορέας» με τον Δήμο σας. Στο «Ημερομηνία έκδοσης», επιλέξτε «Εύρος» και πηγαίνετε 2 η και 3 χρόνια πίσω, γιατί οι συμβάσεις μπορεί να είναι και για 3 χρόνια. Να έχετε υπόψη ότι μάλλον δεν θα βρείτε φετινές συμβάσεις πριν τα τέλη Αυγούστου!
 
Επίσης, δεν θα βρείτε συμβάσεις που έχουν γίνει κατευθείαν με την Κτηματική υπηρεσία.
 
Αλλά, είναι πολύ απλό να βρείτε μια σύμβαση συγκεκριμένης παραλίας, όταν γνωρίζετε το ΑΦΜ της επιχείρησης. Αφήστε κενό το πεδίο Φορέα (ώστε να βρείτε τυχόν σύμβαση που έγινε με την Κτηματική), και βάλτε το ΑΦΜ, που θα βρείτε εύκολα εφόσον έχετε εφοδιαστεί με μια αποδειξούλα του καταστήματος.
 
Επίσης, μην αμελήστε να έχετε γνώση:
Καλή τύχη και παραμένουμε στην διάθεση σας για κάθε βοήθεια.

ΠΗΓΗ: Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες | Save Paros Beaches

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου